måndag, augusti 02, 2010

Sommarfest utanför sta´n

Som jag nämnde i inlägget nedan så var vi bjudna till en av mina kompisar från min förra arbetsplats. De bor en bra bit utanför staden så det blev en dryg timmes bilfärd dit. Ja jag tror nästan 1,5 ungefär. Detta var första gången vi kom och hälsade på dem sedan de köpt huset, så vi var båda nyfikna på deras nya hem. Det var ett fint hus som de renoverat mycket. Plus en stor tomt med stora ytor. Något man definitivt aldrig ser närmare New York City, än mindre på Manhattan. Lördagsvädret var strålande och helt perfekt. Runt 27 grader och ingen fukt alls i luften! Underbar dag att lämna staden bakom sig och komma ut "på landet". Här är bilder från festen.


Huset med "partytält" uppsatt på baksidan.


Det var ganska många personer inbjudna och detta är nog den mest "blandade" fest jag någonsin varit på. Personer med helt olika bakgrund var här. Allt från R´s vänner från hans tid i marinkåren, via mekaniker och säljare, till forskare. M och R hade dessutom gjort enorma mängder mat och alla njöt av det vackra vädret.


Juice.


Lill-Skruttan älskade de stora ytorna och sprang omkring mycket på gräsmattorna.


Grannen hade en gunga, eller snarare en "liten hammock" som hon var rätt nyfiken på.


Självklart ville hon testa den.Liten film när Lill-Skruttan gungar.


Här är vi båda två.


Dessutom fick hon en försenad födelsedagspresent av min kompis D som inte kunnat komma på Lill-Skruttans födelsedagskalas. Paketet innehöll en otroligt cool "Superhjältemantel"!!


Snacks intas i pappas knä.


M och R har en enorm hund C! Fantastiskt fin är han och han verkade också trivas bland alla gäster. Hela kvällen sprang han runt på gräsmattan och lekte.


Lill-Skruttan och C. Ni kan ju se att han är nästan lika hög som hon...
Men hon var inte rädd för honom. Däremot gillade hon inte den direkta välkomstpuss hon fick när vi just klivit in. Inte heller att han försökte ta hennes bröd eller kakor under kvällen. Ena gången lyckades han snappa till sig hennes hamburgerbröd och då blev hon riktigt arg. Vi försökte förklara att han var precis som "Max hund som ju också vill ha kaka".


Haha, kunde inte låta bli att fota hans mat- och vattenskål. Just för att jag aldrig sett en sådan här ställning för stora hundar. Självklart så att han inte ska behöva böja sig så djupt. Det visar ju också att han är ganska rejäl. Ni kan ju jämföra höjden med köksskåpet bredvid så får ni ett hum om storleken.


Som sagt, Lill-Skruttan njöt av ytorna.
Inget hon är direkt bortskämd med här hemma....


På kvällen tändes en eld.
DET var såklart jättespännande.


När det mörknade blev det till och med lite småkyligt.
Folk började då förflytta sig så att man satt närmare elden.


Spännande men tryggt att beskåda elden från pappas axlar.
Däremot var hon lite bekymrad över att en av pojkarna som var på festen gick så nära elden. Han var dock rätt stor (kanske 11-12 år eller så??) och hade fått i uppdrag att lägga mer ved på brasan. Men se det gillade inte Lill-Skruttan utan ropade högt "Go back go back go back" samtidigt som hon ihärdigt viftade med sin lilla arm mot pojken.


Till slut satt del flesta runt elden i en ring.

Vi åkte hem strax efter 22-tiden på kvällen.
Lill-Skruttan var helt slut och somnade nästan med en gång i bilen.
Det hade varit en riktigt härlig eftermiddag och kväll. God mat och dryck. Skvallerprat med gamla arbetskompisar. Lite mingel med nytt folk. Underbart väder. En stor brasa samt en stjärnklar kväll. Vad mer kan man begära?

3 kommentarer:

Petra H sa...

Vilken mysig dag och kväll ni verkar ha haft! Man ser riktigt hur torrt gräsmattan är, det har varit en varm sommar med andra ord ;-)
Hunden var verkligen enorm, vilket man ser på bilden med Lill-Skruttan! Men coolt att hon inte var rädd för den. O är lite hundrädd (han menar att han inte gillar dem) och det hoppas jag inte smittar sig på eventuella framtida barn, visst ska man ha respekt för djur men inte vara rädd. Och samma för elden, coolt att hon var orolig för den äldre pojken, har hon lärt sig det på dagis?
Vad trevligt att det var kul att träffa en massa nya människor. Vi ska på belgiskt bröllop i slutet av månaden och vi känner nog ingen förutom bruden. Jag hoppas att vi inte är de enda utlänningarna, framför allt för O som inte kanske känner för att umgås på knagglig franska en hel kväll. Vi får se, det kan bli jättetrevligt eller bara sådär...
Kram

Saltistjejen sa...

Pera,
ja det var supermysigt och eftersom vädret var så härligt kändes det nästan lite som en svensk sommarfest! :-) Hoppas att ert belgiska bröllop blir kul även om jag förstår O som helst inte tillbringar hela kvällen på knagglig franska! :-)
Kram!!

Anna, Fair and True sa...

Låter som en trevlig tillställning! Såg att gräset var ordentligt torrt där. Så har det ju varit i Sverige tills det började regna (ordentligt också) nyligen.

Det sägs ju att det är bättre för hunden (och dess matsmältning?) om de inte behöver böja sig hela vägen ner när de äter. Har jag hört i alla fall men det kanske är ett säljtrick?

Vad gulligt att Ella ville skydda pojken från elden :)