måndag, augusti 09, 2010

Kräftkalas

Under lördagskvällen var det kräftkalas tillsammans med Grannarna. Det dukades upp fint i Lusthuset och sedan lektes, pratades och åts det till långt in på natten. Jag ÄLSKAR kräftor men har inte ätit svenska kräftor sedan jag vet inte när.... Så detta var helt klart en riktig kulinarisk höjdpunkt för mig. Jag och Svägerskan åt så det stod härliga till.
Nedan är bilder från kalaset:


I väntan på gästerna

Loff och Lill-Skruttan
Tittar på hästar sittande på Loffs axlar.Dukat i Lusthuset

Snart kommer gästerna.


Svägerskan häller upp välkomstdrycken.


Skål och välkomna!


Kräftkalas i den ljusa sommarkvällen.


Lek och mingel

Grannarna kom med barnvagnar och dockor till Lill-Skruttan.


Hunden Maja ville också vara med och leka.


Roligt men lite läskigt också...


Så blev det kubb igen!


Kräftor!!!!!

Snart kan kalaset börja!


Partyhattar, kräftor, västerbottenspaj och annat tilltugg - kalaset kan börja!Kvällspromenad med kameran
Jag kunde inte motstå det underbara kvällsljuset utan tog kameran och gick en liten sväng för att föreviga en del av den svenska sommarnatten. Bilderna från denna lilla runda kan ses nedan:
Efter en stund kom Lill-Skruttan i sällskap med Grannen.
De var ute och letade efter Maja som sprungit iväg till sina kompisar Molly och Myran.


Kvällen bjöd på ett sagolikt vackert ljus, och eftersom det kom några regnstänk uppträdde en enorm regnbåge på himlen. Med både början och slut.


Fridfullt betande hästar.

Åter tillbaks till Stugan och Lusthuset. Medan mörkret sänkte sig tändes kräftlyktorna.


Här hänger en i eken utanför Lusthuset.


Efterrätten bestod av tre sorters paj. Blåbärs-, jordgubbs- samt citronpaj. Alla bakade av Grannarna. Såååå gott! Fast Lill-Skruttan föll endast för vaniljsåsen... Sedan somnade hon sittandes med skeden i högsta hugg så det blev sänggång.


Även M´s mamma gick till sängs, medan vi andra satt uppe ett tag till och spelade spel till midnatt ungefär. De riktigt härdade spelade sedan vidare fram till småtimmarna men själv gick jag till sängs efter en i mitt tycke underbar dag!


Fler av mina bilder kan som jag redan skrivit ses här på Svägerskans blogg.

5 kommentarer:

Desiree sa...

Jättefina sommarbilder på den svenska sommarnatten. Sommaren är ju bara sååå underbar i Sverige. Kräftorna såg himla mumsiga ut. Jag hoppas att vi hinner med lite kräftor då vi kommer hem. Kan knappt fatta att det nu är knappt två veckor kvar för oss här. Perfekt med att kunna sitta i lusthuset. Såg jättemysigt ut. Sköt om dig och fortsätt njuta av allt som sommarsverige har att erbjuda.
Kram!

Taina sa...

Vad häääääärligt med en kräftskiva! Och på ett så läckert ställe som i ett lusthus.

Kram på dig!

Victoria sa...

Åh, kräftor, svensk sommarnatt.... Mysigt, härligt, vilka underbara bilder! Det blir ju inte att man längtar mindre till Sverige efter det här inlägget, direkt...! ;o)
Kramar//Vic

Petra H sa...

Ha ha, badmintonracket verkar ha varit populärare än både dockor och andra leksaker :D Vilka underbara bilder och aktiviteter ni har hunnit med, jag tror nog att er semester kommer att kännas mycket längre än två (bara en för M) veckor när ni väl är tillbaka i NYC och tänker tillbaka på vad ni gjort. Det verkar som ni njuter rejält trots den korta tiden.
Imorgon bär det av för oss, 1½ vecka i Spanien (inkl en övernattning i södra Frankrike).
KRAM!

Anna, Fair and True sa...

Å vad gott med kräftor! Har inte ätit några än i år. Och vad mysigt med kräftskiva i lusthuset! Jättefina sommarbilder också!