tisdag, augusti 03, 2010

Kalas i Central Park

I söndags (igår) var det så dags för W´s födelsedagskalas. Han hade det tillsammans med två andra födelsedagsbarn som går i samma dagisgrupp och platsen för kalaset var min favoritlekpark i Central Park. Den ligger alldeles intill 5th Ave vid 67:e gatan och är lite "dold". Jag gillar den mycket eftersom den är så grön och känns mycket mer ombonad än de flesta vanliga lekparker. Temperaturen var skön precis som i lördags, men prognosen hade siat om risk för regn så vi var alla beredda på att det skulle kunna bli skurar. Ett tag såg det väldigt mörkt ut och vi började förbereda för en akutinsats om det skulle komma en skur. Men trots blygrå moln så klarade vi oss från regn. Härligt! Det blev ett mycket lyckat kalas och nedan är en mängd bilder samt en del filmsnuttar från tillställningen.

Kalaset började 10.30 så det serverades en brunch med bagels, andra sorters bröd, pannkakor, sylter, och olika pålägg. Kaffe, juice och mjölk fanns också i mängd. Samt frukt och grönsaker med dipp om man ville det.


Lill-Skruttan tycker väldigt mycket om bagels, som den sanna "New Yorkare" hon är....


Självklart hade detta party även partyhattar till gästerna.


Här är W tillsammans med sin farfar och farmor.


Utforska bron.


Sedan blev det gungorna ett tag.


Skoj!


Så länge det inte går för fort är det roligt.


Som på de flesta lekparker här i staden så finns det vattenfontäner att leka med. Här har det bildats en liten sjö av vattnet som inte hunnit rinna undan. Lill-Skruttan och E tar självklart tillfället i akt att vada lite.....


"Kalasorganisatörerna" hade även fyllt en hink med vatten så att man kunde ösa och spruta vatten "på plats".


Lill-Skruttan och R sprang fram och tillbaka och vattnade stenarna.


Sedan bar det av till vattenfontänen och den lilla "sjön".En aktivitet var den klassiska "åsnesvansen". Fast varken W eller Lill-Skruttan förstod nog leken riktigt. W tyckte svansen var en "spoon" och Lill-Skruttan sa att det var en "monkey tail" inte en donkey tail.... haha! Och ingen av dem ville ha ögonbindel utan sprang bara fram och tryckte dit sina svansar.


Så var det dags för tårtan!


Ljusen tänds

Mmmm....!


W tar för sig. Men här av vattenmelonen (syns ej men ligger i skålen).


Förutom partyhattar och godsakerbjöd festen även på vad jag kallar "visseltutor".
Här ska det blåsas för fulla muggar. Lite svårt i början. Lill-Skruttan blåste först i den som när hon blåser ut ett ljus, men så småningom fick hon kläm på hur hon skulle göra.Här kan ni se hur det tränas.


W hade otroligt roligt tillsammans med M när de blåste i sina tutor tillsammans.


Efter tårtan blev det ombyte för Lill-Skruttan eftersom hennes klänning var helt våt. En minut efter att torr klänning satts på sprang hon givetvis till vattnet igen...!


Efter vattnet var det sandlådan som drog.
Vissa av deltagarna blev mer än lovligt sandiga...


När klockan närmade sig tidig eftermiddag var det dags att promenera hemåt igen. Vi hade alla haft en riktigt rolig och härlig dag tillsammans. Stort TACK till W´s familj samt de andra Födelsedagsbarnens familjer för ett riktigt härligt kalas! På eftermiddagen tittade vi förbi hos grannarna igen för att överlämna ytterligare ett paket. Denna gång med ett innehåll som Födelsedagsbarnet nog tyckte var lite roligare än det vi lämnat på hans födelsedag. Den presenten var nämligen en liten fotobok med bilder på W och Lill-Skruttan under det här året som gått. Men den presenten tror jag uppskattades mer av W´s föräldrar än av honom själv.... haha! Nu var det däremot en present vi visste att han skulle tycka om. Nämligen Thomaståget!

Nu är det endast en och en halv dag kvar innan vi ska åka till Sverige. Imorgon (tisdag) kommer det med andra ord att bli rätt mycket som ska göras. Det sista på jobbet samt sedan försöka få iordning lägenheten, tvätta samt börja packa. På kvällen är vi sedan bjudna till vännerna på våningen ovanför eftersom deras lilla C fyller 1 år! Full fart in i det sista....!

13 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vad söt E är i sin klänning! Och vilken underbar del av Central Park ni befann er på!
Solen skiner fortfarande ser jag. Eftre fem veckor av konstant solsken i New York är det ganska svårt att komma hem till regn och moln (som varit de senaste två veckorna, endast två dagar med hyfsad sol och värme). man blir lite deprimerad när kroppen är van vid sol! Jag hoppas att vädret blir bättre för er nu när ni kommer hit till Svedala! Lycka till på resan! Kram!

KARLAVAGNEN sa...

