tisdag, september 25, 2012

Bilder från tältkvällen

Här kommer fler bilder från helgens camping. Dessa är från lördagkvällen. Det blev brasa med marshmallowsgrillning och sedan mys inne i tältet då mörkret sänkt sig.

Brasa ska fixas.
Pinnar klara!

Marshmallowsdags!!
Lite bränd men ändå god.


Glad tjej med marshmallowen på gång.

Ingredienser till smores - choklad och grahamskex. Bara den grillade marshmallowsen som fattas

Klar att ätas!
(fast själv testade jag utan choklad eftersom enda chokladen vi fick tag i var Hershey och jag tycker den är jätteäcklig)

Lill-Skruttan teståt.Glöd

Det blev mörkt väldigt snabbt runt halv sjutiden.

Dags att krypa in i tältet och mysa

Finns i sjön spelades

Lill-Skruttan tyckte det var otroligt mysigt att få krypa in i tältet på kvällen. Vi spelade både kort och Dinosaurie-Bingo. Sedan lyssnade hon på en ljudbok en stund innan vi släckte tältlampan. Ute hade ovädret då börjat braka loss. Åska och blixtar. Kraftig vind. Sedan riktiga skyyfall. Men vi var torra hela natten. Fast kyligt blev det framåt småtimmarna. Mest på grund av vinden tror jag. För regnet upphörde efter ett tag. Men trots detta så måste jag säga att jag verkligen älskar att sova i tält! Och det kändes extra roligt att Lill-Skruttan tyckte det var så mysigt och inte alls så läskigt trots åskovädret.

19 kommentarer:

Lotta sa...

Jag tycker ni är tuffa!! Det ser jättemysigt ut och jag skulle gärna vilja testa tälta. Lägereld och grilla marshmallows är ju underbart.

Ni har så fina och matchande kläder också ;) Kan tänka mig att Ella tyckte det var härligt att vara med er och uppleva det här tillsammans. Minns att jag njöt så av att vara med mina föräldrar när vi gjorde något extra speciellt ihop och de tog sig tid.

Kram!!

Miss Marie sa...

Jag är ingen campingmänniska, men jag blir nästan lite sugen när jag läser, men så kommer jag till ovädersdelen o då är jag inte sugen längre! ;) Är det inte superläskigt att sova i tält när det åskar? Fanns ju en hel del träd runt omkring som skulle kunna braka ned över tältet!!!

Martina sa...

Mysigt och gott med marshmallows!!!
Kan tänka mig att Lill-Skruttan tyckte det var toppen att vara ute och tälta med er!
Kram

Saltistjejen sa...

Lotta,
haha tuffa är vi nog inte alls. Själv tycker jag detta var en rätt "lat" familjecamping. Skön! :-)
Kram!!


Miss Marie,
hahaha nej det är kanske inte det bästa att vara i en skog i ett tält när det kommer oväder. Men risken att det ska hända något sådant är ändå ganska liten. Troligen större risk att vi skulle råka ut för en bilolycka på vägen dit eller hem än att vi skulle få ett träd över tältet. ;-)
Men visst ska man vara förståndig också. Vi visste att detta skulle kunna komma, men vi visste också att det var fråga om ett "vanligt åskoväder" inget med enorma vindar eller så. Och vi visste att det skulle passera oss ganska snabbt, vilket det ju också gjorde. :-)
Kram!!!


Martina,
japp det var mysigt. Jag älskar eld också, och att grilla marsmallows är ju verkligen bara gott och enkelt.
Kram!

Annika sa...

JA, jag tycker också ni är tuffa!!
Var det ngn annan som tältade i närheten?
Du hör, min larviga campingskräck a la USA kryper fram...
HÖHÖ.
Don't mind me...
Att tälta d¨det åskar har jag varit med om både i skärgården och på Gotland. FY sjutton vad skraj jag var...

Men maschmallows och S¨mores det ÄLSKAR jag!!

kram!!

SweFlo sa...

Vad mysigt! Håller med om att Hershey's smakar apa. Eller spya som jag brukar säga... :-)

Ser fram emot vårt eget tältande, det blir tre månader i sträck, nov, dec och jan. Ska bli kul! Vi ska prova att sätta upp vårt tält nu i helgen om det inte regnar, för att kolla om det är OK. Sarah kan knappt vänta! :-) Så härligt att komma ut i naturen lite tycker jag.

Desiree sa...

Ser väldigt mysigt ut med brasan. Finns inget mysigare än att titta in en levande eld. Smores - jättegott. Extra goda då man grillat dem över en äkta lägereld så som ni gjorde.
Den där stormen lät lite obehaglig men skönt att ni fick hålla er torra även om det blev lite kyligt.
Kram!

Fröken fräken sa...

Jag är med dig och måste säga att sova i tält är hur mysigt som helst. Jag älskar morgonen och att få gå ut och koka kaffe utomhus. Carcamping är nog mer min stil men vi vaju ute på en vandring i slutet av maj och det va jättekul förutom att det fanns skallerorm som vi hörde lite då och då men vi såg dom aldrig.
Kul att se era bilder

Kram!

Emma sa...

Tycker också att det är mysigt med tält! OCH att ni är tuffa - ni verkade ju ha hyfsad koll pmaschmallows vädret men jag hade nog skrämts upp av allt prat om svartbjörnar, har blitt rätt mesig på senare år.

