onsdag, juni 08, 2011

VAAAARMT!!!!!

Värmen är defintivt här nu. Sommar, sol och luftkonditionering. Idag onsdag, har det varit runt 34 grader och sol. AC:n brummar för fullt. Vädersymbolerna nu visar också på hetta. Den här är från WeatherBug. Jag har dock spenderat större delen av dagen inomhus. Gjorde en ostkaka eftersom vi hade ganska mycket cotton cheese, dvs keso som var på väg att bli för gammal. Den blev riktig god! Receptet fick jag av Suddrik för länge sedan och jag har provat det även tidigare. Jag klagar inte riktigt på värmen än, men detta är på gränsen till för varmt för min del. Iallafall om man inte har tillgång till en strand eller en pool. Redan i morse på väg till dagis var det varmt varmt varmt.

Imorgon ska det bli 37 grader! Trettiosju!!!! Galet! Det är ju kroppstemperatur. Enligt prognosen ska det dessutom kännas som 40! Det blir med andra ord feber imorgon! Morgondagen kommer även att bjuda på Spring Festival. Det är Lill-Skruttans dagis som har sin årliga Spring Festival då pre-schoolers kommer att uppträda med sång och dans, samt alla olika rum ställer ut olika konstprojekt. Det brukar vara himla kul att se tycker jag.

Nu ikväll var jag på ett event här på Rockefeller University. Det var SoNYC (Science Online NYC) som anordnade en väldigt intressant paneldiskussion som handlade om science och patent - "science, science communication and the law". Väldigt intressant på flera vis. Framförallt på grund av en mycket bra diskussion med bra inbjudna "talare" samt en mycket interaktiv publik, men även för att detta var det första gången jag lyssnat till presentationer där folk samtidigt twittrat som en del av diskussionen. Twitter feeden visades hela tiden live på en skärm bakom "panelen". Efteråt kunde man mingla runt och fortsätta prata med de flesta ur panelen samt med andra ur publiken på Faculty Club vilket var himla trevligt.

Att sedan komma hem och få natta en superglad och gosig tjej är som att både få ha kvar och att äta kakan tycker jag. Lite socialt mingel med jobbanknytning och sedan familjemys. Bättre kan man väl knappast ha det?

17 kommentarer:

Trillingnöten sa...

37 grader är ju helt galet! Inte undra på att man blir lite galen och seg :) Vi har det också klibbigt, men inte 37 grader. Runt 30 kanske som mest...och fuktigt. Superkonstigt är det faktiskt :)
Låter som det där seminariet var bra!

Anna's kitchen sa...

Jisses så varmt, ni får gärna skicka lite värme åt vårat håll. Vi hade 2 veckor med sådana temperaturer i somras och då hade vi ingen AC. Jisses så trött man var. Fick gå ut och träna 5 på mornarna, för sen när solen gick upp så orkade man ingenting.

Vad heter bittermandelolja på engelska? Skulle vilja göra ostkakan.

eastcoastmom sa...

Åh jag gillar inte alls den här värmen. Dottern berättade att de hade haft rast inomhus i skolan, hon går 4th grade, för att det var för varmt utomhus...

Du får åka ut till oss i CT och bada!

Loppan flyttar västerut... sa...

Gillar kaktusen! O älskar ostkaka, ska testa!
Jag blir så imponerad av att alla sociala media används till så mycket. En viktig del i samhället, på gott o ont så klart, men känns härligt 2011. Twitter, dit har jag inte kommit ännu dock.
Ha nu en fin feberdag, var rädd om er!
Kram

Annika sa...

Det ska bli 100 grader F i DC idag...
OCH med fukten lär det kännas som 43 grader C eller ngt sånt, kanske varmare.
Det är inte nyttigt att vara ute i sådant väder.
TACK gode tid för ACn som surrar så fint!
Utan den skulle jag blir tokig.
Men, jag tycker också det är OK på ngt sätt efter den kalla o råa vår som vi haft.
Ostkaka är ju så gott.
Twitter har jag inte heller kommit till ännu, och följer inga twittrare alls...
Ta et lugnt i feberhettan!!!
KRAM!!!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja 37 grader är galet!!!
Nu har jag inte varit ut än men termometern säger 28 grader och då är klockan exakt 9 på morgonen....


Anna´s kitchen,
ja jag skulle gärna skicka lite värme om jag kunde. Detta är lite för varmt för mig haha!
Bittermandeloljan fick jag frånSverige. Har inte hittat något sådant här.
Kram!


eastcoastmom,
nej visst är det FÖR mycket?! Jag håller mig gärna inomhus. Förstår att de var inne på rasten i skolan också.


Loppan,
testa gärna ostkakan! Den blir riktigt bra tycker jag. M säger att den är lite salt (troligen p g a cotton cheese man köper här är lite salt, men jag tycker den är god. :-)
Och visst är det lite häftigt med all ny social media och teknik även om man själv ibland kan känna sig lastgammal haha!
Kram!


Annika,
ja det är ju heeeelt galet!!! Med fukten blir det ju dessutom ännu varmare. Alltså det upplevs som varmare. AC bara MÅSTE jag ha jag med. Annars fungerar det inte. MEN jag har hört att flera skolor här i NYC INTE har AC: Otroligt!
Kramar!!

