torsdag, september 13, 2012

Mitt nya liv?

Tack alla för era underbart uppiggande och stöttande kommentarer! Jag har inte hunnit svara. Eller jag började igårmorse, men mina svar publicerades inte av någon underlig anledning (Blogger??) och sedan fanns ingen tid. Men jag vill trots att jag inte svarat på dem säga att jag uppskattar dem mycket!! 

Och visst har ni rätt. Jag lär vänja mig. Vid min nya vardagsrutin. Att inte få klä sig helt som man vill. De tidiga morgnarna. Bilkörningen. Nya jobbet med allt vad det innebär. De kortare kvällarna. Jag tror och hoppas även att jag ska känna mig mindre trött så småningom. Då mer och mer av allt detta nya börjar bli rutin. Då vardagen börjar att sätta sig lite.

Igår var dock en dag då mycket inte gick min väg riktigt. Datastrul på jobbet. Satt i telefon med IT-killarna i säkert 1,5 timme sammanlagt om inte mer. Ändå kunde de inte fixa det hela utan skickade det vidare till en annan avdelning. Hoppas de kan fixa det hela hyfsat snart, men som alltid med sådana här saker så har man noll koll på när det kan ske.

På hemvägen tänkte jag köra Holland Tunnel men totalmissade var jag skulle avvika från min GPS-rutt så jag hamnade i bilkön in till Lincoln Tunnel ändå. Där satt jag i ca en timme och tjugo minuter!!!! Helvete! Fattar ni hur lång tid det är att sitta i en bilkö så länge! Som rör sig i snigelfart.... Och där någonstans rann min lilla energi ut tror jag. Den sista gnuttan försvann under min färd tvärs genom staden efter tunneln. Trafiken på Manhattan vid sjutiden på kvällen är galen! Kaotisk. OCH därmed långsam. Ett tag ville jag helst bara parkera bilen och promenera hem.

Som tur var hörde våra underbara vänner Familjen K av sig och bjöd in oss på middag (jag fick sms:t då jag satt i bilkön). Så när jag väl kom hem blev det till att snabbt byta om (från jobbkläder till lite mer bekväma) och knata över till dem. En kall öl och en pastamiddag senare var mitt humör helt klart bättre. Trött var jag dock fortfarande, och vi gick hem efter att ha ätit glass och druckit te. Jag stupade i säng före Lill-Skruttan. Någongång vid 22-tiden. Tror de läste saga i soffan hon och M. För att inte störa mig i sovrummet. Men ärligt talat hade jag nog sovit mig igenom det med om det varit så. Jag var så trött så trött så trött.

Idag är det torsdag och jag vet att en del nya arbetsuppgifter väntar på mig. Det känns kul och bra. Men jag ska erkänna att jag ser fram emot imorgon då jag kommer kunna arbeta hemifrån. Att slippa köra in och framförallt hem imorgon känns väldigt skönt! Och nästa vecka hoppas jag att jag kommer att kunna arbeta två dagar hemifrån så som det var sagt när jag fick jobbet. Men nu ska jag strax köra iväg till jobbet. Får se vad denna dagen kommer att bjuda på.21 kommentarer:

ExPIAtriate wife sa...

Ah trafikkoer ar enerverande och stressande nar man har tid och passa och irriterande nar man bara vill hem! Har du nagot trevligt att lyssna pa under tiden, sommarpratare eller ljudbocker eller bara bra musik? Det brukar underlatta men ibland vill man ju bara hem!
Harligt med middag och ol som vantar, det hade du gjort dig val fortjant av! Det ar en stor omstallning att borja jobba igen och jag fann att behova passa tider var extra stressande! Skont att jobba hemifran imorgon, da kan du sitta i pyjamas hahaha!
Kram!

Annika sa...

