torsdag, juni 23, 2011

Den årliga Grillfesten

I tisdagskväll var inte enbart R´s födelsedag utan även den årliga BBQ festen som M´s Chef har för sitt labb och sina vänner. En tillställning som växer för varje år som går. En av orsakerna till detta är att han alltid bjuder även f.d labbmedlemar som vill och kan komma. Årets fest var det tydligen runt hundratalet gäster inbjudna till. Det är alltid hur mycket mat som helst. Och god sådan! Chefen själv är den som står och svettas vid den enorma grillen. Han gillar det och jag tycker det är så himla trevligt. Mycket mer personligt än många av de andra gruppcheferna som har liknande tillställningar men då köper in mat via cateringfirmor eller liknande. Han står för allt som ska grillas samt all dryck medan resterande tilltugg som sallader, frukt, bröd, desserter etc är sådant som resterande gäster tar med sig (knytis). Igår kom flera av M´s gamla kompisar som lämnat labbet under det senaste året. Så det hela blev nästan lite som en re-union. Skoj för M! De fortsatte sedan vidare efter själva BBQn. Själv var jag där ett tag med Lill-Skruttan innan vi gick hem för att hämta R´s födelsedagspresenter och gå över till Familjen K för att uppvakta R på hans födelsedag.

Mycket folk och mingel som vanligt.

Glada grabbar

Lilla L och Lill-Skruttan var bara ett par av flera barn på tillställningen.

Här kollas andfamiljerna in. Om ni ser noga på fotot kan ni se ett par ungar i dammen, samt en hel rad på den låga kantmuren tillsammans med ena honan. Ett andpar står och övervakar det hela vid det lilla trädet. Lill-Skruttan älskar att se på änderna här.

Inte enbart grillade godsaker som bjuds utan även massvis med sötsaker som frukt, bär och desserter av olika slag.

Här M´s kollega svenska K med sin lilla L. Båda så somriga i fina klänningar.

När jag nattade Lill-Skruttan somnade jag tillsammans med henne men vaknade upp ett par timmar senare och kunde inte somna om. Alldeles för många tankar som snurrade omkring i huvudet så jag gick upp en stund. Då kom M tillbaka hem. Pratade en stund och sedan gick vi båda och lade oss men jag kunde fortfarande inte somna. Så det blev en uppesittarnatt. Tror inte jag slocknade förrän runt 5-snåret. Det hade börjat ljusna så smått utanför fönstret. Konstigt nog har jag inte känt mig särskilt trött idag. Har jobbat med artikeln i princip hela dagen, och ikväll var vi över en stund till Familjen K igen. Nu ska jag dock lägga mig och jag hoppas att det ska gå bättre att sova inatt. Annars lär jag nog vara rätt trött imorgon.

13 kommentarer:

Anne-Marie sa...

Kul partaj! :) Mycket god mat ser jag. Att lägga sig och somna och sedan vakna för att lägga sig "på riktigt" känner jag igen. Det brukar vara svårt ibland att somna om när man vaknar mitt i natten. Hoppas sömnen blir bättre i natt. Här är det alldeles för varmt för att gå och lägga sig. Kramar!

Saltistjejen sa...

Anne-Marie,
Tack! Ja jag hoppas jag kan sova inatt. Hade dessutom en kort natts sömn natten innan p g a jobb m artikeln rätt sent. Grillfesten är alltid himla trevlig och maten supergod! Även vi har varmt och fuktigt nu. Särskilt fukten tycker jag är jobbig. Men man vänjer sig ändå en del.
Kran!!

Trillingnöten sa...

Vilken rolig idé med den där grillkvällen som återkommer och att han bjuder in gamla kollegor! :) Det är alltid det man saknar när man lämnar ett jobb där man trivts, kollegorna.
Jag hoppas du lyckades sova! :)

Desiree sa...

Ja just det den årliga BBQ festen som M´s chef har minns jag att du berättat om tidigare år. Kul! Den måste ju växa och bli större om han bjuder in både gamla och nya varje år. Himla trevligt initativ och sätt att umgås på.
Usch hoppas du får sova lite bättre inatt. Jag vet precis hur det kan vara då tankarna snurrar. Det är det som gör att jag ibland också har sådana uppesittar nätter. Men jag hoppas att de får komma till ro och att du får sova bätte i natt som sagt.
Kram!

