fredag, september 07, 2012

Tuttfredag

Så är det fredag. Denna veckan har känts kort och lång på samma gång. Att jag för bara ett par dagar sedan var hemma i Sverige och att jag sedan dess börjat på nya jobbet (med allt nytt som det innebär) har gjort att min tidsuppfattning är lite skev. Lite jetlag (som börjar avklinga nu) uppe på detta som grädden på en Sundae, gör såklart också att de senaste dygnen känts lite annorlunda vad gäller timmar och längd.

Idag jobbar jag hemifrån dock. Skönt. Jag gillar faktiskt att köra bil nu. Det är riktigt kul! (än så länge hahaha!) men efter en riktigt lååång hemresa (tidsmässigt) igårkväll där jag stod i bilkö i ca en timme för att köra genom Lincoln Tunnel känns det ändå skönt att slippa idag. Har helt klart insett att jag inte kan ta Lincoln hem. Det går bara inte. Alldeles för mycket bilar där. Nästa gång blir det till att testa Holland Tunnel eller kanske till och med George Washington Bridge. Bilden här ovan är tagen genom bilfönstret då jag stod i bilkön på väg in mot Lincoln Tunnel igårkväll.

Jaja, hemjobbarfredag alltså. Men tyvärr även Tuttfredag. Jo, för idag är det de ska kolla upp den där lilla knölen som hittades då jag var på min rutinkontroll innan jag reste till Sverige. Lite nervös är jag ska erkännas. Jag gillar INTE att de ska sticka nålar i mig. Och ja, brösten känns ju lite sådär extra känsliga också. Men, men. Det ska såklart bli bra att få detta gjort nu. Bra att jag fick en tid såpass tidigt efter hemkomsten också. Och det känns väldigt fint att jag kunde jobba hemifrån just idag eftersom jag ska till sjukhuset nu i eftermiddag. Jag tycker också det är skönt att jag kunde göra det hela en fredag. Så att man slipper ta sig till jobbet på två dagar efteråt, utan kan vila lite (ifall det gör ont).

Håll gärna en tumme eller två för mig i eftermiddag. Eller skicka en liten stärkande tanke.


*) Sista bilden är skultpuren "eyes" vid vattnet nere i Battery Park. Jag vet att den ska föreställa två ögon men i vissa vinklar tycker jag nog de där kloten påminner mer om bröst ändå. Bilden är lånad från http://www.flickr.com/photos/bukharov/6004079786/

25 kommentarer:

Mrs Clapper sa...

Det där kommer att gå bra, det är jag helt övertygad om! Både undersökning och resultat för den delen. Hoppas att du kan släppa det lite sedan och få en riktigt skön helg!
Kramar

Saltistjejen sa...

Mrs Clapper,
tack!! Jag hoppas det såklart, men som sagt jag är ingen fan av sjukhus och särskilt inte det där med att vassa saker ska stickas in i min kropp genom huden.... Hu!

Pettas sa...

Det går bra Saltis!
Har läst bloggar där kvinnor har haft samma "problem" som du har och när det är över tycker de att det inte alls var så svårt i alla fall, utan tvärtom:)
Lycka till!

kram

SweFlo sa...

Hoppas det går toppen! Nål i tutten låter ju inte som någon höjdare precis, men det är jus som sagt bra att de tar tag i det så att du kan få svar och sluta oroa dig. Bättre att veta än att undra! Kram!

Jag får reda på måndag om jag har en eller två elakartade tumörer att bråkas med, jobbigt att vänta!

Saltistjejen sa...

Pettas,
tack! Det låter fint. jag hoppas att det ska gå hyfsat "fort" och inte göra alltför ont. Men som sagt jag har lite nålskräck.... :-)
Kram och tack igen!!


SweFlo,
näpp det är just det där med vasst föremål instucket i bröstet som känns "Aouch"... Särskilt när jag läste beskrivningen och det står att de ofta tar flera samples och när de skriver ord som aspirate i samma mening som breast tissue då känner jag hur det killar av obehag i kroppen... :-(
;en jag vet att detta är rutin för dem så det ska förhoppningsvis gå bra.
Och ja, jag vet att du väntar på svar du med. Det är alltid jobbigt med den där väntan. Hoppas du får bra besked och att du kan "koppla bort oron" nu under helgen fram tills att du får veta.
Stor Kram!!

Emma sa...

Usch :-( Bra att du får det gjort nu direkt dock! Tänker på dig och håller tummarna!

KRAM

Fröken fräken sa...

Jag ska hålla både tummar och tår för att det ska gå bra för dig idag. Skönt också att slippa fredags trafiken som jag tror är värre än andra dar.
Ha en fin fredag
Kram!

Saltistjejen sa...

Emma,
tack vännen!!!
:-)


Fröken Fräken,
tack söta du!
:-)

ExPIAtriate wife sa...

Haller tummarna for dig! Skont att fa det overstokat!
Kram!!!!

Desiree sa...