Ja, det är pendlingen som blir värst för dig.
Antar att det inte finns ngra lokaltåg du kan ta? Annars hade du väl gjort det.
Jag bor i en av USAs värsta trafikstäder, så jag KÄNNER för dig och med dig. Fy tusan.
Hoppas att du kan jobba hemifrån ofta, ofta i fortsättningen.
Fy fan för att sitta i köerna. Må du snart klura ut när det är "luckor" sas. Då det är lite lättare i trafiken.
Ibland är det bara en femminuters marginal, eller mindre.
Förrrbannnade trafiksituation!
Good luck, girl!!
OCH jag är så glad att du kan jobba hemifrån imorrn. Du borde jobba hemifrån fyra dagar av fem. TYCKER jag alltså :)
Stooora kramar!!!!

Saltistjejen sa...

ExPIAtriatewife,
jamen visst ar det en stor omstallning. Helt klart. Fran att varit hemma i drygt 1,5 ar till att kastas in i ett liv med pendling, nya arbetsuppgifter och helt ny foretagskultur. det ar jobbigt och det tar pa krafterna, men det kanns ocksa otroligt roligt och spannande. Jag ar verkligen otroligt motiverad och ser fram emot denna nya utmaning! Bilkoer ar dock enbart av ondo.... Ikvall blir det INTE Lincoln. Aldrig mer sager jag. Inte i rusningstrafik!
Kram!!


Annika,
ja du pendlingen blir det jobbigaste helt klart. Om allt blir som det var tankt ska jag fa arbeta hemifran ca 2 dagar i veckan vilket kanns otroligt skont. Sarskilt nu d a jag borjat pendla och vet hur det kanns. Tag gar men inte tilll min arbetsplats. kan ta ett som gar till samhallet har i NJ dar foretaget finns, men att sedan ta sig fran tagstationen och till och fran sjalva jobbet gar inte utan att man ska ta taxi. och det har jag redan gjort haha dagen da jag skulle resa till Sverige fran Newark och inte korde bil hit. DET var DYRT och omstandigt sa det blir bil helt klart. Det finns aven an van pool har men da blir man sa otroligt begransad i tider att det inte kandes optimalt det heller. Jag maste kunna arbeta flexibelt vilket inte skulle ga med van poolen. Tyvarr.
Kram!!

SweFlo sa...

Låter jobbigt med pendling, men samtidigt värt det helt klart! Jag tänkte precis som ovan, gyllene tillfälle att lyssna på ljudböcker kanske? Svenska biblioteket har ju massor av brö ljudböcker man kan låna t.ex. Kanske kan slappna av en lite grann, plus att man ju får nått annat att göra. Min egen "pending" består av 12 minuter till skolan, 12 minuter hem. Sedan 12 minuter tillbaka på eftermidagen och minst 30 minuter i kö, sedan 12 min tillbaka igen. Inte SÅ mycket tid, men jag brukar faktiskt passa på att tänka då, eftersom jobbet annars komme rivägen. Ibland kan jag skriva listro på sådant som ska fixas, lyssnar gärna på NPR för att se vad som skett i världen. Men skönt att bara få sitta för mig själv och tänka. Välj nu rätt tunnel idag! :-) Kram!

✿Ewa sa...

Så trist med bilkö!!!! Jag fick ett "gammalt" minne i mitt huvud som inte har så mycket med köer att göra men kaos i trafiken pga vädret. För några år sen så kom vintern med all snö för månader framåt på en och samma eftermiddag. Efter det ovädret så vet så gott som alla var dom var just då...när det hände. Själv var jag glad för att jag inte hade åkt in till city för att möta en av döttrarna som vi hade tänkt. Men en vän blev sittande i sin bil läääänge på E 4 vid Solna. Det snöade och var jättehalt hon kunde varken köra eller lämna bilen och behövde på toaletten!!!! Det var inte akut MEN blev det....resten kan du ana. Efter den upplevelsen har honalltid numera förutom en varm filt ALLTID en pimpinett i bilen. :)))) även hon skrattar gott åt det idag, då varder mindre kul.
KRAM!

finelinan sa...

