tisdag, augusti 10, 2010

Katter, blodkorv, kålpudding och en utflykt

Igår, söndag regnade det i stort sett hela dagen så vi tillbringade tiden efter frukost inomhus. Vid lunchtid var vi bjudna till M´s moster där vi fick jättegod mat. Tre sorters kött, supergod sås samt hennes egenodlade färskpotatis. Hon hade dessutom stekt blodkorv till oss utlandssvenskar som tidigare nämnt att just detta är något vi saknar och längtar efter "over there". Till efterrätt var det två sorters pajer som hon bakat efter ett recept från Pettas (om jag förstod det hela rätt). Mums! Förutom prat och mat så blev det mys med hennes två katter samt lite koll på Pingu. Lill-Skruttan fick en boll samt en Bamsetidning och M och jag fick dessutom med oss varsin godispåse med våra favoritgodisar (plockgodis såklart!) vilket uppskattades enormt. Tack!! Besöket avslutades med fika och sedan hemfärd runt 17-tiden. Mer om besöket kan läsas på M´s mosters blogg här. På kvällen blev det en ganska sen middag och sedan plockade Svägerskan fram Briotåget.


En underbar prunkande trädgård!


Vackert dukat i det härliga "Glasrummet".


Loff och Svägerskan.


Till bords.


Katt på hett plåttak vet man ju vad det är. Här ses katt på varm lampa. Detta är den vackra Sonja som ligger och myser.


Här poserar Olga.


Lill-Skruttan tyckte det var mysigt med katterna. Hon saknar nog Lipton och Tazo lite.


Klänga och flänga.


På kvällen var det Briotåg som gällde.


Lyftkranar och tågfärjor var extra lyx.


Idag, måndag var det ganska grått ute när vi vaknade även om det inte regnade så som igår. Det planerade tennisspelet fick återigen ställas in eftersom det regnat under natten. Istället bestämdes att vi skulle ta en tur till Helsingborg. Där blev detförst ett kort besök på Dunkers Kulturhus där vi handlade lite i deras "turistshop". Sedan en god lunch på ett mysigt ställe i närheten. Svensk husmanskost. Dagens lunch var kålpudding med rårörda lingon vilket smakade toppen! Personalen var hur trevlig som helst och Lill-Skruttan fick både kritor och en liten Pippi- samt Tommy-docka att leka med i väntan på att våra rätter skulle serveras. Fler bilder samt mer om vår utflykt kan läsas här på Svägerskans blogg.


God lunch på mysigt ställe.


I väntan på maten.


Rita rita


Här leker Loff med Lill-Skruttan med Briotåget i Polarn & Pyrets affär.


Efter vår handlingsrunda så åkte vi till Tropikariet som ligger strax utanför centrum. Det var verkligen roligt! Lill-Skruttan älskade att många av djuren rörde sig fritt ute även om de flesta satt innanför glas. Att de dessutom hade ett litet "lekrum" där hon hoppade runt både på längden och höjden gjorde det hela än bättre. Trött men glad somnade hon sedan i bilen på vägen hem. Vi vuxna stannade till på vägen för att handla smågodis och detta var verkligen ett paradis för en utlandsboende svensk....! Jag hittade till och med snusmojänger vilket jag älskar. Tyvärr är just snusmojänger nästan helt borttaget ur det ordinarie sortimentet som finns på de flesta ställen som säljer lösgodis. Men här kunde jag samla på mig en hel del.


Akvariet med bl a hajar.


Här är Svägerskan, Loff, M samt Lill-Skruttan med ett par krokodiler i bakgrunden.


Och så lemurerna. Som sprang fritt.


Tror detta är mina favoriter på sådana här ställen. Så mjuka och goa ser de ut.


När vi kom tillbaks till Stugan lagades det middag. Köttfärssås med spagetti. Efter maten hade det klarnat upp ute så M och jag tog en liten promenad med Lill-Skruttan för att sträcka på benen och lukta på sommardofterna från skogen. En underbart stilla kväll. Vi gick inte särksilt långt men Lill-Skruttan blev alldeles lycklig av att få klappa en skogssnigel och hon skuttade sedan runt som en litet föl där på landsvägen. Väl hemma vankades det marängsviss och sedan lästes det Alfons och spelades spel resten av kvällen. Lill-Skruttan hade fått två Alfonsböcker samt en Alfonsdocka av Svägerskan. Så roligt och mysigt hade vi det att Lill-Skruttan inte ville lägga sig utan vädjade om att få sitta kvar hos oss i soffan och mysa. Självklart fick hon det. Men vid midnatt var hon så trött att hon knappt kunde hålla ögonen öppna och sa själv att hon ville gå och sova. M´s mamma gick till sängs efter ett tag men vi andra satt uppe lite till och fortsatte vårt "musikspel". Jag har under kvällen fått ett riktigt skrattanfall. Ett sådant där som gör att man tappar andan och liksom bara piper. Jag och Svägerskan tyckte det var otroligt kul att M satte den gamla 80-talsdängan "Jag ska oooa hela natten" med Attack i samma kategori som Trazan och Barnanes "Jag vill bo i en svamp". Svägerskan och Loff gick så småningom också och lade sig medan jag och M satt kvar en stund till. De skulle ladda inför tennismatchen som förhoppningsvis kommer bli av imorgon.