Grillade maschmallows, oj vad amerikanskt! Är det verkligen gott? Tycker inte det verkar gott men har aldrig provat. Smält sött gummi tänker jag...

Channal sa...

Jag älskar att campa och tälta!! Så mysigt!

Tufft att ni fixade ovädret och inte satt er i bilen och drog hem! Ni är så himla härliga New Yorkföräldrar!! Saknar tiden när mina tjejer var små och vi tältade ute i naturen! Tror nog Lillskruttan ska gå med i scouterna! Det är så trevligt!

KRAM Anna

Saltistjejen sa...

Annika,
haha jag tycker inte vi ar sarskilt tuffa faktiskt, men det var valdigt roligt att fa komma ut och campa. Vist kan man tanka pa skrackisar men det ar nog anda gansak vanligt. Den laskigaste skrackisen jag sett var faktistk fran UK!!!! :-)
Kram!


SweFlo,
ja ni ska ju ut och campa ni med! KUL! Och visst ar det underbart att komma ut i naturen! Jag saknar det myucket nar jag ar i staden, men var bil har ju gjort det mojligt for oss att komma ut oftare nu vilket ar harligt!
Och haller med om attt Hershey smakar kraks!!!!
Kram!


Desiree,
ja det var fascinerande med eld! Jag kan titta pa just eld lange lange.... :-)
Och marshmallows som man grillat ar supergott tycker jag. Dock ater jag dem nog hellre som de ar an som smores, aven om smores var gott.
kram!!


Froken Fraken,
jamen eller hur!! Visst ar det mysigt! fast skallerorm lat laskigt! Haha DAR skulle jag varit radd. Sarskilt med barn.
Men det kasnke ar som med annat sa att bara man ar forsiktig och fornuftig sa gar det bra.
Kramar!


Emma,
maschmallows som man grillat ar jattegott tycker jag! De blir liksom lagom segt mjuka (beroende pa hur lange man har dem over elden). och lite annan smak far de ocksa saklar. jag gillar det!!
Svartbjornarna kan ju kannas lite laskigt men risken ar val nastan obefintlig om man inte har mat i taltet. De kommer ofta for att de kanner lukten av just mat och vill ata.
Kram!

Saltistjejen sa...

Channal,
javisst ar det mysigt! och roligt! Haha det ar sa roligt att du tycker vi ar sa bra foraldrar. Jag tror att alla froaldrar gor sa gott vi kan. Med det vi har. :-)
Och scouterna ja. Vi far se. Har i USA ar ju Girls scouterna jattestora.
Kram!

finelinan sa...

Så mysigt det ser ut! Jag får väl spara ihop till ett tält att sätta upp i trädgården, så kan vi campa där...=)

Victoria sa...

Vad ni är tuffa som tältar! Jag är dels för bekväm (det finns ingen toa i skogen, juh!)och dels alldeles för mesig (tänk om det kommer björnar, vargar, galningar med yxa och hockeymask, spindlar, tusenfotingar, mördarmyror, Hannibal Lecter...) för att tälta.
Men jag kan tänka mig att Ella tyckte det var superspännande!

Kram!

Saltistjejen sa...

finelinan,
ja emn du att talta i tradgarden ar inte fy skam det heller!!! later val som en toppenide tycker jag! fast kanske inte forran till nasta sommar da... :-)
Kramar!


Vic,
hahahahaaa nej det finns ingen toa i skogen nej. Dar far man godsla pa bast man kan anda. ;-)
Och laskiga saker kan man alltid springa pa. Galna manniskor ar det nog dock storre riska tt man traffar pa inne i staden tror jag.
Kramis!

Marianne sa...

Tur att du inte är gift med mig : D för jag gillar inte att campa. Det är kallt och blött och trångt. : D

Härligt att ni alla gillar det, och nu när ni har bilen kan det bli av rätt ofta!

Kramar!

Taina sa...

Vad mysigt ni verkar ha haft det. Men är det här en allmän park eller ett campingområde? Jag är ju ingen tältare precis. Däremot campare, men då i husvagn.

Kram kram

Mallis sa...

Gud vad mysigt. Kan knappt vänta tills vi kan tälta med Marlon, han skulle nog tycka det var spännande.

Mallis

Saltistjejen sa...

Marianne,
hahaha ja du det är nog tur vi inte är gifta. :-)
jag älskar att tälta! Bara väder och ställe är riktigt bra.
Kram!!


Taina,
ja det var jättemysigt och skönt och roligt att få komma ut lite.
Detta är i en State Park i närheten. Men vi satte upp tältet utanför det egentligen "campingområdet" eftersom det är sååå trist tycker jag. Gillar inte att tälta på en stor gräsmatta med toaletter och sådant bredvid sig. Jag vill vara I NATUREN så vi fick tips av en kollega till M om denna plats en liten bit bort från själva "campingplatsen". :-) Jättebra!!
Kram!!!


Mallis,
japp ungar tycker ju ofta att det är superspännande att göra sådana här saker. E älskade det även om hon längtade hem också emellanåt. :-)
Vad roligt också att se dig kommentera här! Jag har funderat en del på hur ni har det. Med nya jobbet och sådär. Hoppas ni alla mår bra! :-)
Kram!