Jisses! Hur orkar lilltjejen vara uppe så länge? Visst, Gibson orkar också ibland, men inte sådär varje dag. Nej. Sagoläsning 19.30 och sedan i säng och sova till sjusnåret. Liten egentid för mig då också...=)

KARLAVAGNEN sa...

Håll ut kära du! Bilköer är sk.. du vet slutar på t.. Gå alltid på toa INNAN du ska till/från jobbet för absolut värst är att vara kissenödig och sitta i bilkö! Kram!

pratglad sa...

vilken PLÅGA att sitta i bilkö så länge... fy 17!! jag ska tänka på dig när blåser fram i över hundra knyck och tycker att det är tråkigt... har liksom ett trafikljus och två 70-sträckor mellan mig och jobbet... annars är det mest 110 och köer har vi nog knappt hört talas om i provinsen Värmland...

KRAM på dig!!

Sofia sa...

Ush och fy för bilköer. Vet precis hur frustrerande det är då London och hela UK är övertrafikerat. Hemskt, hemskt, hemskt. Hoppas du kan jobba hemifrån mer nästa vecka!

Sahra sa...

Jag skulle få tuppjuck. Jag kan förstå att mikael douglas spårar ur i den där filmen som jag inte minns namnet på. Jag ruttnar när jag behöver sitta 30 min i kö. Så jävla bortkastat med tid.
Men du har ett jobb. Ett jobb du verkar trivas med. Och som du säger, snart när du kommit in i alla rutiner och har arbetsbeskrivningen klar för dig kan du kanske tagga ned och jobba hemifrån mer. Det blir bra. Åh vad jag älskar Manhattan skyline. Finns det något mäktigare. Kram

Katarina sa...

Pendling tar tid men man vänjer sig. Själv har ajg pendalt i ca 15 år dessa nära 1,5h i var riktning. Men du har trafiken som en faktor,, jag hade bara väglaget eller vilda djur:)

Jag kan förstå att det känns jobbigt och annorlunda i början, du får mindre tid med familjen nu och säkert rätt slut när du väl är hemma. Så många nya intryck och du vill säkert snappa upp så mycket det bara går, hela tiden:)

Nä, bilköer är inte roligt. Jag funderade ofta då jag bodde i Atlanta, vad gör jag om jag blir super super kissnödig i bilen, ha ha..

Lycka till med allt. Det är roligt att få följa din nya vardag! Kram

Lotta sa...

Ja, jag har ju åkt bil i dina kvarter...trafiken är inte att leka med! Jag vet hur lång tid det kan ta och tullavgifterna är höga speciellt om man tar GWB. Men vad ska man göra liksom. Man vill ju hem, snabbast möjligast!

Det blir bättre. Du lär känna trafikrytmen och hittar förhoppningsvis "the sweet spot" när det rullar på bättre. Början på veckan är mer intensiv här ute...men ibland är det no logic alls. Tyvärr är det trafikarbeten och olyckor som ställer till det också.

MEN jag tror det blir bättre!!! Du kommer hitta din väg och dina tider.

Skönt att du arbetar hemma imorgon!!
KRAM
Lotta

Trillingnöten sa...

Herregud! Vilken mardröm att köra i sån trafik! Jag skulle nog avlidit i kön tror jag. Mina tider är också annorlunda från innan, men tack och lov har jag gångavstånd hemifrån. Det är härligt!

Liz sa...

Jag ar sa imponerad av dig med din korning! Det ar ju en jattebedrift bara det och du har sa mycket nytt nu, sa stora forandringar sa det ar val inte konstigt att du ar trott!! Skont att din man kan ta lite mer med Ella men att ni andra har lite tid tillsammans. Att du kan jobba hemifran ar verkligen guld vart! Snart kanns det sakert battre, hall ut!! Stor kram!!

Millan sa...

