lördag, augusti 07, 2010

Semester semester semester

Nu har vi semester. Resdagen var lång lång lång. Flyget till Malmö gick på utsatt tid men det var en seg väntan. Jag slumrade till i stolen vid gaten. Sedan nickade vi alla till under själva flygningen.. Blev hämtade av M´s mamma, hennes K samt M´s moster. Sedan bar det av till M´s mamma för en sen lunch tillsammans med M´s mormor och andra moster. Trevligt men vi var alla lite slitna. Efter maten bar det sedan av till Stugan där vi kommer att vara resten av denna Skånevistelse. Här är underbart! Lagom temperatur. Tyst. Lugnt. Som gjort för att stressa ner. Hästar i hagarna. Flugor i luften. Björkar som susar tillsammans med mörka granar. M´s härliga familj och deras mysiga grannar. Det har blivit spel både ute och inne, god mat, prat och skratt. Besök i en svensk mataffär med allt vad det innebär. Ja, alla utlandssvenskar vet vilken fröjd det är att gå i en svensk vanlig mataffär, haha! Svägerskan, Loff och M jobbade under tiden hårt med att tvätta och måla Stugan. Ett arbete som Svägerskan och Loff påbörjade för ett tag sedan och som de utfört med bravur! Så fint blir det!!

Jag har tagit bilder men eftersom de måste föras över till Svägerskans dator för att kunna laddas upp på bloggen dröjer det ett tag. Här finns nämligen endast uppkoppling till nätet via hennes dator och det är ganska långsamt. Men bilder kommer. Så småningom. Ni kan dock tänka er röd stuga med vita knutar. Svenska sommarhagar. Landsvägar med lila mjölkört och skira blåklockor vid vägrenen. Åkrar med mattor av säd i mättat guld. Så har vi det nu. Och det är Underbart!

På dagens program står besök på loppis tillsammans med Svägerskan, hennes Loff samt Grannarna. Sedan ikväll blir det kräftskiva. Även den tillsammans med grannarna! Kräftor. KRÄFTOR! Behöver jag säga att det känns som om jag är i himmelriket?

Lite bilder från gårdagen finns att se på Svägerskans blogg. För er som vill det.

8 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Äsch strunta i bloggen ett tag och bara va nu! NJUUUT! Hälsa alla kossor, hästar, humlor, ekorrar, ICA butiker och annat som ni stöter på!

NJUT NU OCH HA DET BARA LJUVLIGT!
Kram!

Anonym sa...

Hej hej!!!!
Är ni sugna på kaffe så kom gärna förbi. Vi är ju "grannar" denna veckan. :-) Och loppisen antar jag är i min by????

/MrsB

aurorabuddha sa...

Lyckans ostar!

HeLena sa...

Låter också väldigt underbart! Fortsatt skön semester!!

Desiree sa...

Åh vad skönt att du äntligen fått lite semster och att flygresan gått bra. Nu tycker jag du ska njuta för fullt av din semester. Låter underbart med både loppis och kräftskiva. Du beskriver så himla bra så jag kan verkligen se hur det ser ut framför mig även om du inte har några bilder.
Stor kram och ha det underbart nu.

Anonym sa...

Jag kan totally förstå hur du känner just nu när vi också landat på svenbsk mark.
Jag gick till lokala Konsum idag och bara njut att kolla på vad som fanns i hyllorna.. ha,ha..
Hoppas att ni får en fortsatt härlig tid i skåne.
Här var det som att stiga in i en smältugn de två första dagarna. Strålande solsken men faktiskt FÖR varmt! Pojkarna var för varma för att kunna sova och Leon kliade.
Men nu regnar det och är kallare..Hurra!! Ha,ha..

KRAM!

Marianne sa...

Det låter helt underbart! Haha, ja svenska mataffärer skulle bara veta vilka önskedrömmar de är för oss i förskingringen! Minsta näröppet är rena paradiset : D

KRAMAR!

Saltistjejen sa...

Haha tack för era kommentarer! Vill återigen säga att jag läser dem och blir glad att ni skriver här. Men p g a långsamt internet och bristande tid svarar jag inte individuellt på era kommentarer nu under semestern. Prioriterar att skriva inlägg och försöka få med bilder istället. Hoppas ni förstår. Men som sagt jag blir jätteglad för era kommentarer ändå!! :-)
Kram till er alla!!!!!