måndag, september 24, 2012

Vilken helg!!!

Det blev camping i helgen. Även om det tog sin lilla tid att komma iväg. Som alltid. Men till sluta var vi ändå framme. I Skogen. Underbart!!!!! Jag älskar denna staden, men om det är något jag verkligen kan sakna så är det att komma ut i naturen. Höra vindens sus i träden. Fåglar som skriktjuter. Känna doften av mossa och solvarmt gräs. 

Det blev en riktigt bra premiärcamping som hel familj med barn. Dessutom premiär för vårt nya tält. Självklart med en del inslag av något mer dramatik än vad vi först tänkt oss. Men inget allvarligt. Inga björnbesök i tältet eller så. Dock hade vi nog besök av en tvättbjörn under natten. Iallafall måste det varit någon som varit smart nog att dra upp blixtlåset i plastväskan där vi förvarade maten. Och eftersom frukten som låg utspridd runtomkring väskan bar spår av klor och även av bitmärken som inte riktigt såg ut att tillhöra någon människa gissar vi oss till att det nog förmodligen var en tvättbjörn. Lite småspännande sådär. Och vi tackar för att det var endast frukten han eller hon var intresserad av. Men nu förstår vi varför man ska hänga upp maten i träden. Inte för att undvika att björnarna ska äta den, utan för att ANDRA djur än björnarna ska komma åt den. Men men, hellre en tvättbjörn som stjäl min frukt än att vakna av en svartbjörns som river sig in i tältet mitt i natten i jakt på mat....!

Förutom det här besöket, som vi inte ens såg mer än själva spåren av, bestod dramatiken mest i ett ordentligt åskoväder med kraftiga vindar som drog in över området någongång runt 21-tiden eller så. Men då var vi redan varma och torra inne tältet och myste. Dock blev natten jädrans kylig så jag tror att vi alla tre har frusit en hel del inatt. Så note to self: om vi någonsin ska ut och sova i tält under september ta varma sovsäckarna med. Inte sommarsäckarna. Här nedan följer den första bildbomben.

Innertältet på plats


Mellanmål

Sedan börjar det brassas middag.

Vårt hederliga gamla Trangiakök som varit med oss så länge.Istället för kyl

Björnmossa

Lill-Skruttan testar sin sovsäck

Utsikt genom tältet

Mys

Gosgumman

Kvällssol

Fler bilder från lördagskvällen och söndagmorgonen kommer senare. Lill-Skruttan tyckte det var väldigt roligt och spännande och mysigt att tälta. Visst längtade hon hem lite ibland. Sade att hon saknade sina saker. Sin säng. Men på det hela var det en otroligt bra utehelg! Även om natten och morgonen var i kallaste laget. Jag är iallafall otroligt glad över att vi kom iväg för jag känner att jag jag fick en riktig energikick av att vara ute sådär igen!


20 kommentarer:

Sahra sa...

Är verkligen varken skog eller campingmänniska. Jag måste ha öppna vidder. Hav!!!
Men bara man hittar ngt att hämta energi ur. Det är viktigt. Ni verkar ha haft supercozy. Kram

eastcoastmom sa...

Super!
Undrar hur det fungerar med camping, var får man campa? Vi har vandrat i några större strövområden i CT och funderade lite på camping en natt. Antar att det finns info på inernet...
Kram

Channal sa...

Åh helt underbart Saltis! Vilka underbara föräldrar Lillskruttan har!! Jag är en gammal scout så jag bara Älskar't! När jag var liten tältade jag med mina föräldrar o bröder flera somrar på en ö ute i skärgården! Där hade vi en ekorre som stal mat! Haha det glömmer jag aldrig! De är också smarta! Drar upp blixtlås och kommer åt! Jag skulle aldrig ha velat byta ut de somrarna mot en vecka på Mallorca!! Härliga barndomsminnen! Har även tältat med mina döttrar!

Du och din fina lilla familj ska ha en bra vecka! KRAM Anna

Desiree sa...

Låter som en väldigt lyckad premiär camping förutom att det kanske blev lite väl kallt för er. Nästa gång har ni varma sovsäckarna och förhoppningsvis inte heller något åskoväder som drar in. E ser helt saligt lycklig ut. Ja nu när ni har bilen har ni helt andra möjligheter att komma iväg och ut i naturen på ett helt annat sätt än tidigare.
Kram!

Anna K sa...

Ser supermysigt ut!!!

Saltistjejen sa...

Sahra,
haha lite roligt att du nämner det för vi pratade just om det när vi var ute jag och M. Att detta är första gången vi varit ute och tältat i en skog utan nära tillgång till vatten. Annars har vi alltid mest paddlat havskajak och då har man ju hela tiden vatten omkring sig. Vi har även fjällvandrat och även där passerad vi ju fjällbäckar regelbundet. Och vi saknade verkligen vattnet i helgen. Jag älskar skog! Verkligen, men jag inser att för en längre tur skulle jag verkligen vilja ha vatten på gångavstånd. Sjö, hav eller flod/bäck eller så. För att lätt kunna diska, tvätta sig samt för att jag som du älskar vatten! :-)
Men för en dagstripp som helgens var detta helt underbart!
Kram!


eastcoastmom,
jadu det är olika på olika ställen. De flesta State Parks har ju campingområden, men vi ville inte tälta där eftersom det är så trist. Vi fick tipset om detta ställe/område från en kollega till M. Och det var himla bra.
Men kolla gärna upp online så kan ni säkert få tips där. Både officiella och mer inofficiella.
:-)
Kram!