Jo det ar nog sa att det tar ett tag innan man kommit igang med det nya vanorna. Just att pendla och behova koa fram och tillbaka till jobbet tar ju oerhort mycket energi. Jag forstar att du ar trott pa kvallarna! Hur lang tid tar det att aka dit om du inte hamnar i nagon san dar ko? Sedan Nils borjade skolan sa har jag bytt arbetstider och jobbar kl 7 till 14.45 sa att jag kan hamta honom pa skolan kl 15.15 varje dag. Det var tvungen eftersom det inte finns nagon holiday club efter skolan dar vi bor. Men jag har ocksa markt att det ar oerhort lyxigt att kunna vara hemma sa tidigt pa eftermiddagarna. Visserligen ar jag trott o maste ga och lagga mig vid 22.30 for att orka upp tidigt nasta morgon men det ar battre an alternativet. Det markte jag i veckan da Ben rest med jobbet och jag darfor var tvungen att lamna barnen pa dagis och sedna jobba en 'vanlig' dag tills senare pa eftermiddagen. Det gjorde ju att jag fastnade i rusningstrafik bade dit och hem och spenderade mer an en timme extra i bilen an en av mina vanliga dagar. Det tog pa bade energin och humoret!!

Skont att du kanner att allt kanns ratt med nya jobbet dock! Och jatteskont att du kan jobba hemifran nagra dagar i veckan. Ben gor ocksa det eftersom han annars jobbar pa andra sidan stan och resandet fram och tillbaka tar en himla tid varje dag.

Nej nu ar det dags for mig att jobba!

Kram och ha en fin helg!

Martina sa...

Jag förstar att det är tröttsamt och frestande med bilköer.
Men det är ju jättelyxigt att kunna jobba hemifran och bli bjuden pa middag pa kvällen dessutom!
Kramar

Saltistjejen sa...

SweFlo,
ja det är en lång pendling helt klart. jag lyssnar en del på radio, musik och podcasts som jag laddar ner till iPhonen. Mycket bra!!! Annars vore det otroligt trist, Jag ska även börja testa ljudböcker har jag tänkt, men inte kommit så långt än. :-)
Kram!!


Ewa,
ja det är verkligen tråkigt med bilköer. Det känns som så onödig tid på något vis. Och ja jag går alltid på toa innan jag åker :-) För jag vill INTE bli superkissnödig i bilen hahaha! En pimpinett är nog bra att ha i bilen ändå för vem vet vad som kan hända....
Kram!


finelinan,
ja hon är en nattperson helt klart vår lilla tjej. Nattuggla. Som sin pappa. ;-)
Kram!


Karlavagnen,
tack ja bilköer är sååååå trist!!! Och toa måste man gå på innan man åker det är så sant så! Sedan får man försöka göra det bästa av köandet också när det händer. Det känns ibland hur jobbigt som helst men samtidigt så känner jag att jag måste försöka tänka på det som egentid eller så när jag är i bilen. Att använda tiden till att lyssna på radio eller annat som jag gillar men annars inte hinner.
Kram!


pratglad,
ja det är en PLÅÅÅÅGA!
Men igår gick det bättre. Tog en annan väg och var hemma på drygt en timma!
:-)
Kram!

Saltistjejen sa...

Sofia,
ja det är verkligen trist med just bilköer. Ändå verkar de ofrånkomliga i och runt stora städer. Tyvärr.
Oc att få jobba hemifrån två dagar i veckan känns som en stor skillnad eftersom det då endast blir pendling 3 dagar vilket känns ok.
:-)


Sahra,
hahahaaa japp visst DEN känslan hade jag också ett tag i bilen häromdagen. MEN nu ska jag verkligen försöka undvika Lincoln Tunneln för det är DÄR de här enorma köerna alltid inträffat. Både Holland Tunnel och George Washington Bridge har varit så otroligt mycket bättre! Igår med GW tog det bara dryga timmen att ta mig hem. Ingen kö någonstans förrän kanske 5 minuter på FDR på grund av att två bilar krockat där. Så skönt!
Kram!!


