torsdag, juni 09, 2011

Spring Arts Festival

I morse torsdag, var det dags för den årliga Spring Arts Festival som går av stapeln varje vår på Lill-Skruttans dagis. Då visar alla rummen upp olika projekt som de jobbat med under året. Pre-school-rummen har uppvisning i sång och dans. Det är ett sätt att visa oss föräldrar vad de gjort på sina "lektioner" med musik- och danspedagogerna Bari och Kathryn. Så himla gulligt! jag som är en blödig typ, brukar allltid sitta med en liten tår i ögat när jag ser de här uppvisningarna. Detta trots att Lill-Skruttan hittills alltid varit för liten för att ens vara med. Men det är något speciellt ändå med att se små barn sjunga och dansa tror jag. I år var ju dessutom en del av Lill-Skruttans f.d klasskompisar med och dansade eftersom i stort sett hela klassen utom hon och R blev uppflyttade till pre-scholl förra året. Förutom sång- och dansnumren så är det alltid en efterföljande "vernissage" där alla rum inklusive infant (spädbarnsrummen) visar upp en del konstprojekt. Jag tycker detta är ett väldigt fint och roligt sätt att som förälder kunna få ta del av de olika delarna av undervisningen (sång, musik, movement och konst).

Här ser ni alla pre-schoolers som sitter på scenen. Närmast i bild är Bari i rött och Kathryn i vitt - deras lärare i sång och dans.

Lill-Skruttan och R.

Här dansar ena pre-schoolklassen. Det är roligt att se hur mycket barnen verkar utvecklas från år till år. De här uppvisningarna börjar alltid med den yngsta pre-schoolklassen och slutar med de äldsta. Det är alltid en viss skillnad på koreografi och hur komplicerad dansen är mellan de olika rummen.

Film från i morse.Bara för att ytterligare illustrera hur mycket som händer på kort tid i de här små barnens liv visar jag här klippet från Spring Arts festival bara 2 (alltså bara TVÅ!!) år sedan!! Men detta klipp visar endast Lill-Skruttan. Lite skillnad från klippet ovan ändå va?!?


Full fart tillbaka till dagis.

Tillbaka bjöds det på frukost till vernissagen. En del av det ätbara var sådant som pre-schoolklasserna lagat eller bakat.

Här är konstprojektet som barnen i Orange Room gjort till Spring Arts Festival. 

Konst kopplat till deras trädgård!

Bilder på barnen när de jobbar i trädgården. Här är Lill-Skruttan med frön i handen.

En blomma

Riktiga blommor.

Här är konstprojektet från Red Room, där Lill-Skruttans kompisar W och E går.

Dagen har varit het het het med riktigt fuktig och tryckande luft. Jag har mest hållit mig inomhus med AC:n på för fullt. Nu under kvällen kom det in ett rejält busväder med hällregn, åska och blixtar. 

Ett tag visste man knappt om det regnade uppifrån och ner eller från sida till sida. Det såg nästan mer ut som när man tittar in i en tvättmaskin som snurrar på med vatten som liksom kommer från alla håll samtidigt. Lill-Skruttan ville se så vi stod en stund i fönstret för att titta på allt regnet och kände oss glada att vi slapp vara ute i det. Efter att ha pysslat lite här hemma, bl a med att vika ett pappersplan, blev en tur ner till playroom för att leka lite med W, E och O. Sedan gick M tillbaka till jobbet för ett par timmars kvälls-nattjobb och jag har nu nattat Lill-Skruttan.

Pappersplanet blev otroligt poppis.

Full fart i Playroom. där E´s pappa hade hand om både E och W eftersom W´s föräldrar var ute på lite galej. En av favoritlekarna nu är att jaga eller jagas av monster och A var som vanligt ett väldigt bra monster!


Ungefär såhär brukar det vara i stort sett varje kväll. Detta är alltså vår "efter-middagen-sysselsättning....."

Två tjejer på ett pingisbord.

Även O kom till playroom, och efter att både W och E gått hem ville de här tjejerna ta en tur ut på gården. Så det blev lite fruktstund ute. Satt under byggnadsställningen för att få skydd mot regnet.

Imorgon blir det till att börja förbereda kalaset som ska gå av stapeln på lördag. Jag och K har redan förbeställt det mesta, men ska även gå en sväng till Trader Joe´s och Fairways imorgon för att handla en del saker. Hoppas bara att det inte är lika hett som idag och att vi slipper kraftiga regnskurar. Fredagstemat hinner jag inte med denna fredagen heller tyvärr. Kanske kan jag försöka nästa vecka.

16 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Men vad kul! Jag älskar såna där utställningar där barnen får visa upp sina saker :) Jag ska propsa mer på det nästa år på vår skola också. Många av våra föräldrar brukar ändå inte komma på såna tillställningar, vilket är väldigt trist! Barnen blir så besvikna när deras mamma eller pappa inte kan komma...hur ska man göra? Vi har på kvällen, ibland på dagen etc. Allt...'

Och visst händer det massor på två år! :)Lycka till med kalaset!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
javisst är det kul! Måste vara roligt som lärare också att få visa föräldrarna vika framsteg barnen gjort. Och som förälder är det väldigt roligt tycker jag!
Självklart förstår jag att det kan vara svårt för föräldrar att kanske ta ledigt från jobbet. Kvällar gissar jag skulle fungera bättre kanske, men då får ju ni lärare jobba "övertid" och det kanske inte fungerar? Här är det ju annorlunda eftersom de flesta bor och arbetar så nära dagiset och det är nästan alltid minst en förälder som kommer på de här evenemangen.
Hoppas du får en fin fredag!
Kramar!

