torsdag, augusti 12, 2010

Träff med Gammelmormor och barndomsvänner

Gårdagen åkte vi ner till malmötrakten. Först för att hälsa på Gammelmormor och sedan vidare för att hälsa på en barndomsvän till M. Det blev en riktigt lyckad tur. På kvällen var det middag i Stugan tillsammans med vänner till M´s familj varav dottern också är en barndomsvän till M. Jätteroligt att ha hunnit med att träffa alla.

Hos Gammelmormor blev det sillunch och fika. Vi tog med oss sill och potatis, gräslök och gräddfil. Jättegott och uppskattat.


Lill-Skruttan tyckte att Gammelmormors rullator var riktigt rolig att köra. Här syns M´s andra moster K också.


Lill-Skruttan är väldigt glad i Gammelmormor och det märks när de ses.


Här ritas det.Efter besöket hos Gammelmormor åkte vi vidare på vår dagsturné. Nu till en av M´s allra käraste vänner. En barndomsvän till honom som vi inte sett på länge, vilket vi framförallt märkte på att hans småbarn nu inte var särskilt små längre.... Köpte med oss lite fikabröd på ett kondis och sedan blev det en fika och prat om allt möjligt som hänt "sedan sist".

Lill-Skruttan roade sig en hel del med de leksaker som fanns till hands. Roligast var Barbiebilen.


Efter denna fika var det dags att köra tillbaks till Stugan. Där hade resten av familjen förberett för middag med vänner. Med 4 barn i huset blev det riktigt hålligång. Lill-Skruttan hade otroligt roligt med de tre syskonen. Framförallt 6-åriga I som verkligen tog sig an henne.

I och Lill-Skruttan leker.


Här är har även I´s lillebror kommit. Han är rätt jämngammal med Lill-Skruttan.


Ett trämemory kunde användas till mycket.


Underbara tårtor/pajer som Svägerskan bakat.

Detta var vår sista kväll i Stugan för denna gången. I eftermiddag bär det av med X2000 till Stockholmstrakten. jag har svårt för avsked och ser inte fram emot det, men det ska bli roligt att komma hem till mamma. Nu hoppas vi bara att tåget inte blir försenat eller att det strular på andra sätt.

4 kommentarer:

Taina sa...

Ni tycks hinna med att träffa många under er vistelse. Lill-Skruttan ser ut att trivas på alla bilder.

När åker ni tillbaka?

Kramar!!

aurorabuddha sa...

Underbara bilder pa gammel mormor! Ah, sa fint dom ritar tillsammans!
Tack for att du delar med dig av din resa - det ser sa harligt sommar-svenskt ut!

Anne sa...

Jätteroligt och spännande att få se alla bilder och text, superkul du orkar och kan blogga från semestern och resan så man får se allting i "nutid" :)
Jag tänker på hur fint det ser ut och är att Lill-Skruttan fått umgås med så många olika generationer, att hon och ni verkligen fått umgås med familj och släkt. Förstår det värmer mammahjärtat att se sitt barn med sina släktingar. Vänner kan ju älska ens barn, men den där villkorslösa kärleken och speciella banden som ens familj har, det blir nog lite speciellt. Man ser på alla bilder hur alla era släktingar tycker så mycket om henne och er, det syns sån värme på bilderna!
Hur tycker du det är med språket, känns det som Ellas svenska språkutveckling fått sig en extra skjuts?
Ha det fortsatt gott, kram!

Desiree sa...

Jättekul att lilla E får passa på att träffa sin gammelmormor och morfar ja även för er och för dem självklart också. Man vet ju aldrig hur länge de gammla hänger med så det gäller ju att passa på. Det kan jag tänka mig var ett mycket uppskattat besök för de gammla.
Mums, sill så gott det lät. Nu blev jag supersugen på det för att inte tala om de där pajerna som din svägerska bakat.
KRam!