fredag, juni 03, 2011

Tårta på dagis

I eftermiddags firades Lill-Skruttan i Orange Room. Jag hade bakat en tårta som M och jag gick med till barnen. Medan jag satte i ljusen och tände dem hörde jag Lill-Skruttan börja stortjuta. Det visade sig att hennes kompis R hade sagt att han minsann skulle blåsa ut ljusen på tårtan. Hon blev otroligt upprörd och hulkade fram att "det var hennes födelsedag och hennes tårta och att hon därför skulle blåsa ut ljusen." R såg mest pillimarisk ut och skrattade gott. Jag tror att han har gjort det till sin livsuppgift att  stötta och skydda Lill-Skruttan och däremellan reta gallfeber på henne....
Vi lyckades iallafall trösta henne såpass mycket att hon började andas normalt. När tårtan med tända ljus kom så blåste hon för allt vad tygen höll. Tog i för Kung och Fosterland skulle man kunna säga.

Tårtan


Om ni undrar över hennes något surmulna min, och även hennes blickar mot R när tårtan kommer så beror det på att hon nog inte var helt säker på om han skulle blåsa ut ljusen eller ej....


Sedan blev det bättre. Lite tårta kan vända humöret för de flesta.

Glatt födelsedagsbarn 
(även om den riktiga födelsedagen inte är förrän imorgon)
Efteråt gick jag och Lill-Skruttan tillsammans hem till dagiskompisen O. Även en annan tjej lilla L från Orange Room följde med. Tjejerna hade som alltid väldigt roligt tillsammans. Kvällen har sedan varit rätt lugn. Vi tog hem lite sushi för jag var otroligt sugen. Lill-Skruttan badade och nu nattar M henne. Imorgon är det så dags för födelsedagsfirande. Även om själva kalaset inte blir förrän nästa helg så tänkte vi fira henne lite ändå imorgon.

10 kommentarer:

Katarina sa...

Vad guilliga de är hon och henens vänner på dagiset. E. ser lite tagen ut och fundersam.. Det blir mycket kalasande, va roligt!

Fina bilder!

Stor kram

Saltistjejen sa...

Katarina,
haha tack! Ja det blir en hel del kalas nu.
Kram!

Trillingnöten sa...

Visst är det så att bästa vänner och syskon har en förmåga att reta gallfebern på en :) Jag är glad att det gick bra till slut!
Och grattis till lillans treårsdag idag! Tänk vad tiden flyger :) Hoppas hon får en fantastisk födelsedag! Kram

Desiree sa...

Lilla sötis, visst är det stor drama om någon hotar att blåsa ut ens ljus på födelsedagstårtan. Helt klart är R som en bror för henne. Vilken fin tårta. Hon ser ut att ha fått en jättefin födelsedag.
KRam!

KARLAVAGNEN sa...

Grattis! Jösses, är det redan tre år!!! Tiden går!!! Å sicken liten buse den lille R. Han måste tycka mycket om lilla fröken!

Anonym sa...

Ett stort grattis pa födelsedagen Ella!!! Det var ju tur att inte R blaste ut ljusen igar ;-)Vilken jätte fin tarta du hade bakat Saltis! Ser god ut!
Have a great birthday!
Kramar, Lisa

Anna, Fair and True sa...

Typiskt barn :) Gulligt samtidigt som jag hel förstår Es tårar!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
haha ja det är otroligt! Och de här är verkligen som bror och syster på många vis. :-)
Kram!


Desiree,
tack! Och ja det är ganska många dramer i den här stora lilla damens vardagliga liv hahaha!
;-)
Kramar!


Karlavagnen,
tack! Ja tiden springer verkligen iväg!
Och R är sååå busig ibland. Jag kan tycka det är rätt roligt och sött, men Lill-Skruttan är ibland inte alls lika nöjd ;-)
Kramar!


Lisa,
tack! Haha ja det var tur. GFast då hade vi väl fått tända dem igen. :-)
tack!
Kram!


Anna Fair and True,
japp eller hur!?
Kramar!!

Bejla sa...

Härligt! Och tänk vad de små förstår trots allt; att R förstod att det skulle göra E sur. ;-)

Saltistjejen sa...

Bejla,
hahaha ojaaa,R har perfekt koll på hur han ska göra E irriterad eller kanske snarare vansinnig av ilska och frustration... ;-) Som sagt, de är nästan som syskon....