Katarina,
ja det tar tid och man måste vänja sig helt klart. Jag har ju pendlat lite längre tidigare också, men då med t-bana och buss vilket känns lite annorlunda. Man kan ju då sova eller läsa eller jobba under själva pendlingen. Nu är man ju upptagen med bilkörning så man får "roa" sig med annat. Jag försöker lyssna en del på radio och podcasts. Och ska försöka få tag på bra ljudböcker också! :-)
Kram!!


Lotta,
nej förutom bilköerna i NJ så är det ju trafiken cross-town som känns tidsödande. Om vi bott nära Penn Station eller så på West Side hade jag sluppit säkert runt en halvtimmes bilkörning (i staden) på vägen hem. Om morgnarna är det bättre eftersom jag kör såpass tidigt. Det är trafik men inte lika illa. Detta är väl ytterligare en av anledningarna till att jag gillat GW. Just för att man då direkt kommer till FDR när man kör av bron och slipper stadskörningen genom staden. :-)
Kram!!!


Trillingnöten,
japp DEN kön i onsdags var verkligen mardrömslik!!! HUUUU! Aldrig mer Lincoln säger jag nu! När jag tagit Holland tunnel står man också i kö men kanske mer typ 10-15 minuter max. och när jag kört GW bridge har det var noll kö! Då har man bara susat över. :-)
Härligt för dig att ha gångavstånd! Det hade jag ju till mitt förra jobb och det var toppen! Det enda jag saknade då var lite mer egentid att få läsa på vilket jag hade då jag pendlade till Bronx. Men utan pendlingen "tog" jag mig aldrig den tiden.... Nu med bilkörningen får det ju bli ljudböcker! :-)
Kram!!


Millan,
japp det gar lite tid att vänja sig. Nya tider. ATT överhuvudtaget HA tider såhär är ju lite ovant efter drygt 1,5 års arbetslöshet. MEN jag gillar det med faktiskt! Jag tycker det känns toppen att jobba. Hahaha! Men visst blir det långa dagar med pendlingen inräknad. Dock tycker jag att om allt går bra med hemkörningen så är jag hemma runt 18-tiden och det är helt ok. Visst jag kör ju runt halv sju på morgonen så det är ändå långa dagar borta, men det fungerar. Dock kommer det göra stor skillnad framöver när jag kan börja jobba hemifrån mer och slipper pendla så många dagar.
Kramar!!


Martina,
ja det är inte skoj. Alls. Men det är lyx att kunna jobba hemifrån OCH visst är det underbart att ha vänner som bjuder en på middag sådär spontant.
:-)
Kram!!

Desiree sa...

Oj du milde att behöva sitta i bilkö i en timme och tjugo minuter! Det måste känts olidligt länge. Har full förståelse för att du ville dumpa bilen och bara komma hem. Men det är bra att du har hittat en annan väg och rutt som gör att du slipper de värsta köeerna. Så himla skönt att du faktiskt kan jobba hemifrån en till två dagar i veckan. Det är ju guld värt.
Kram!

Annika sa...

SALTIS!!
Nu har ni ju bil!!
Hey, härmed bjuder jag in er valfri helg i höst!!
KRAM!!!
:-))))
KOOOOOM HIIIIT!!!!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det var inte kul alls. Men det finns bättre vägar helt klart. Visst kan man aldrig gardera sig. Mot krockar eller annat som skapar bilköer, men jag vet nu att Lincoln Tunnel ska jag undvika för allt i världen! :-)
Kram!


Annika,
hahaha japp det vore så kul! Våra allra bästa vänner flyttar dessutom till DC nu i slutet av september. Känns otroligt trist, men det gör att vi definitivt kommer att besöka DC lite oftare framöver! :-)
KRAM!!!!