Fröken fräken sa...

Ja alltså den värmen är väl ok om man ligger vid havet och har en ständig bris och svalkande vatten att hoppa i. Men i stan så är det ju mindre skönt kanske. Fast som sagt va så är det väl lite tidigt på säsongen att klaga. Drick mycket och ät nåt salt också.

Lotta sa...

Iskaffe kör jag med och vatten!
Säger som Eastcoast...ni får komma ut och bada här en dag!
Igår var det superskönt att slänga av sig skorna och borra ner tårna i sanden och bara sitta ett tag och känna värmen sakta avta och lite fläktande.

OSTKAKA är min grej! Dela gärna med dig av receptet, eller du kanske länkade? Får kolla igen.

Perfekt med familj, intressant paneldiskussion och känna sig i balans. Finns inget bättre!

kram!!

Desiree sa...

Den där hettan minns jag och den är inte kul alls. Då det är så varmt att man inte kan eller orkar vara ute knappt även om det är vacket väder känns ju bara surt. Man är evigt tacksam för AC:n då. När folk klagar på värmen här som ligger på 22-25 grader tycker jag att det är löjligt. Det är ju dessutom torr värme. Visst blir man lite småsvettig då man cyklar men det är ju bara skönt nästan. Jag njuter för fulla muggar av att kunna gå utan jacka eller tröja.
Ostkaka har jag faktiskt aldrig provat att göra men det kanske man skulle ta och testa. Det är ju himla gott. Vad tyckte lilla E om ostkakan?
KRam!

Desiree sa...

Den där hettan minns jag och den är inte kul alls. Då det är så varmt att man inte kan eller orkar vara ute knappt även om det är vacket väder känns ju bara surt. Man är evigt tacksam för AC:n då. När folk klagar på värmen här som ligger på 22-25 grader tycker jag att det är löjligt. Det är ju dessutom torr värme. Visst blir man lite småsvettig då man cyklar men det är ju bara skönt nästan. Jag njuter för fulla muggar av att kunna gå utan jacka eller tröja.
Ostkaka har jag faktiskt aldrig provat att göra men det kanske man skulle ta och testa. Det är ju himla gott. Vad tyckte lilla E om ostkakan?
KRam!

Saltistjejen sa...

Fröken Fräken,
ja att ha det såhär varmt och vara nära en strand eller klippor vid vatten hade varit skönt, men inne i staden blir det överhettat. Särskilt som alla hus, all betong och asfalt suger åt sig värmen också och liksom "reflekterar" den vilket gör att temperaturen ökar ytterligare. Det blir nog en innedag idag.


Lotta,
iskaffe är GOTT!
japp kanske får bli ett bad besök haha! ;-)
Förstår att det var skönt att vara vid stranden nu när det är såhär hett.
Ostkakereceptet var länkat i inlägget. Kolla länken!
Kram!!


Desiree,
ja det är nödvändigt med AC när det är så här varmt och fuktigt. Annars känns det som man itne orkar med ngt alls.
Ostakaka var ganska lätt att göra så prova det du. E är inte jätteförtjust i ostkaka. Tror hon itne gillar smaken av bittermandel.
Kram!

Karin sa...

Och jag som tycker vi har det varmt med typ 25 grader...
Försätt dig i vintertrans, så känns det kanske bättre :)
Kul m Twitter som del i panelen - och detta i ett land som tycker det är jobbigt m sub titles i filmer! Har själv börjat twittra så smått. R är jätteaktiv och får en massa svar och har followers!
Kram!!

Saltistjejen sa...

Karin,
haha 25 grader är nog min drömtemperatur! Då tycker jag det är lagom. Iallafall om det är torr luft.
Jag har inte alls kommit igång med Twitter varken som aktiv eller som "följare" men jag kan tänka mig att det kan vara en väldigt bra form att nätverka på.
Kul att R är så aktiv!
Kramar!!

olgakatt sa...

Pust, det låter MER än svettigt med 40 grader!
Ostkaka är jättegott och går ju fint att göra av keso ( antar att du menar cottage cheese eller finns det cotton cheese?). Till er ovan som undrar om bittermandelolja så går det lika bra med en bittermandel som man river eller maler. Men jag tror att det finns bitter almond flavouring också att köpa.

Saltistjejen sa...

olgakatt,
japp det ÄR svettigt.. Fast nu sitter jag inomhus med AC:n på full speed...
OJ jag menar sk cottAGE cheese! hahaha! JKag skrev fel igårkväll. Lite sent och jag var nog trött. Men självklart är det cottage cheese och inget annat! :-)
Det går bra med bittermandel men har inte sett om man kan köpa det här. Hittade heller inte oljan här så jag bad en kompis ta med från Sverige, men kanske finns det om man letar runt lite mer.
Kram från en het stad!

Bejla sa...

Låter som perfekta kombinationen, ja med undantag för temperaturerna då. Usch vad varmt!

Saltistjejen sa...

Bejla,
nej temperaturerna tycker jag varit lite väl höga under förra veckan. Särskilt med tanke på luftfuktigheten. Sådana våtvärmande omslag är inte riktigt min grej även om jag inte tyckt det varit alltför illa nu. Kanske på grund av att jag rätt sugen på värme efter den kyliga våren.