onsdag, juni 22, 2011

Picknick i Central Park

I lördags började vi dagen med en tur till Parken. Vi hade bestämt med en av Lill-Skruttans kompisar att träffas vid H.C Andersen statyn intill dammen och sedan ha picknick tillsammans. Vädret var underbart och det blev en riktigt härlig dag.

Jag älskar verkligen området kring dammen i Central Park.

Våra vänner hade varit på "Story telling" vid statyn av H.C Andersen så vi träffade dem där.

C var klädd i baddräkt eftersom de redan hunnit med att besöka lekplatsen intill där hon lekt en del i vattnet.Picknickfiltarna breddes ut i skuggan av ett stort träd.

C hade två stora "rör" med såpbubblor som tjejerna hade väldigt roligt med.


Spring i benen.

Lill-Skruttan & jag.

C med sin mamma K.

Sommartjejer

Bubblor!"I love you little flower!"

Lill-Skruttan & M.

Två kompisar på grönbete.

Vi hann även med att studera en skadad daggmask som låg i gräset intill vår picknickfilt. Lill-Skruttan trodde det var en duva som försökt äta upp den, och båda tjejerna berättade om hur de tyckte att masken borde gå till doktorn och få plåster och en klubba. Efter att C lite senare helt ovetandes lyckades trampa på masken så att den blev ytterligare tillplattad så flyttade jag undan den lite till basen av trädet under vilket vi satt. Så att den stackarn åtminstone skulle få dö i frid. Båda tjejerna följde noga mina förehavanden och tyckte det var en väldigt bra idé att låta masken få vila lite mer ostört. När vi senare packade ihop våra pinaler för att gå hemåt igen sa C "Thank you for helping the worm move to a more quiet place."

I en storstad som denna är det verkligen fantastiskt att ha Central Park så nära. Även Lill-Skruttan tycker om att gå dit och säger ofta på morgnarna att hon "vill gå till Parken". Så vi tillbringar mycket av vår lediga tid där. Ibland som i lördags på en filt, men allra oftast promenerandes med enbart några kortare stopp på olika lekplatser eller så. Den är helt enkelt ovärderlig och utan den skulle New York City vara en hel annan stad. 

19 kommentarer:

Anne-Marie sa...

Så härligt att denna oas finns i New York. Förstår verkligen att ni går dit så ofta ni kan. Min pappa och jag tillbringade en hel del tid där under vår vistelse i NY. Helt fantastiskt när man ser parken uppifrån - då förstår man hur stor den är. Kramar!

Freedomtravel sa...

Härligt med en grön plats i en storstad! Även i en mindre stad som Stockholm är det skönt med parker, särskilt när man själv bor i lägenhet!

Livet enligt Jenny sa...

Å jag ska snart få springa i den!! :D
Vilken urmysig stund ni verkade ha. Ser verklgien framemot att få komma till NY nu. Kanske jag aldrig åker hem...
Kramen

Trillingnöten sa...

Haha, vad kul att E ser Central Park som sin bakgård :) till Parken! Det är fantastiskt. Det är inte alla som har en sån att gå till!
Jag älskar också Central Park. Det finns nåt för alla smaker. Har ni rott båt på dammen? Vi gjorde det vår sistar sommar där och det var supermysigt :)

Eva Henriksson sa...

Roligt har er lilla Skrutta varje dag! Fint med stora parken mitt i stan.Kram och hej!

Saltistjejen sa...

Anne-Marie,
ja utan Central Park skulle staden verkligen inte vara densamma. Det är en riktigt grön lunga där så många, både New York-bor och turister söker lugn och/eller fyller på sina batterier. Och visst är den fantastiskt stor!! Svårt att riktigt förstå HUR stor den är förrän man ser den uppifrån. :-)
Kul att du och din pappa vistades så mycket i Parken! Kramar!


Freedomtravel,
ja det är en fantastisk plats! Och parker och grönområden i alla städer är nödvändiga för ens trivsel tycker jag. Som du säger uppskattar man det säkert än mer om man bor utan trädgård eller tillgång till sommarhus eller liknande.


Jenny,
haha ja just det! Det är underbart att springa i Central Park! Hoppas du kommer gilla NYC! Det kan vara lite chockartat när man först kommer hit. En väldigt bullrig och på många vis "skitig" stad. Men med sååå många oaser med olika atmosfärer.
Hoppas verkligen vi kan ses när ni kommer hit!
Kramar!


Trillingnöten,
ja nästan gör hon ju det. Och vi gör det nästan också. Det blir ju så eftersom vi vistas så ofta i Parken när vi är lediga. Vi har aldrig rott på den större dammen (den vid The Boathouse gissar jag att du tänker på?). Det är säkert roligt, men ofta cäldigt fullt av båtar på sommaren. Men E skulle nog gilla det. Kanske ska testa det nu i sommar. :-)
Kram!