Så härligt ni ser ut att ha det. Du ger ett helt annat perspektiv på NYC. Det går att ha livskvalité där (har annars bara haft kompisar som bott i en garderobsstor lägenhet(er) och jobbat ihjäl sig (nästan).

Anonym sa...

Åh ramlade in här av en slump. Härligt härligt ljuvligt kalas ni har haft!!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
tack! ja hon fick den klänningen av en dagiskompis när hon fyllde år. Och till kalaset valde hon den själv. Japp, du har rätt att det är soligt och varmt här. Själv ser jag nästan fram emot lite svalare väder även om jag hoppas det inte blir alltför mycket regn...
Kram!!!


Karlavagnen,
hahaha ja jag lever inte det NYC-liv som MÅNGA gör. Men så har vi heller inte så mycket pengar som många av dem som jobbar dygnet runt.....! ;-) Men jag tycker att vi lyckats få ett bra liv här nu. Trivs med vardagen i stort. Vi får se hur länge det varar bara... Gissar att vi vet lite mer nästa år hur länge vi kommer kunna stanna här.
Kram!


Ninni,
å hej! Kul att du ramlade in! Välkommen! Hoppas du vill läsa vidare.
Kram!
Kram!!

Anonym sa...

Underbara filmer som alltid. Såg ut att vara ett toppen kalas. Det är ju helt perfekt att vara ute om det går så slipper man klet och kladd överallt och kidsen kan springa omkring att ha skoj. En win-win situation! :)
Så söta när de blåder i tutorna.
Och fina kläder har Ella!

Här har det också börjat att packas inför fredan. Det är mycket som ska med förutom kläder. Vi tar ju även med salvor och mat (Jamies formula) som tyvärr tar plats i packningen men det är ju ett måste för oss.

Vi får hoppas på att våra respektive resor mot moderlandet går utan trassel.

KRAM!

Musikanta sa...

Underbart att kunna vara ute och slippa allt kladd, även om det tydligen blev nog så vått ibland...

Hon är bedårande söt, din lilla Ella, och så vacker färg på klänningen. Har förstått när jag gått ett varv i affärerna i stan att det är den absolut senast modefärgen!

Hoppas nu bara att hon får prata lite svenska också när hon kommer hem, så att hon inte glömmer språket helt och hållet. Bra om hon kan fortsätta att vara tvåspråkig!
Jag önskar er en riktig skön resa hem till Sverige.
Många kramar/Musikanta

Saltistjejen sa...

Jess,
ja det är verkligen toppen att ha kalas utomhus. Särskilt på en lekplats för då kan barnen springa runt och roa sig mycket.
Så det är på fredag ni åker alltså! Ja du, lycka till med resan och packningen!!!! Ibland önskar man verkligen att man kunte telepatera sig till olika platser....! ;-)
Kram!!


Musikanta,
ja det är verkligen toppen att kunna var utomhus!
Jag tror Ella kommer börja prata mer svenska i Sverige. Det har varit så de gånget vi varit hemma förr. Som i julas. Då pratade hon mycket mer svenska när vi kom tillbaks. Hon förstår såklart när vi pratar och använder en hel del svenska ord när hon pratar med oss, men engelskan är helt klart hennes "första språk" och det hon använder mest. Det ligger på oss nu att vara envisa med svenskan också! :-)
Kram!!

Nenne Nennelainen sa...

hej vännen! Vilken fin klänning på Ella!
Hör ni av er när ni kommit till Sverige/Sthlm. Vi har bokat biljett till DN-galan på fredag så då är vi iaf i stan om inget (o)förutsett händer, typ att jag föder barn någonstans. men ni skulle till Skåne först va? Sorry för krånglet med kattluckan. :(

massor av kramar!
/Oliven på en pinn

Saltistjejen sa...

Nenne,
jag hör av mig till dig när jag kommer till Sverige. Så får vi bestämmma ngt då.
Vilken fredag är ni i S-holm? Vi kommer inte dit förrän torsdagkväll nästa vecka.
KRAM!

Anonym sa...

Helt underbara kort och så bedårande söt Ella var i sin klänning (ja även efter bytet).

Hoppas det inte känns allt för stressigt och jobbigt med Sverigebesöket. Om vi inte hinner ses (kanske en trådlunch) så hoppas jag ni får en jätteskön semester.

//Lapinette

Marianne sa...

Åh, ni åker i morgon! Så skönt att semestern äntligen är här så att ni kan koppla av ett tag sedan. Hoppas att du hinner med det du vill på jobbet så att det känns så där extra skönt sedan.

Mysigt ställe att ha kalas på! Helt perfekt faktiskt. Och det är roligt att man kan ordna kalas så där i parkerna, det kan man väl knappast i Stockholm?

KRAM och ha den riktigt bra resa!

HeLena sa...

Vilket härligt kalas!! Och vilka härliga ungar!
Hoppas ni får en skön vistelse i Sverige, hur länge stannar ni?

Anna, Fair and True sa...

Tänk att ha kalas i Central Park, det är ju perfekt! Tur att ni klarade er undan regn också!