tisdag, juni 07, 2011

Jobbjobbjobb

Idag har jag varit riktigt duktig. Jobbat i stort sett hela dagen med revisionen av artikeln. Det är fortfarande detaljer kvar men jag fick iallafall ihop det hela såpass att jag kunde skicka till en f.d kollega nu ikväll för att se om han skulle kunna läsa igenom det hela och komma med kommentarer och/eller hitta fel och brister. Nu längtar jag verkligen till att det hela ska bli färdigt. För att vara arbetslös känns det som jag har väldigt mycket jobb måste jag säga...

I brist på annat skoj att skriva om en dag som denna visar jag denna lilla filmsnutt från gårdagskvällen då Lill-Skruttan och hennes kompis E var här en stund och plötsligt fick för sig att de skulle dansa ballet! De är lustiga de här små!



I övrigt är det som sagt inte så mycket nytt under solen. Värmen är här kan man säga. Ordentligt. AC:n går numera för fullt. Imorgon säger väderspåtanterna att det ska bli runt 35-35 grader!!! PUH!!!! Stannar nog helst inomhus då måste jag säga...

13 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Hahaha, vilka underbara ungar! :) Man ser ju verkligen att de dansar balett också :) Fantastiskt. Det jag inte saknar med NY är i alla fall den där fuktiga värmen, även om vi får lite av den just nu även här...Kram!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja de dansade ballet minsann! De vlade själva musiken. Alltså J frågade om de ville ha något poppigt eller något klassiskt och de sa klassiskt fast "snabbt". Haha! :-)
Ja den här fuktiga värmen är rätt jobbig tycker jag. Ändå har jag inte börjat klaga alltför mycket än. Troligen för att åren här kändes så kylig att jag ändå njuter av värmen nu trots att det är lite för varmt för min smak. ;-)
Kram!!

Karin sa...

Lycka till med artikeln, hoppas att den kan bli ok:ad nu så att du kan vara ledig med gott samvete - det är du värd!
Här har äntligen sommaren kommit och alla är noga med att inte klaga när det blir för varmt ;-)
Kram!!

Anna's kitchen sa...

Åh så gulliga de är. Sån otrolig charmig ålder då de bara lever ut allt de känner och vill utan att tänka på vad andra tänker. Saknar den åldern jättemycket.
Vad underbart för Ella att ha alla dessa filmsnuttar när hon blir stor!

olgakatt sa...

Vilken kulturell fostran dessa förhoppningsfulla måtte få!
Jag kan livligt föreställa mig att artikeln börjar bli tröttsam nu. Medförfattarna borde göra en insamling till den arbetslösa arbetsmyran, eller hur?

Vår värmebölja fortsätter än så länge men nu är ju snart skolorna slut och då brukar det bli fult väder. Likaså slår mina pioner ut idag och i morgon, då brukar det komma ett slagregn...
Pessimist? Jag? Icke! Bara erfaren...

Loppan flyttar västerut... sa...

Vilken söt dans, i vilka härliga barn. Klart inspirerad av "riktig balett" med flex på fot och lite veviga armar. Bäst var nog ändå den plötsliga tröttheten som kom. :-)
Kul med filmsnuttar, tack för att du delar med dig!

Kram

Annika sa...

Vilka balettdansare!!
SÖÖTA!!
Ja, Saltis, nu blir det HOT HOT HOT under ett par dagars tid.
Tycker du fortfarande det är najs efter den kalla våren? Eller börjar du lessna nu?
Jag tycker fortarande det är OK, faktiskt. Men, man kommer ju undan inomhus tack vare AC.
Hoppas artikeln har "gått hem" nu!!!
KRAMAR!!!!

Desiree sa...

Jobba lungt i hettan. Man får vara evigt tacksam för att det finns AC. Här blir det ju inte sådan hetta. Men husen och lägenheterna är ju ändå inte byggda för att klara av speciellt mycket värme. Vi har faktiskt köpt oss en liten bordsfläkt att ha i sovrummet för att det ska gå lättare att sova då det är riktigt varmt ute. Den hjälper fint.
KRam!

Saltistjejen sa...

Karin,
tack!! Ja jag hoppas det ska vara färdigt med den snart. Vore skönt.
Härligt med sommar hos er! Här är det såååå varmt men än klagar jag inte alltför mycket. :-)
Kramar!!!


Anna´s kitchen,
hahaha ja det är en fantastisk ålder nu tycker jag. De lever verkligen i NU:et! Så härligt!
Kramar!


olgakatt,
hm, jag vet inte om vi är särskilt kulturella men jag gillar att Lill-Skruttan tycker om så många olika saker. Allt från sång, musik och dans till att sparka boll, måla, läsa, leka med dockor och kolla in tåg och traktorer. :-)
Hoppas fina vädret fortsätter hos er men utan åska!
Kram!


Loppan,
visst är de härliga. Att de gör saker precis när andan faller på. Charmigt ibland och oerhört irriterande andra gånger. Allt beroende på VAD och NÄR de vill göra saker haha! ;-)
Kramar!!!


Annika,
ja de håller nog inte din standard riktigt som är van att se Balletten här i NYC, men visst är de goa!! :-)
Jag klagar inte alltför mycket över värmen än faktiskt. Allt beroende på den kyliga våren. Än njuter jag av känslan av sommar. MEN jag tror att om det fortsätter såhär länge till kanske det kommer bli mer värmegnäll från mig...? ;-)
KRAM!!!


Desiree,
tack! Ja idag blir det nog en mellandag eftersom jag nu väntar på kommentarer från min fd kollega. Skönt!
Istället blir det nog lite planering inför lördagens kalas.
Fläktar är himla bra tycker jag! Vi har en här också som vi kört ibland när vi inte vill ha ACn på. I Sverige kan det ju bli otroligt hett inne eftersom inga har AC men under vissa somrar blir det ju över 30 grader vilket kan göra det svårt att vara inne. Särskilt sova tycker jag är svårt när det är för varmt.
Kramar!

Emma sa...

Puh! Värmen tar över Montreal med-vi gar verkligen fran extrem till extrem här. Mycket värre än i Sverige pa alla sätt.

MEN vilka fina balettdansöser! otroligt, de dansade inte bara balett utan gjorde det pa samma vis!

Saltistjejen sa...

Emma,
ja här är också värmen oftast mycket "värre" än i Sverige. Stor del beroende på att värma ofta även betyder hög luftfuktighet. Så det är lite ångbastu över det hela. Men även för att själva temperaturen faktiskt väldigt ofta ÄR högre DEN MED.
Haha ja de dansade rätt lika. Till viss del säker för att en del av rörelserna är sådana de gör på sina "movementlektioner" på dagis, och sedan för att de faktiskt härmar varandra. ;-)
Kram!!

Lotta sa...

Sötnosar!!

Ja, varmt är det och idag efter arbetet när vi tog en lätt sallad vid stranden, då kände jag att det är jätteskönt att bo så här. Nära naturen, nära vattnet. Ni har ju parken!

Men det är skönt och lite speciellt att stoppa fötterna i sand och vatten efter en lång dag. Folk kommer spontant och grillar, barnen leker, badar och nu såg vi till och med en levande horseshoe crab, det blev livat värre.

Ta det lugnt i värmen och jag tycker du är duktig som jobbar på med din artikel!

Kram!

Saltistjejen sa...

Lotta,
ja det måste vara underbart att bo så nära vattnet, särskilt under sommaren! Jag kan sakna det här i staden. Parken finns naturligtvis men det är ändå inte samma sak. Att bo nära en strand så som ni gör är ju helt fantastiskt!
Kramar!!