Eva,
jag vet inte om hon roligt varje dag, men visst blir det ganska ofta någon form av "aktivitet" på helgerna. :-)
Och Parken är som sagt underbar!
Kramar!!

Millan sa...

Central Park verkar verkligen vara fantastisk! Jag hoppas vi kan komma dit en dag! Det ar ju guld vart att ha parken nar man bor mitt inne i stan. Vi har lite tur med just gronomraden har i Bristol ocksa och det ar en forutsattning for att vi ska kunna bo i stan.
Att picknicka maste vara bland det basta med sommaren!!
Just de dar stora roren med bubblor kopte jag till barnen i sondags. Det blev en hit!

kram

olgakatt sa...

Särskilt roligt är det dessutom att ha få se förvandlingen av parken från det bedrövliga tillstånd den befann sig i för några decennier sedan när man avråddes från att vistas där även dagtid pga rånrisken. Den är verkligen "reclaimed"!

Desiree sa...

Det är ju underbart att ta till vara på sommaren på det här sättet med picknick och umgänge med vänner. Central Park är en stor grön oas som verkligen behövs i en storstad som NY.Hur länge har den funnits?
Kram!

Annika sa...

Verkligen stadens lunga!
OCH så vacker den är! Ibland då man är där tror man ju nästan att man är på landet.
Förstår att nu njuter av den!!
Så fina bilder!!
OCH du och Ellan är som kopior av varandra!!
KRAM!!!

Saltistjejen sa...

Millan,
ja den är otrolig! Hoppas också att ni ska kunna få möjlighet att uppleva den och annat här i staden så småningom! :-)
Och visst gör det mycket att ha grönområden omkring sig när man bor i en stor stad. Kul att ni köpe sådana där bubbelrör ni med! E gillade dem mycket.
Kram!!


olgakatt,
ja, jag kan ju knappt tänka mig hur det var förut i Parken även om jag hört talas om det. Jag är i vilket fall väldigt tacksam över att den restaurerades och att man även gjort den "säker". Ja, det senare gäller ju även andra delar av staden.


Desiree,
ja att göra utflykter i staden och att ha picknick i Parken är något jag gillar. Iallafall de dagar det inte är alltför varmt och fuktigt ute. Parken invigdes redan 1857 men gjordes om och blev färdig 1873. Sedan dess har den utvecklats och "byggts ut" med olika delar och byggnader och jag tror den är i ständig utveckling skulle man kunna säga. Som olgakattt skrev ovan så var den i väldigt dåligt skick under 70-talet men har sedan dess återrestaurerats och nu är den även säker jämfört med just 70-talet när man avrådde folk från att vistas där.
Kramar!

Saltistjejen sa...

Annika,
javisst är Parken stadens lunga. Så många personer som besöker den dagligen året runt. Vilket visar att den är nödvändig för New York City. :-)
Tycker du att jag och E är som kopior?! Haha! Ja, hon har definitivt blivit mer lik mig med tiden. Från att som bebis mest varit lik M. Barn förändrar sig ju hela tiden så man får ju se senare vem hon kommer att vara mest lik. :-)
Kramar!!

Petra H sa...

Ha ha, vilken söt historia om den tillplattade daggmasken och barnen! Och fotona på Lill-Skruttan och blomman (tusensköna?) är underbara!
Jag förstår hur underbart det måste vara att ha parken så nära! Vi försöker att hitta ett nytt boende nära en park - Bryssel har många fina parker men det är ju inte alla bostäder som ligger nära dem...
KRAM!!

Saltistjejen sa...

Petra,
ja de var så gulliga när de månade om daggmasken. :-)
Jag känner att det vore jättejobbigt att inte ha tillgång till Central Park när man bor så som vi gör. Trångt och i en stor och bullrig stad. Men med just denna oas nära är det faktiskt enkelt att ladda batterierna i en miljö så annorlunda mot stadens betong, sten och asfalt. :-)
Förstår att ni gärna vill hitta en bostad intill en park eller annat grönområde. Det gör stor skillnad! Särskilt med barn tycker jag eftersom man då inte alltid kan ta sig lika lätt ngnstans utan gärna vill ha det på gångavstånd.
:-)
Kramar!!!!

Saltistjejen sa...

Petra,
blomman var förresten en vit klöver! :-)

Lotta sa...

oj oj oj så fina bilder! Jag är ofta just där...ja, du vet ju vad jag tycker om parken :)
Vilken oas den är, helt unik.

Jag tycker Ella är lika er båda, supercharmig och söt!

Kramar!!

Saltistjejen sa...

Lotta,
tack!! Vad gullig du är. Haha ja jag vet att vi delar samma kärlek till Parken! :-)
och jag tycker som du att E verkligen set ut som en mix av mig och M.
:-)
Kram!!

Bejla sa...

Ännu en härlig dag i parken! Mysigt. :-)

Saltistjejen sa...

Bejla,
japp det var en superhärlig dag i Parken!
Kram!