måndag, augusti 30, 2010

Bland böcker och burgare

Det blev som jag förutspått. Träningsvärk. Dock inte värken "from hell" utan en mer vanlig träningsvärk. Men visst. Man känner sig såklart som en fåne när man linkar fram på darriga ben. Trots bendarret blev det en promenad idag. Dagis har stängt den här veckan så M och jag saxar mellan jobb att vara hemmaföräldrar. Promenaden idag gick först till FAO Schwartz tillsammans med Lill-Skruttan hennes kompis E och E´s mamma. Vi gick dit för de brukar ha "Storytelling" där mitt på dagen, men när vi kom fram visade det sig att de inte började med dessa förrän i september. Det gjorde inte så mycket eftersom vi alla roade oss ganska bra ändå. E´s mamma läste och sjöng så det blev ändå en liten "sång- och sagostund" för oss. Jag köpte med mig två böcker med tillhörande CD-skivor också.

E´s mamma läste och sjöng.Efteråt gick vi och köpte lunch på POP Burger som ligger alldeles intill leksaksaffären. Jag har aldrig tidigare varit där men det var ett snyggt ställe och jag gillar att deras burgare var små. Snarare "sliders" än vanliga hamburgare. En portion var därför två små burgare istället för en större. Perfekt för oss som tog med oss maten till Central Park och hade en lunch-picnic där. Så mycket enklare att äta två små jättesöta burgare än en stor.

Här beställs det lunch på POP Burger.


I den här kartongen fanns de små burgarna.

Två glada lunchätande tjejer.

Vädret var varmt idag med temperaturer en bit över 30 grader. Fortfarande nu när jag skriver är det 29 grader ute och då är klockan ändå snart midnatt. På vägen hem från Parken slocknade de båda småtjejerna och när jag kom hem tog M över och jag kunde gå till jobbet. Kvällen har varit väldigt lugn och imorgon förmiddag kommer Lill-Skruttans blivande lärare från dagis på hembesök. Det ska bli så intressant och roligt att träffa dem. Men nu ska jag snart ta mina stela ben och gå och lägga mig.


15 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vad "skönt" att dagis är stängt så att man kan få en sån där fantastisk dag bara så där! Helt apropå! De där sliders är ju mumsiga :) Perfekt på picknick som sagt. Jag hoppas att hembesöket går bra också! Det tycker jag är bra att de gör så att de får se barnet i hemmiljö. Barn kan vara så annorlunda hemma mot i skolan/dagis! Kram!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
javisst är det härligt när man får en sådan dag tillsammans. Fast i morse trodde jag aldrig det skulle bli såpass bra för Lill-Skruttan var på uselt humör och allt allt allt var fel.... ;-)
Men så vände det.
Att de gör hembesök gillar jag också. Tycker det visar att de verkligen vill försöka se hur barnet lever utanför dagiset.
kram!

Taina sa...

Du låter som en gammal tant, "ta mina stela ben". Hahahahaha! Så kan det gå när man har haft ett långt uppehåll ;)

Visst är det varmt? Vi har haft kring 33-34 grader. Det är mest synd om barnen för det blir så himla varmt på skolorna. De saknar nämligen AC i klassrummen.

Vad skönt med halvdagar och få utnyttja dem genom att tillbringa tid med barn och besök i parken.

KRAMAR från en som vaknat mitt i natten...

Katarina på Filippinerna sa...

Träningsvärk kan ibland kännas friskt! Ibland bara besvärande! Vad du är duktig som också försöker spränga in en joggingtur!

Mysigt med stängt dagis, men jag kan förstå att det är ett himla pusslande mellan er, för att få det att fungera.

Kram

Petra H sa...

Åh, det låter som en perfekt dag helt i min smak - böcker och burgare!! Varför säljer inte bokhandlar burgare? (antagligen för att det blir för kladdigt, ha ha).
Jag är sååå sugen på lite nya böcker men jag har fortfarande en del olästa böcker som jag fått av kompisar och min moster (jag har JÄTTEMÅNGA olästa böcker i förvaring). Får se om jag smyger in på Waterstones (brittiska Borders men utan café här i Bryssel) nästa vecka när jag jobbar i närheten ;-)
Hoppas att resten av veckan går smidigt trots det stängda dagiset.
KraM!

olgakatt sa...

