lördag, juni 04, 2011

Födelsedag

Så var det då dags för Lill-Skruttans 3-årsdag. Det började med presentöppning i soffan. TACK alla rara för de finfina presenterna!!!!!!
Självklart pratade vi även med Sverige. Facetimingfunktionen på iPhonen är verkligen helt suverän! Gulligaste dialogen var nog mellan Lill-Skruttan och M´s moster Monica, alias Olgakatt.
Lill-Skruttan: "Jag tycker om dig Monica."
Monica: "Jag älskar dig, Ella!!"
Lill-Skruttan lite eftertänksamt: "Men.... jag älskar min mamma och min pappa."

Runt 11-tiden gick vi till Central Park Zoo med kompisarna O och C. Där blev det sedan full rulle. Tjejerna hade hur skoj som helst.

Finfina presenter!

Tre glada tjejer på Zoo:t.

Att klättra är väldigt skoj.


Som Tjuren Ferdinand luktar även de här små "kalvarna" på blommorna.

Full fart!


Sedan kollade vi på isbjörnen.

Den simmade och vi var endast en glasvägg ifrån. 


Total lycka - Lill-Skruttans och O fick hälsa på Diego!


Total lycka igen - när även Dora kom!!!
Vem behöver en massa leksaker när det finns pinnar?!

Och vatten...!

En riktigt lyckad dag som sagt.
För min egen personliga del var dagens höjdpunkt när vi promenerade hem genom Central Park och plötsligt såg ett par fotografer med enorma kameraobjektiv som stod vid 5th Avenue och plåtade inåt parken. Det visade sig att det var Hugh Jackman som var ute och rastade sin lilla hund. Shit! Hugh Jackman! DEN Hugh Jackman. Självklart stannade vi kvar och jag och O´s mamma gick bort mot gångvägen där Hugh skulle komma ut. Ojoj! Där var han!! Jag kände mig som en fånig 14-åring hahahaha! Men A (O´s mamma) hade verkligen mål i munnen och sa "Hi Hugh! My daughter has a friend who would love an autograph." Hugh vände sig om och stannade faktiskt till lite men slog ut med armarna och sa med ett lite ansträngt (?) leende "Sorry ladies, but I´m a little busy right now." samtidigt som han började ta ett par steg bakåt innan han vände om helt och försvann söderut längs 5th Avenue. Men ändå! Plötsligt kändes det som om det var MIN födelsedag!!! Haha! När jag senare frågade A vad hon egentligen menat med sin fråga sa hon att hon tänkt på mig....! Å, detta minne kommer jag leva på länge. Jag har "nästan" pratat med Wolverine! Ibland känns det lite extra roligt att bo i New York.

På kvällen hade vi samlat ihop gänget och det blev lite grillning (trots en del regnstänk) och sedan tårta. Men det kommer i ett inlägg senare.

Sist men inte minst vill jag å Lill-Skruttans vägnar även TACKA för alla era fina Grattishälsningar! Både här på bloggen och på Facebook. "TÄNKJU!!" som Lill-Skruttan skulle sagt!

13 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vilken underbar dag! Jag kan förstå att ni alla njöt för fulla muggar :) Och att du fick din present i form av Hugh! Han är ju så het! Sånt där lever man på länge! hahahaha...lite avis är jag nog :p New York är helt klart bäst i såna här lägen! Hoppas ni får en fantastisk söndag också!

Desiree sa...

Vilken toppendag för både dig och E. Synd att det inte blev någon autograf men så roligt att du ändå fick vara med om något sådant. Jag gillar fotot på de tre småtjejerna på vägen till zoo när de håller händer. Himla fint. En underbar födelsedag för lilla E som börjar bli en riktigt stor tjej.
Kramis!

bettankax sa...

Snacka om lyckad födelsedag:) UNDERBARA bilder:) Har du sett den så gott som identiska likheten mellan dig och Lill-Skruttan när ni kommer och går sida vid sida?? Helt makalöst dessa gener återigen:) Samma gång(ni lyfter fötter/benen precis lika), samma kroppshållning. Ni är så fina!
Sist men inte minst mötet med Hugh. Jag vill också bo i NYC.
KRAMAR!!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
tack! Ja det var en otroligt bra dag. Och extra skoj med Hugh tycker jag haha!
Kramar!


Desiree,
ja det vr en väldigt bra dag. Perfekt väder dessutom förutom på kvällen när ett regnväder kom in.
Och visst är de söta när de går hand i hand. Ofta vill de göra det och jag tror det är från dagis lite. Där håller de alltid varandra i hand när de ska ut på promenad. :-)
Kram!


bettankax,
haha tycker du at vi är SÅ lika?!? ;-)
Det har jag inte tänkt på, men sådant kasnke man inte tänker på själv så ofta.
Och ja, det var kul att få se och nästan-prata med Hugh! ;-)
Kraamar!

Nenne Nennelainen sa...

Grattiskramar i efterskott till stora Lilla E! <3<3<3<3<3<3

Västmanländskan sa...

Vilken härlig dag den allra sötaste födelsedagsflickan fick:)

Saltistjejen sa...

Nenne,
TACK vännen!!!
Kram!


Västmanländskan,
ja det blev en riktigt härlig dag!
Kramar!!

Petra H sa...

Vilken fin klänning / tunika Lill-Skruttan har på sig! Och så kul att du blev lite star-struck, hi hi.
Kram

Saltistjejen sa...

Petra,
tack! Men jag trodde inte du gillade orange...?!? ;-)
Haha!
Kramis!!

Petra H sa...

Jo, det har du rätt i men den är ju även rosa som jag gillar ;-) Ha ha!

Saltistjejen sa...

Petra,
jo det förstås! Det är nog de jag gillar med färgerna på den. Att de är så starka och att det är spdana man traditionellt "inte" ska blanda... ;-)
Kram!!

Bejla sa...

Vilken härlig dag ni fick, både födelsedagsbarn och mamma (att träffa Wolverine är ju knappast fel)! Åh, gillar verkligen Ferdinand-doftandet, och pinnar, ja de är ju alltid ett hit bland de små. Och ni kommer ju t.o.m närmare (levande) isbjörnar i NY än vad vi gör här på vårt isflak. ;-)

Saltistjejen sa...

Bejla,
ja det var en himla bra dag!
Haha ja ang isbjörnarna så är det rätt häftigt att vara så nära, men en annan del av mig tycker det känns så sorgligt att se dem på så små områden ändå. De ska ju egentligen har enorma vidder....
Kramar!