Millan sa...

Men ah vad skoj att fa besoka dagiset och se allt vad de gjort och lart sig. Nagot sadant saknar jag helt klart pa Sofias dagis! Man har ju mer koll pa vad Nils gor i skolan.

Forstar att du blir lite blodig (prickar over o'et dar ;-)). Jag ar likadan och grat floder forsta gangen jag var pa ett upptradande pa Nils skola.

Kram och ha en fin helg

Annika sa...

Fint.
Jag vet precis hur du känner dig, Saltis. man kan liksom inte låta bli att bli rörd.
Ert dagis är så otroligt BRA!!
OCh vad mkt kul de hittar på hela tiden för både barn och deras familjer.
Härligt!
Förstod att det åskat en del men vi märkte inte av det då vi satt och såg GLEE in concert!!
KRAMAR!!!

Saltistjejen sa...

Millan,
ja det är jätteroligt! Förstår att ni kan sakna det för jag tycker att man som förälder så gärna vill veta vad det är de gör där hela dagarna. ;-)
Haha, ja jag är lättrörd och jag kan bara tänka mig att jag nästa år kommer vara alldeles tårögd när det är Lill-Skruttans tur att stå på scenen.... haha!
Kramar!


Annika,
tack ja, man känner ju verkligen att ungarna är så härliga och att sedan se dem göra ngt de själva är sååå stolta för är skoj! Och vårt dagis är lite speciellt tror jag. En riktig "community" där man känner många familjer/föräldrar också, och nu efter ett par år så känner man igen nästan alla föräldrar såpass att man hälsar. Och just för att i stort sett alla lärare jobbar så länge här (de måste trivas antar jag) så är de kvar och jag pratar ofta även med huvudläraren som Lill-Skruttan hade i Violet Room som spädbarn. Sådant känns bra och tryggt. Att man vet att barnen har kvar sina gamla lärare även om de inte längre är i samma rum.
KRAM!

bettankax sa...

Kan bara instämma med övriga. Ni verkar ha ett toppen dagis. Svårt att INTE bli rörd när man hör de ljusa barnrösterna.
Så roligt att få se playroom. Vilken tillgång:) Önskar att alla barn(och föräldrar) hade tillgång till ett sådant. Tänk att kunna springa av sig , busa och ha kul. Härligt!
Lycka till med det stundande kalaset.
KRAMAR!!

Fröken fräken sa...

Va gulligt, jag jobbar ju själv med barn och vi gör mycket konst med dom små och det är så himla roligt.
Hoppas åskan och regnet rensade luften hos er lite.
Hoppas ni får det bra på kalaset

Saltistjejen sa...

bettankax,
ja dagiset är super!!! Kunde inte varit bättre. Och visst blir man rörd av småttingarna när de sjunger. Tycker det är så himla fint. Kanske särskilt den sista sången när de sjunger om att man kan vara olika, se olika ut och ha olika vanor men att vi ändå i grund och botten är lika. We all have the same voice....
Lekrummet är toppen! Liksom vår bakgård med lekplatsen.
Kram och tack!!


Fröken Fräken,
kul att du arbetar med barn och konst! Det måste vara hur spännande och kul som helst! :-) De har ju en outtömlig fantasi!
Kramar!!

Desiree sa...

Vad otroligt duktiga de är de små. Wow mycket imponerande och kul att få ta del av. Lärarna gör ett sånt himla bra jobb på detta dagis och det blir himla kul för barnen att få vara med om så mycket utvecklande aktiviteter av olika slag.
Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja de är så himla duktiga! Nu visade jag ändå bara lite av ena rummet men de andra var jätteduktiga de med. Lite olika sorters "nummer" beroende på ålder men som sagt jätteroligt att få ta del av. :-)
Och även konstmässigt är det superkul att se vad de gör! Jättefina alster tycker jag. :-)
Kramar!!

Lotta sa...

Fint! Himla bra dagis! De hittar verkligen på saker och barnen tycker säkert det är jättekul. Härligt när mamma, pappa eller någon annan i familjen eller goda vänner kan komma och vara med på festligheterna. Roligt för alla!

Ha en fin helg,

Kram!!

Saltistjejen sa...

Lotta,
ja det är jätteroligt att kunna få ta del av deras aktiviteter såhär. Även om vi ju nästan hela tiden får se olika saker de gjort. Lärarna är väldigt duktiga på att hänga upp olika saker på väggen i korridoren utanför deras resp rum. Men sådant här är såklart lite extra roligt att se.
Ha en riktigt fin helg du med!!
Kram!!

Bejla sa...

Visst är det kul när barnen visar upp vad de lärt/gjort! :-) Och jag blev nästan avis på ert busväder - gillar sådana kvällar när vädrets makter verkligen rasar (som vi visst har skrivits vid om förr). :-)

Saltistjejen sa...

Bejla,
ja det är jätteroligt! Busväder tycker även jag kan vara riktigt häftigt!
kram!

franziengland sa...

Ert dagis verkar verkligen toppenbra!! Det verkar som om E trivs riktigt bra nu, jag tänker på hur jobbigt du skrev att det var i början, men hon ser så nöjd ut nu på alla bilder och filmer. KUL!

Saltistjejen sa...

franziengland,
ja dagiset är vi hur nöjda med som helst!! Och jo efter de första kanske 2 månaderna så trivs hon nu riktigt bra. :-) Nu har hon ju lärt känna alla nya barnen och känner sig trygg med dem. Får se hur det blir i höst när det blir nytt rum med nya lärare igen. Förhoppningsvis får fler av hennes nya kompisar följa med till samma rum denna gången.
Kramar!