tisdag, juni 28, 2011

Fortsättningen

I inlägget häromdagen skrev jag ju endast om halva söndagen. Då när vi hade vår mysiga picknick i Parken med Anki. Men sedan fortsatte ju dagen och här är lite mer från vår söndag eftermiddag.

Efter att vi sagt hejdå till Anki, J och lilla E blev det besök på en av de stora lekplatserna i Central Park, nämligen Hecksher Playground som ligger i sydvästra delen av Parken ganska nära Columbus Circle. Där gungade Lill-Skruttan ett bra tag och M blev indragen i en konversation om Malmös muslimer av en annan pappa. Den senare var ortodox jude och han avslutade tydligen samtalet med att fråga om M var jude. När hans varade att han inte var det sa den judiska pappan "Well, not everyone can be perfect!"och skrattade.

Vi mötte sedan Lill-Skruttans kompis O vid karusellen där det blev åka av! Det är så roligt att Lill-Skruttan tycker om karuseller nu. Förra året när vi passerade just denna karusellen grät hon bara och tyckte den var läskig. Detta trots att vi inte ens provade att åka utan bara tittade.

Inne i den här byggnaden är karusellen.


En riktigt stor häst var det och Lill-Skruttan var lite spänd!


Efter turen - en glad tjej!

Här var det en 3 månaders valp som fick tjejernas uppmärksamhet.

Efter karusellturen promenerade vi vidare mot Zoo:t. Flickorna ville klappa fåren. Och visst blev det lite fårklappning, även om Lill-Skruttan var rädd för fårens tänder och inte gärna ville mata dem. Men roligt hade de ändå. Är så glad att vi har medlemskap till Zoo:t! M gick hem i förväg eftersom han behövde jobba ett tag. Vi andra passerade en pizzeria och tog med oss ett par "pizza slajsar" som vi åt upp hemma hos oss. O följde med hem till oss och tjejerna lekte hela kvällen. Sedan var Lil-Skruttan mer eller mindre slut. Hon hade ju inte sovit något på hela dagen så M berättade att hon nästan somnat innan nattningsboken var klar. Lilla Skruttan!

På väg från västra till östra sidan av Parken.

Sköldpaddan

Mat till får och getter.

Liten killing flaskmatades till tjejernas stora förtjusning.


På väg hem från Zoo:t stannade vi till vid ytterligare en lekpark.

Här blev det självklart lite vattenlek.

Idag är det tisdag och värmen ligger kvar över staden. M ska iväg till Long Island ett par dagar men kommer tillbaka på torsdag. Alltså blir jag och Lill-Skruttan ensamma hemma två kvällar. En liten förberedelse inför vår Sverigetripp kanske. Då kommer vi ju vara ifrån M länge.

Natten som gick var inte helt optimal vad gäller sömn. Lill-Skruttan hade en av sina nätter där hon far runt som en liten propeller i sängen vilket gjort att jag sovit halvdant. Hon sover ju i vår säng vilket gör att man vaknar rätt ofta när hon snurrar omkring. Så idag känner jag mig lite seg. Men det ska nog gå bra det med. Dagar som dessa är det rätt skönt att inte ha ett jobb där man måste vara supereffektiv.


5 kommentarer:

Desiree sa...

En händelserik dag med många aktiviteter. Jag kan tro att lilla E somnade som en stock. Fast jobbigt om hon sover oroligt så att ingen av er sover helt optimalt.
Åh vad kul att ni kommer en sväng till Sverige då. När? Kommer du vara i Stockholm något. Har du tid/lust med en fika skulle det vara jättekul?
Kramis!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det var en väldigt social och händelsrik dag! Jätteroligt att vi fick chansen att träffa Anki igen. Haha, ja det här med sömnen är som det är med små barn. Periodsvis är det inga problem alls medan det ibland är nätter som är ganska "oroliga". Men det är som det är som sagt. Vi kommer till Stockholmsområdet ugnefär en vecka in i augusti och stannar till den 23:e då vi flyger tillbaka. Om det fungerar vore det superroligt att ses, men jag har för mig att ni är på semester då?
KRAM!

Trillingnöten sa...

Åh karuseller! Vad kul att E gillar karuseller nu :) N är ju inte så jätteglad i dem ännu, kansk emåste bli mer utsatt för dem. Och Central Park Zoo är alltid en höjdare. Funderar på att åka till Esklilstuna Zoo i sommar om vädret tillåter. Har inte varit där på en tio år eller så :)

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja Lill-Skruttan Älskar karuseller nu även om hon alltid ser lite rädd ut när hon sitter där. Men jag tror hon gillar att det är "lite läskigt" också haha! ;-) Pirrigt i magen. Kul om ni åker till Eskilstuna Zoo. Där har jag inte varit sedan låg- eller mellanstadiet tror jag...
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Skönt att man kan ha en konversation om religion på ett trevligt sätt. En del är ju så känsliga.