lördag, juni 25, 2011

Grått ute men sol i sinne

Så har Midsommarafton 2011 kommit och gått. Eftersom vår grå, varma och fuktiga yllefilt låg kvar över staden hela dagen bestämde vi tillsammans med Anki och J att skippa Battery Park. För knöligt att ta sig ner dit med Lill-Skruttan och lilla E. Särskilt som ingen av oss var särskilt sugen på att sitta på en plaskblöt och säkerligen rätt geggig gräsmatta och äta picknick samtidigt som man hela tiden skulle titta upp mot himlen och fundera över om de små regnstänken man kände skulle utveckla sig till en rejäl skur. Alltså körde vi hela Midsommarsillspaketet hemma hos oss istället. Visst saknades Midsommartång, blomkransar i håret och dragspelsmusik. Men vad gör väl det när man har så himla trevligt sällskap?! Vid 18-tiden kom de och vi beundrade lilla E som sov så fint i sin vagn. Sedan drog vi igång middagen och pratade, åt och drack i stort sett hela kvällen. SÅ mycket att prata om.... Supertrevligt!

Eftersom det även flyttat in en svensk familj i vårt hus som vi nyligen träffat på satte jag upp en lapp på deras dörr där jag skrev att de var välkomna förbi om de ville. Så något senare kom även de upp och det var jätteroligt att få prata lite mer med dem också! Det blev verkligen en riktigt bra Midsommarafton! Lill-Skruttan slog nog även rekord i hur länge hon var uppe.

I väntan på sillen.

Riktig Midsommarmat!

Anki med lilla, eller egentligen rätt stora.... E!


Lill-Skruttan tyckte det var roligt och spännande med fina E.

Efterrätten - jordgubbar med grädde och otroligt goda "svenska bullar" som Anki bakat!

Anki, J och E ska stanna i staden hela helgen så vi lär träffas igen! Det känns lite sorgligt att de flyttar tillbaka till Sverige om en dryg månad. Men jag hoppas att Anki fortsätter blogga så att man kan följa dem även i Sverige. Och den svenska bekantskapen i huset känns också rolig! Vi lär alldeles säkert träffa en hel del framöver.

Tack för en riktigt härlig kväll!

12 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Ni gjorde helt rätt i att skippa Battery Park :) Tänk om det hade ösregnat plötsligt...Vi hade uppehåll och lite solglimtar i alla fall. Det blev riktigt lyckat!
Hoppas ni får en fin midsommardag!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
härligt att ni fick lite sol och en riktigt fin Midsommar. Imorgon ska det fortsätta vara regnigt här men jag tror söndagen ska bli fin. Hoppas er fortsatta helg blir riktigt bra!
Kram!

Anonym sa...

Så gjorde du dig en fin midsommar i alla fall. Det är nog det enda rätta. Midsommarkram från Eva i Tyresö

Petra H sa...

Åh, vad mysigt ni verkar ha haft!! Och E hade sin nya fina midsommaroutfit som jag såg på Ankis blogg!
Hälsa dem så mycket och ha en fortsatt fin midsommarhelg, inne eller ute ;-)
Kram!

Saltistjejen sa...

Eva,
ja det blev en riktigt fin Midsommar trots regn ute.
Tillsammans med fina vänner är det alltid mysigt!
Hoppas även ni hade en fin Midsommar!
Kram!


Petra,
ja det var så himla roligt och härligt att ses. Lustigt det där hur man träffar vissa personer och bara "klickar" sådär himla bra. Vi har ju inte träffat Anki och hennes J särskilt ofta direkt (typ förra midsommar och så jag Anki på en bloggträff förra hösten) men det känns verkligen som vi känt varandra mycket längre och träffats mycket mer. :-)
Och E var så fin i sin nya outfit! :-)
Hoppas ni fick en fin Midsommar ni med!
KRAAAM!

Pettas sa...

Precis så är det! Vad gör det fastän man inte har midsommarstång och mycket annat när man har trevligt sällskap över sillbordet!:)

Ha det riktigt gott!
Kram!

Västmanländskan sa...

Så mysigt! Ser att lilla E och lille N hsr likadana kläder :)

Bejla sa...

Såg ju jättemysigt ut! Kul också med lite nya grannbekanta. :-)
Fortsatt trevlig helg!
Kram

Anonym sa...

Hej,
Synd att ni skippade Battery park...Det kom lite, lite regn i början, sedan hade vi en underbar kväll och filten vi satt på var lite fuktig, men absolut inte geggig:-)Kollade faktiskt lite efter dig.

Vi tyckte det var en perfekt dag att "dubbelfira", innan lunch "fick" vi nycklarna till vårt nya hem. Vi ska renovera lite innan vi flyttar in.

Kram, Bea

Saltistjejen sa...

Pettas,
japp det är ändå folket omkring som är det allra viktigaste. :-)
Kram!!


Västmanländskan,
haha där ser man. Ja svenskt var det ju.
Kram!


Bejla,
ja det var roligt med de "nya" grannarna i huset. Vi lär säkert springa på dem regelbundet på lekplatsen och i lekrummet gissar jag för de hade en liten son också.
Kram!!


Bra,
ja jag hörde av andra senare att det blev en bra kväll. Men det kändes ändå skönt och mer avslappnat att stanna hemma. Tråkigt att missa stången och allt, men det blev en såpass lyckad kväll hemma att det känns bra trots allt. Och det kommer ju fler Midsommaraftnar. :-)
Skönt att ni hade det bra och GRATTIS till nya hemmet!!!! Underbart! :-)
Kramar!

Anne-Marie sa...

Tänk att det är så varmt och fuktigt hos er. Litet jobbigt förstår jag. Men er midsommar verkar ha varit riktigt lyckad. Härlig svensk mat. :) Jag verkar bo på fel sida av USA. Svenskarna tycks inte åka så långt. :) I alla fall inte till norra Kalifornien. Ha en fortsatt fin helg! Kram!

Saltistjejen sa...

Anne-Marie,
ja det är tyvärr det vanliga sommarvädret här. fukt fukt och fukt. Inte särskilt härligt precis, men igår var nog det tråkigaste att det verkligen regnade och var så ostadigt också. Haha, det finns väl en del svenskar i San Fransisco och San Diego-området samt Seattle? Men inte just runt dina hemtrakter. Men du kasnke inte saknar Midsommar så mycket? Jag tyckte inte jag kände så mycket för Midsommar här utanför Sverige, förrän vi fick Ella. Nu känner jag att jag gärna vill att hon ska få minnen förknippade med denna svenska högtid.
Kram!