Channal,
hahaha så du menar att det skulle kunnat vara en ekorre då!? Hm, kanske, fast jag lutar ändå fortfarande mer åt tvättbjörn.
Och visst är det fantastiskt kul att göra sådana här saker med sina barn! :-) Själv är jag ju mer eller mindre "uppväxt" i en liten segelbåt under sommarhalvåret eftersom mina föräldrar seglade från maj till september. ;-) Kanske därför jag har en stor kärlek för skärgård och vatten.
Kramar!


Desiree,
ja det var en mycket lyckad helg i skogen med tältet! Jag tror dock att vi inte kommer tälta när det är såhär kyligt igen. Inte på ett tag iallafall haha! Troligt blir att det inte blir någon ny tur ut såhär med övernattning förrän till våren/försommaren.
Och visst har bilen gjort våra helger väldigt mycket mer spännande! :-)
Kram!!


Anna K,
:-)
Det var det!
Evasleva sa...

Jag älskar skog! :) Vilken härlig helg ni ser ut att ha haft.

Saltistjejen sa...

Evasleva,
japp det ar verkligen underbart att vara ute i skogen! Jag alskar ocksa skog. Dofterna, ljuden, lugnet. :-)
Kram!

Katarina sa...

Premiären gick bra! Vad duktiga ni är på att för er i storstaden. E. Verkar trivas bra med äventyret. Fina bilder! Kram

olgakatt sa...

Nog gör bilen skillnad när det gäller såna här utflykter och det gäller ju även här i Sverige. Om man inte räknar typ längre fjällvandringar så finns det ju inte många möjligheter att komma ut i skogen utan bil på så många ställen, tyvärr.
Kul att se det trogna Trangiaköket, vi har kvar vårt också och vi har inte ens gasol utan bara sprit! Det har kommit väl till pass vid flera strömavbrott!

Annika sa...

Trevligt, trevligt...
jag harlite larvig skräck för att campa in da US. Har väl sett för många dåliga filmer.
Peter vill ut och campa, och jag VEEET ju att campingplatserna i State parks är superfina. Men ngt tar emot...
Björnarna kanske? Tvättbjörnar har jag nog av på egen tomt, sas.
OCh en svartbjörn...UGGGH!!
Ja, nu är nätterna kyyliga. SÅ jag förstår att ni frös.
Men mysigt hade ni ändå. Verkligen kul för Bellan att hon får campa så här med er ifrån späda år.
När kommer ni hit då? :-)))
Du vet hur välkomna ni är!
Kram!!

Martina sa...

Camping och naturliv är inte min grej, men jag kan absolut första att andra gillar det. Och det verkar ju ni göra! Och ni verkar ha haft det supermysigt och jag kan tänka mig att lillskruttan tyckte att det var spännande!
Kramar

Suzesan sa...

WOW tur att ni överlevde. Haha. Tvättbjörn. Jag hade blivit rädd för den med. Kanske. Men bättre det än SVARTBJÖRN. Har sett på AnimalPlanet. Älskar den björnen men mest på TV;)

Åh campa som är så underbart. Lill-Skrutta ser ju ut att njuta. Härligt att hon fick vara med om det. Åhh jag är åskrädd. Hade aldrig vågat sova i tält så som ni under ett åskväder. MODIGA ni är..hihi.

Äta i skogen och ute är ljuvligt. Dofterna är underbar och förstärks tycker jag. Även smakerna.
Tycker om camping. Van det från våra semestrar nära jag var barn. Stora tält och husvagn. Mysfaktor.

Kram
/Susanne

ExPIAtriate wife sa...

Ah vad mysigt det sag ut!! Harligt att vara ute i naturen! Jag ar tyvarr for bekvam for att campa, har fortfarande minnen fran scouterna da man lag och fros. Men er helg sa verkligen underbar ut och spannande for Lill-Skruttan!
Kram!

Syster i söder sa...

Å vad mysigt ni verkar ha haft det!

pratglad sa...

AVIS!!! Jag vill också tälta med familjen... eller ehum... vad hindrar mig.. inget. Mer än slöhet.. Men men... superscouten Pratglad noterar glatt att även jag äger ett trangia av klassiskt snitt och att jag sovit i sovsäck i år. Dock utan familjen.

Miss Marie sa...

Häftigt med tvättbjörnsbesök! :) Förstår att det kan bli lite kallt ibland... burr! :)

Coolaannna sa...

Ops, det där med camping har inte min grej efter 10 dagar på Gotland!

Men det hör liksom till för barnens skull!!!
Det ser så mysigt ut när ni hittar på saker Anna!

kRAM anNA

Anonym sa...

Så mysigt!=) /Penny

Lotta sa...

Vad härliga bilder Saltis!!! Det ser jättefint ut. Så skönt att vädret var bra...och ni kan ju det här! Proffs med kök, liggunderlägg och allt ;) jag har inte campat på 30 är typ!!! Borde kanske testa igen.

Underbart helg!!

KRAM!