Återigen en mycket lyckad dag. Så mysigt att umgås med familjen och det värmer ens mammahjärta att se att Lill-Skruttan banden till Farmor G, Svägerskan samt Loff växer sig allt starkare. Jag älskar att se dem tillsammans! Just detta är ju det jag känner att vi "berövar" henne när vi bor så långt bort. Att få "höra till" i ett lite större "sammanhang" än bara vår yttepyttelilla kärnfamilj. Det värmer i bröstet att se dem ihop. Och det kniper samtidigt eftersom jag vet att det är så kort tid. Jag räknar tyst dagarna i huvudet. Så få så få. De var inte ens många när vi kom, men nu har de obevekligen smält ner till nästan ingenting. Usch, vill inte tänka eller känna så. Men kan ändå inte låta bli. Tiden rinner så fort så fort. Ibland önskar jag att jag kunde stanna den. Om så bara för ett lite lite tag.

7 kommentarer:

Annelie sa...

Hej!
Alltid roligt att följa andra svenska ute i världen.
Själv bor jag i landet annorlunda, Singapore.

Trillingnöten sa...

Ni har verkligen en fantastiskt tid tillsammans!! Helt underbart att få läsa om era upplevelser :) Och det där med banden med släktingar - utlandssvenskars ständiga problem - känner vi till. Fast skillnaden med oss är ju att vi har släktingar i amerika också. Men inte lika många :) Njut nu!!

KARLAVAGNEN sa...

Härligt att se att ni njuter av semestern tillsammans med nära och kära. Lill-Skruttan börjar bli en liten tjej! Familjebanden betyder så otroligt mycket, speciellt när man bor utomlands eller har någon utomlands så tror jag man värdesätter detta på ett helt annat sätt. Känner igen mig i mycket av det du skriver.

Skogsnigel - det är väl den utan skal? :-S

Petra H sa...

Visst är det tråkigt att inte bo närmare sina familjer så eventuella barn får träffa sina släktingar oftare.
Men du får tänka att det blir iaf intensiva(re?) träffar NÄR ni träffas! Lill-Skruttan kommer att förknippa farmor, faster mfl med härliga somrar i Skåne!
Jag tror att Lill-Skruttan nu har kommit upp i den åldern att hon faktiskt kommer att komma ihåg den svenska familjen mellan gångerna. jag ser det med Os systerdotter som definitivt kommer ihåg sin tía Petra och tío O mellan varven. M är dubbelt så gammal som E, dvs 4 år men sedan deras besök i PR när hon var 2 år verkar hon komma ihåg och känna igen oss. Hon är inte blyg längre och har inga problem att umgås själv med oss, utan mamma eller mormor. Det är verkligen jättekul att ha den relationen med henne nu även om vi så klart hade velat träffa henne oftare! Nu ska vi träffas på torsdag, kul!
KRAM!

Desiree sa...

Det var en otroligt vacker trädgård. Jättefin! Ni verkar hinna med massor om dagarna. Men jag förstår att du gärna skulle vilja stanna tiden. Men just nu tycker jag bara du ska njuta av dagen så som den kommer och är och inte tänka på att ni inte har så mycket tid i Sverige. Jag hoppas att ni kan komma tillbaka snart igen. Det där med familj och semester är den stora baksidan på att vara i USA.
Ha ha underbart att lilla E blev så till sig över att få klappa en fin skogssnigel. Underbart. Den där katten som låg på lampan var ju kul. Snacka om en katt som gillar värme. Ha det fortsatt bra och njut av allt och tänk inte på morgondagen.
Kram!

Marianne sa...

Så mycket mys ni har! Hahaha, den där bilden på katten Olga är ju bara för bra, hon ser så där lagom road ut!

Helt underbara bilder! Det måste vara så roligt för er i år när Lillskruttan är med och förstår på ett helt annat sätt än förra året när hon var så liten. Nu är hon ju med och upplever allt, förstår hur härligt det är att pussa en snigel och bada i sjön. Ja mer sommar kan det väl knappast bli?

KRAMAR!

Anna, Fair and True sa...

Vad mycket ni hinner med!

Förstår att du tänker mycket på relationer och familjeband. Men jag tror hon nog kan få dessa ändå, kanske inte riktigt på samma sätt men ändå. Och nu är ju situationen så och ingen idé att älta. Men jag förstår samtidigt att det givetvis upptar era tankar och påverkar beslut om var ni ska bo fortsättningsvis.

Kram!