Ja, latmasken tar alla chanser att plåga en när man använt "nya" muskler! Så smart att dagispersonalen kommer på hembesök före terminsstarten. Det blir säkert bra med uppflyttningen.
Hoppas att liite sommarväder finns kvar sista veckan i september men helst inte 30°...
Ljuvliga töser!

Solstrålen sa...

Och här kör vi blodpudding , valdebatt och plus 8 grader, Fint serru -fint!

Annika sa...

Ja, hettan just nu får gärna dämpa sig 20 grader...
ÄR så redo för höst att du anar inte...JO, det gör du förresten.
HAHA, you and I both!! Jag började mina seriösa PW/jogg igår och idag värker benen ordentligt. Ledbruten, det är jag det. Men jag ska ON it again om en liten stund :-)
Härligt med sköna barndagar för dig nu. Låter som en alldeles särdeles mysig dag i goda vänners lag med goda burgare därtill!!
KRAMAR!!

Desiree sa...

Även om du har träningsvärk så är det ju en härlig känsla när man har sådan träningsvärk. Men den går nog över snart. Lekssaksbutikens läshörna såg supermysig ut liksom eran picknick. Jag skulle gärna vilja ha lite av eran hetta. Här känns det lite väl kallt för att vara augusti. Du kan väl skicka över lite ;-)
KRam!

Anne sa...

Hembesöket från dagis ser jag framemot! En utförlig och detaljerad rapport senare tack :)

Marianne sa...

Vad duktig du är som har sprungit! Jag blev lite sugen, det är skönt att springa. Vi får se vad det blir när vi är hemma.

Ja tänk om de hade kunnat göra mindre burgare i stället för sådana jättar, det hade varit bättre. Man vill ju ändå ha med sallad och sånt, men jag tycker normala är för stora.

Har de sagostunder i Sverige också? Bra sätt att få kunder, och kul för barnen.

Kram!

Saltistjejen sa...

Taina,
Oj har de ingen AC i skolan! Det låter verkligen tufft när det är såhär hett. Och benen knns bättre idag även om de fortfarande gör lite ont... :-)
Kram!


Katarina,
Visst är det kul att få vara med Lill-Skruttan men det jobbiga är såklart att det blir mer stressigt eftersom vi ju måste försöka få saker gjorda där även nu.
Kram!

Petra,
Hahaha! Jag brukar ofta ha svårt att INTE köpa nya böcker och har också en hög med olästa sådana i bokhyllan.
Kram!

Olgakatt,
Visst får vi hoppas att det blir fint väder m lagom temp när du kommer hit. Men hösten brukar ju oftast vara väldigt fin här.
Kramar!


Solstrålen,
Haha! Fast just blodpudding låter supergott i mina öron. Det är ngt jag ofta saknar o längtar efter här. :-)
Kram!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja det vore skönt med lite svalare väder. Dock vill jag helst inte ha hit Earlen....
Och visst är det skönt när man äntligen kommer igång att träna. Fast jag ahr ju varit väldigt mycket värre med det än du.
Kram!


Desiree,
ja det är en "skön värk" trots allt! :-)
FAO Schwartz är en kul affär att gå i även när man inte har barn. Tycker barnsliga jag iallafall. Och deras böcker är otroligt fina! Jag tycker mycket om barnböcker rent generellt och måste säga att just den här bokavdelningen är otroligt mysig!
Vörme skulle med glädje skickas till er där borta. Här är det alldeles för mycket av den varan.
Kramar!!


Anne,
japp det kommer ett inlägg om det senare!
kram!


Marianne,
haha ja jag känner mig gnaksa duktig. MEN man måste ju fortsätta denna trenden för att det verkligen ska vara duktigt.
Jag har ingen aning om ifall det fnns sagostunder i Sverige men jag tror att det gör det på olika bibliotek? Iallafall fanns det sådant när jag var barn, men nu vet jag som sagt inte.
Små brugare tyckte jag var himla trevigt. Särskilt när man inte äter på själva restaurangen utan ska ta med sig burgaren ut. :-)
Kram!!

Anna, Fair and True sa...

De där burgarna lät goda!

Kanske skönt att "tvingas" ta en sådan där dag, i alla fall om man har så flexibla arbetstider som både du och M har!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
japp burgarna var goda. och ja det ÄR ju underbart att få göra sådana här saker, men tyvärr känner jag mig väldigt stressad över jobbet nu och den här vekcan kom inte helt bra med tanke på det. Men men. Nu är det som det är och då måste man försöka göra det bästa av situationen.
Kram!