fredag, september 28, 2012

Grå fredag

Dagen har gått i grått. Ute mulet med regnskurar. Otroligt fuktigt. Så ACn har brummat här hemma till och från. Jo, jag har varit hemma. Hemmajobbardag. Skönt. Särskilt att slippa köra i regnet. Dagen har ägnats åt att läsa. Och läsa och läsa och läsa. Har fått med mig en diger bunt med artiklar, kliniska prövningar och annat att sätta tänderna i nu. Läsa in mig. Så det har jag som sagt börjat med.

Lite städning hanns också med vilket var både välbehövligt och skönt. Under eftermiddagen verkade regnet lugna ner sig lite. Men det fortsatte vara väldigt grått, Men vädret passade min sinnesstämning idag. Det var riktigt skönt med det grå faktiskt. Grått ute grått inne grått i hjärta grått i sinne. Ibland kan det vara skönt att få vara riktigt grå. Känner mig fortfarande lite låg efter gårdagens avsked. Det gjorde inte det hela bättre att jag träffade Familjen K i morse också. De kom förbi med ett liggunderlag de lånat av oss och sedan sprang jag på R och hans pappa igen när jag lämnat Lill-Skruttan på dagis. Då var de på väg hem med frukost de inhandlat och sedan skulle de köra iväg. Mot sitt nya hem. Kramades igen med gråten farligt nära. Klump i halsen.

Men kvällen har varit riktigt mysig. Älskar min familj så otroligt mycket. Det är svårt att vara riktigt riktigt ledsen när man har dem. Och på så vis känner jag mig verkligen otroligt lyckligt lottad. Rik och lycklig. Fredagkväll. Visserligen grå men nu känns det mer mysgrått. Som en skön yllefilt att vira in sig i. Och imorgon är det lördag. Vi får se vilken färg den ska få.

8 kommentarer:

finelinan sa...

Allting blir alltid en smula bättre med familjen runt sig! Ha en skön lördag!

Desiree sa...

Här har det också varit grått på sistone. Det regnade hela dagen igår. Du har en jättefin familj och det är lycka i sig att kunna uppskatta att man har sådant. Även om det skär i hjärtat då vänner flyttar så hoppas jag som sagt att ni ses snart igen. Det är lycka att ha fått sådan fin vänskap som ni fick med varandra.
Kram!

Liz sa...

Forstar att det kandes gratt bade ute och inne, och framforallt kanske i ditt sinne...du beskriver det sa bra i det tidigare inlagget. Klart att man blir ledsen. Vanner ar sa otroligt viktigt. Vanner ar familj som man har lyckan att kunna valja! :) Vanner ar sa mycket viktigare nar familjen ar langt borta - da blir vanner annu mer familj an annars...klart att det kommer bli tomt. Jag hoppas att ni kan fortsatta traffas och DC ar ju inte alltfor langt borta aven om det ju tyvarr ar for langt borta for vardagen. Men en weekend trip nagon gang dit eller dom till er kommer sakert kunna planeras in. Tank sa spannande och harligt det kommer bli!! Tur att ni iallafall har nagra fler som ni umgas med sa att det inte blir helt tomt, aven om de verkar ha varit de narmsta vannerna. Stor kram och jag ar glad att du kannern lycka inom familjen. Man far vara ledsen, mysa lite extra i filten och forhoppningsvis ar lordagen riktigt solig och fin igen!
Stor kram!!

Saltistjejen sa...

finelinan,
tack!!
Och ja det blir det verkligen. :-)


Desiree,
du har så rätt. Att man har träffat fina vänner är verkligen en lycka i sig. Man har ju kvar dem även om det blir annorlunda och på avstånd. Och att ha sin fina familj är verkligen en stor lycka
Kram!


Liz,
ja det är verkligen så att när man bor långt från familjerna så kommer vänner att betyda än mer. De blir ofta ens extrafamilj och man ställer upp lite extra för varandra. Man firar högtider tillsammans som andra kanske firar med familjerna och så. De blir helt klart en större del av ens vardag och helgdag.
DC ligger ju inte alltför långt bort och det är vi glada för. Vi kommer definitivt att hälsa på varandra, men visst kommer det ändå att bli en stor förändring för oss alla.
Kram!!

Trillingnöten sa...

Avsked är hemska tycker jag! Speciellt när man inte vet exakt när man ska träffas igen...DET är det jobbiga. Idag ska vi bog ha myslördag eftersom det är så grått...skönt att kunna vara hemma :)

Sahra sa...

Fyra nyanser av grått - döpte jag mitt blogginlägg i fredags. Vi har precis lanserat nytt intranät (ett av mina projekt jag jobbat med) och en av nyheterna är att de anställda kan få blogga om de känner för det. Jag var inte sen att haka på haha. Det har regnat och varit grå grå i flera dagar nu. Men det är ok att känna så ibland. Kram

Mrs Clapper sa...

Visst är det mysigt med det höstiga vädret? Som du säger som en filt, man känner sig lite inbäddad och nu får man ju lite gå i ide faktiskt... Älskar att kunna tända ljus nu! Och jag kan bara tänka mig hur härlig er utsikt måste vara nu när det lyser och glittrar i alla fönster över staden.

Hoppas att lördagen fick en riktigt fin färg!
Kram

Saltistjejen sa...

Trillingnötenm
jajag hatar också avsked. Särskolt de där man inte vet när man ska ses igen. :-(
Vi hade en bra lördag och vi hamnade på Ikea! :-) Hoppas er blev mysig!
Kram!


Sahra,
fyra nyanser av grått. ja du det har det varit idag. Inte 50.... Som boken då menar jag... (fast jag har inte läst den).
Kul med bloggande på jobbet!! :-)


Mrs Clapper,
visst är hösten mysig. Vi tänder inte så ofta levande ljus tyvärr eftersom jag är rädd att katterna ska ta eld. Så det blir bara när vi verkligen har ljuset under uppsikt. Oftast då vi äter eller fikar och sitter vid bordet så vi ser lågan. Men mysigt är det ju då! :-)
Kram!!