torsdag, augusti 12, 2010

Hejdå Farmor, hej hej Mormor!

Vår sista dag i Stugan i Skåne. Som alltid känns det sorgligt med avsked. Jag tycker det blir jobbigare för var gång. Särskil när man inte vet när man kommer ses nästa gång. X2000 tog oss sedan till min mamma. Så nu är det Mormor och inte Farmor som gäller den kommande veckan. En sak jag tyckte var roligt var att Lill-Skruttan verkligen kände igen både min mamma och O samt mammas hem. Deta trots att vi ju inte kan Skypa med dem och därmed har hon faktiskt inte sett dem sedan årsskiftet.

Här provas Moster M´s fina hatt!


Jag och Svägerskan tar det lite lugnt innan lunchen.


Loff och Lill-Skruttan busar.


I väntan på tåget.


Hejdå!


Hemma hos Mormor finns ett dagis mitt emot med en enormt fin utegård. Bland annat finns denna buss där. Fast Lill-Skruttan tycker det är en fire truck...

Innan middagen blev det ett litet hej till grannen också. Han tog hand om sin sons hundvalp Buddy vilket Lill-Skruttan tyckte var jättekul.


Här är Buddy 4 månader.


Mormor, Lill-Skruttan och M.

Eftersom vädret ser ut att bli riktigt fint imorgon och fram till söndag ska vi försöka komma ut med båten dessa dagar. Vi får se hur LIll-Skruttan tar det hela. Antingen tycker hon det blir superkul och spännande eller så kommer hon tycka det är läskigt. Men jag hoppas det blir bra. Det handlar ju ändå bara om två dagar med en övernattning. Själv ser jag otroligt mycket fram emot att få komma ut i skärgården igen! Skärgård och båtliv är ju mina barndoms somrar. Och det är en av de saker jag saknar allra mest från Sverige. Haha, själv var jag ungefär i Lill-Skruttans ålder när jag lärde mig ro...!

M reser dock tillbaks till New York imorgonbitti. Det känns jättetråkigt att vi nu ska säga hejdå till honom, men ibland är ju verkligheten sådan. Jag är trots allt otroligt glad att vår semester i Sverige blev av och att han kunde komma hem i åtminstone en vecka. Nu får jag och Lill-Skruttan klara oss på egen hand hos Mormor men det ska nog gå bra det med.

6 kommentarer:

Desiree sa...

Det där med avsked är alltid trist och jobbigt. Men ni har hunnit med otroligt mycket under den vecka ni fick nere i Skåne. Synd dock att M redan måste resa tillbaka. En vecka i Sverige är på tok för kort. Det där med semester i USA i kombination med att man har sin familj på andra sidan atlanten är ett gissel och ett stort problem.
Men det är bra att du iallfall har lite mer tid på dig att få njuta av sommar Sverige och desstom får chansen att komma ut till skärgården med båt. Sååå härligt! Det tror jag lilla E kommer att gilla. Hon var himla söt på första bilden i mosters hatt. Ooooh Buddy var bara så attans söt! Vems vovve är det?
Ha det underbart i Stockholm nu. Jag tror nog att mormor kommer att pyssla om både dig och lilla E ordentligt.
KRam!

Anne sa...

Avsked är skitjobbiga, jag håller med dig också att det känns som det blir bara värre. Ju fler man gör, desto enklare tror man kanske det skulle bli, men nej, tvärtom. Även Annika som ju bott utomlands väldigt länge brukar ju säga det, att avskeden blir inte lättare...
Kan tänka mig det kommer in en helt annan dimension av hur jobbigt avskeden är när man har ett barn också, man tänker inte bara på sig själv utan blir ledsen å sitt barns vägnar och tanken på att vara långt ifrån varann igen.
Nåja, inte tänka på sånt nu utan bara ha det mysigt i Stockholm!
Oj, vad det låter roligt med båttur. Det är jag nyfiken på att höra vad lilltjejen tycker om. Snacka om att hon upplever en massa nytt under denna semester, saker och miljöer som hon inte alls är van med. Kul!! KRAMAR

KARLAVAGNEN sa...

Fy för avsked! Fast oftast är de ett på återseende! Fast det glömmer man oftast bort. Eller jag gör det!

Hoppas att ni får en fortsatt god semester! Stockholms skärgård är bara bäst. Så är det. Så det så! Pilutta er alla götlaborgare och annat löst folk. ;-)

Nenne Nennelainen sa...

Håller med övriga, och M som måste åka tillbaka hem också – jobbigt! Men som Karlavagnen sa: det är ju ett på återseende... :-)

Förlåt min lilla fråga, men hur gör vi med luckan? Ni måste ju få era pengar också på något vis! Förlåt om det strular till och tar energi på er korta semester här i svedala. :-(

Hoppas ni får en härlig vecka i Stockholm! Vädret är ju på er sida iaf! Härligt härligt! Hoppas lillskruttan gillade båtturen också!

Marianne sa...

Men stackars M, fick han bara en vecka! Hoppas han får mer senare då, det där räcker ju inte för att vila upp sig och få ny lust till jobbet.

Hoppas ni kom ut med båten. Blir spännande att höra vad Lilla Skrutt tyckte!

Kram!

anna of sweden sa...

Har just kommit tillbaka till Amerikat och läser ifatt mig lite på mina favoritbloggar.

Hoppas att ni får det fortsatt skönt i härliga Swiden.

Kram!