Skönt att du kan jobba hemifrån ibland. Det är guld värt speciellt om man har en lång pendling som du har. Jag hoppas att allt ser bra ut och att du får lugnande besked inom kort. Jag har som sagt gjort en sådan biopsi och de använder sig av en sådan tunn och fin nål att det inte känns ett dugg. Det är över på ett kick. Du ska se att det kommer gå bra. Ha en fin fredag.
Kram!

Martina sa...

Skönt att kunna alternera med att jobba pa kontoret och jobba hemma ibland!
Jag haller tummarna för dig!
Hoppas att det kommer att ga jättebra och att du sen kan slappna av lite och ha en mysigt helg med familjen!
Kramar

eastcoastmom sa...

Håller alla tummar jag har, och tänker på dig. Du ska se att det hur bra som helst.
Kramar

Fourmum sa...

Stor Kram!!!

Saltistjejen sa...

ExPIAtriate wife,
tack!! och ja det känns bra att få det gjort ändå.
Kram


Desiree,
å TACK vännen för att du delar med dig!Det känns jätteskönt att höra!!!!! :-)
Kramar!!!!


Martina,
ja det är väldigt bra att jag kan jobba hemifrån ibland med tanke på min långa resväg. :-)
Tack också för dina tummar!
Kram!


eastcoastmom,
tack!!!! Jag hoppas ju det som sagt, och det är i vilket fall skönt att få det hela överstökat.
Kram!


Forumum,
tack för kramen!!!
:-)

Suzesan sa...

Håller tummarna och säger som du Auosch TYP. Aj aj aj. Hoppas du får "Embla"(bedövningssalva)

Jag hade varit skitnervös..

Kram
/Susanne

olgakatt sa...

Kanske är det redan avklarat med biopsin. Håller tummarna både för sticket och resultatet.

Skulpturen tror jag är av Louise Bourgois och en liknande finns på Louisiana. Och visst ser den ut som bröst, det tror jag är meningen fast den heter Ögon!

Marianne sa...

Tänker jättemycket på dig just i detta ögonblick, eftersom jag råkade fånga kommentaren på Fejjan just när du la ut den. Men det här ska gå bra!!!

Stora jättekramar, och snart är det över så att du kan vila dig sedan. Köp en god glass!

Kramar!!!

Anonym sa...

Håller tummarna & skickar massor av stärkande tankar! Skönt att du fick jobba hemifrån & skönt när detta är gjort, så du kan släppa det sedan. Kram! /Penny

Victoria sa...

Skriver som Olgakatt - kanske är det hela är avklarat redan!? Tänker i alla fall på dig och vi håller alla tummar för att resultaten kommer vara glädjande. Att säga till någon att inte oroa sig är som att be regnet sluta falla eller solen sluta skina. Men gör ditt bästa för att inte tänka på det. Många kramar//Vic

bettankax sa...

Tänker på dig och snart är det klart:) Håller tummarna.
KRAM!

Västmanländskan sa...

Håller tummarna! Kram.

Sahra sa...

Läser bloggar sent idag. Du har redan avklarat ditt läkarbesök. Hoppas självklart att det gick bra och att du snabbt får ett positivt besked, dvs att det inte var något allvarligt. Kram

Liz sa...

Har inte hunnit igenom mina bloggar forren nu sen eftermiddag, annu senare hos dig och allt ar avklarat och du ligger forhoppningsvis och myser med familjen med nagot gott framfor en film och vilar och har det gott. Jag hoppas att du snart far veta och att det givetvis inte ar nagon fara. Men som sagt, vet inte nagra procent, men vi ar MANGA som haft liknande och det ar verkligen rutin och det har sakert gatt jattebra. Stor kram!!!

Saltistjejen sa...

Suzesan,
tack! och det gick bra. Fick självklart bedövning. :-)
Kram!


olgakatt,
japp nu är det klart. Det gick bra även om man kan göra roligare saker en fredagseftermiddag. ;-)
Tack för infon om skulpturen också!Marianne,
tack gulle du!!!!
Det blev ingen glass men det är skönt att det är över och att det är helg nu.
Kramar!


Vic,
tack vännen! Det gick bra såhär långt och nu hoppas jag att svaret inte dröjer alltför länge. Oh jag ska försöka att inte oroa mig. :-)
Kram!!


bettankax,
tack!!
:-)


Västmanländskan,
tack söta du!
Kram!


Sahra,
ja nu är det avklarat och jag hoppas på att få ett "bra" besked i veckan som kommer. Just nu försöker jag att inte tänka så mycket alls mer än på att det är skönt att själva ingreppet gick bra.
Kram!


Liz,
tack vännen! Det känns bra att få veta att så ånga andra kvinnor går eller gått igenom samma sak utan att det varit någon "fara". Jag har detta i tankarna och jag försöker att inte oroa mig. Nu är iallafall biopsierna tagna och jag är glad över att åtminstone DEN delen är avklarad.
Kram!!

Channal sa...

Hoppas allt går bra! Gjorde samma kontroll för tio år sedan, obehagligt men du fixar det bra!! KRAMAROM!! Anna