Mallis in real life sa...

Eftersom jag har en ständig längtan till New York är det underbart att komma in på din blogg och bli en liten del av staden. Dina bilder och din text är så talande att det känns som om man är med på ett hörn.

Tack för att du delar med dig.

Kram och glad midsommar.

olgakatt sa...

Den chefen har en del att lära ut till andra chefer om attityd!
Nu får det snart vara nog med den seega artikeln! Kan du göra annat än flytta runt kommatecken och tabeller nu?

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det är så himla trevligt tycker jag! Och visst saknar man ofta sina kollegor om man arbetat på ett jobb där man trivts.
Kram!


Desiree,
ja den växer verkligen för varje år som går! Han bjuder inte enbart labbmedlemmar (gamla och nya) utan även andra kollegor och vänner med vetenskaplig anknytning.
tack också för din omtanke med sömnen. Jag sov bättre inatt och nu i morse när jag skulle upp kunde jag sovit bra mycket längre om jag kunnat. ;-)
Kramar!


Mallis,
å vad roligt att du tycker det är skoj att läsa här! :-)
Tack!
Ha en riktigt fin midsommar ni med!
Kram!


olgakatt,
javisst är det härligt att han sköter själva festen "själv" så att säga. Jag gillar det. Hahaha ang artikeln så var det själva referenserna som tagit tid de här två senaste dagarna. Endnote och jag är inte riktigt vänner.... Men om allt är ok nu (ska läsa igenom det hela en "sista gång" nu idag) så skickar jag in den igen.
:-)
Kramar!

Annika sa...

Ni har så mkt kul på g hela tiden.
Underbart med denna fest, förstår ju att folk har kul på dem!
Jobbigt då man inte kan sova. Trösten är att man ofta sover som en sten följande natt.
Så skönt att du kände dig hyfsat pigg.
Håller helt med Olgakatts kommentar ang artikeln. nuff now, nuff...
KRAAAM!!!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja det är rätt mycket som händer hela tiden. :-)
Och de här grillfesterna är himla trevliga och otroligt mycket got mat!
Ja att inte kunna sova är inte så skoj. Jag brukar inte ha problem men det senaste året har det kommit och gått lite i omgångar.
Haha ja artikeln hoppas jag kunna skicka iväg idag faktiskt. Hoppas och tror. :-)
KRAM!

Anonym sa...

Vad kul med fest & reunion! Och sa den goda maten förstas ;-) Kan inte heller sova...sitter uppe till 2,3,4...fast konstigt nog känner jag minte jätte trött pa dagen! Den där artikeln verkar jätte jobbig!!! Hoppas,hoppas du kan skicka iväg den idag. Jag lämnade in ett paper för nagra dagar sen & den satt jag jätte länge med för det var jätte noga med alla references (naturligtvis APA style) & min kollega som skrev andra delen hade helt enkelt inte brytt sig om nagon "format" sa jag fick sitta & halla pa med hennes del ocksa eftersom hon är pa semester nu & om jag hade väntat hade vi missat deadline! Därför tycker jag mkt bättre om att jobba själv...far ju ända göra allt!
Kramar, Lisa

Saltistjejen sa...

Lisa,
ja det är kul och trevligt med fester där man även får träffa folk som lämnat staden. :-)
Så du är också en nattuggla!? Jag är helt klart mer en nattperson än morgonperson, och det kan märkas speciellt när man har mycket i huvudet. Svårt att somna eller så somnar jag men vaknar och kan inte somna om. Härligt att du blev färdig med din artikel också! Jag har också hållit på mest med referenserna denna veckan. Det har tagit sådan TIIID!! Till viss del även p g a samma som du, att en av medförfattarna inte brytt sig om att göra sin del och därmed hade jag mer jobb. Men nu tror jag det ska vara klart. Ska bara läsa igenom en gång först och se att det verkligen är rätt.
KRAM!

Bejla sa...

Imponerande att fixa grillandet själv till så många! Får min lunch med mina tre anställda (på restaurang) i fredags till att verka väldigt liiiten. ;-)

Saltistjejen sa...

Bejla,
japp han står där framför grillen hela kvällen verkligen. Oftast har han en eller ett par från labbet eller andra vänner som bistår honom lite då och då under kvällen, men han verkar verkligen trivas med grillandet. :-)
Haha, din lunch är nog jättebra! :-)
Kramar!