tisdag, september 04, 2012

Första dagen ("på riktigt")

Klockan är lite över åtta på kvällen. Jag är ganska nyss hemkommen. Det var en lång första dag. Mest beroende på trafiken. Allt gick bra, trots ihållande regn, hela vägen fram förbi Newark. Men strax innan Lincoln Tunnel tog det stopp. Tvärstopp. Varför såg jag inte förrän jag var nästan framme. Då visade det sig att de stängt av ena "tunneln" och alla fordon fick samsas i två filer istället för tre. Vet inte riktigt hur länge jag kröp fram där men länge var det. Som tur var lyssnade jag på Lotta Lundgrens sommarprat och kunde därför njuta hyfsat ändå av tiden i bilen. Ni som inte hört henne - gör det! Svart humor, livskriser och matlagning. Men två timmar drygt tog hemresan idag. Pust! Som tur var gick ditresan betydligt fortare i morse. lite dryga timmen bara och då stannade jag ändå och tankade på vägen. Så visst är det trafiken och inte avståndet som är den betydande tidsfaktorn.

Men första dagen har annars varit riktigt bra. En "orientation" på förmiddagen. För nyanställda. Där presenterades företaget lite närmare och så hade man tid att ställa frågor. Om lite allt möjligt. Och visst är den här företagsvärlden en annan värld. Men jag tror det kommer bli bra. Känner mig så otroligt motiverad och taggad. Sedan lunch ihop med min chef och när hon sedan skulle på möte (hon var nog lite nervös tror jag för hon skulle presentera inför en av höjdarna som var på besök) fick jag börja jobba lite. Utan dator förvisso, för den hade fortfarande inte dykt upp. Men det gick bra ändå. Jag fick dokumenten utskrivna och läste och "kluddade" sedan på papperskopiorna.

Dagen avslutades med att min chef gick igenom en del övergripande saker med mig och sedan sade åt mig att åka hem och att köra försiktigt i regnet. Hon är väldigt gullig och omtänksam på så många vis och det känns otroligt bra.

Och nu är jag alltså hemma. Ungefär 13,5 timmar efter att jag stängde dörren efter mig i morse. Puh! Det känns faktiskt riktigt skönt att ha en ensam kväll till här hemma innan mina älsklingar kommer hem. Mitt huvud känns fullmatat med nya intryck och jag känner mig nästan lite speedad och behöver varva ner. Samtidigt är jag trött. Nya intryck brukar ha den inverkan på mig. Jetlagen hjälper säkert till en del den också. Så plock, pyssel och uppackning här hemma får vänta. Nu blir det middag framför TVn, gos med katterna och sedan sängen.

Men på det hela taget nöjd. Mycket nöjd. Jag tror detta kommer att kunna bli riktigt bra!

16 kommentarer:

Lotta sa...

Härligt Saltis! Jag har tänkt på dig idag. Vet att trafiken kan vara mycket nyckfull...du kommer säkert vara med om alla varianter. Bra med radio, podcast, sr.se, Spotify...;)

Jag har också en egen kväll. Sushi o Netflix ;)

Skönt att allt har börjat så bra, att du känner dig omhändertagen och taggad.

Kram!

Anne-Marie sa...

Välkommen hem till Staterna. :) Vad roligt att det fungerar så bra med din chef och att känner dig riktigt motiverad. Skulle aldrig våga köra bil i en så stor stad. Modigt av dig tycker jag. Kramar!

Katarina sa...

Jaa, nu var första dgen avklarad och välkommen hem! Ena dagen i Sverige och den andra dagen som ny på jobbet, tagit sig igenom trafiken med jetlag i kroppen. Dt är vår Saltis, det!

När ska vi få veta vad det nya jobbet är.. vad du gör där.. Jo, lite nyfiken är jag nog vid det här laget,, Kram

eastcoastmom sa...

Bra dag trots trafiken. Tufft att jobba direkt efter resan.

olgakatt sa...

Skönt att få veta att premiären gick bra. Genrepet gjorde ju det också, förstås.
Sen blir det spännande att höra mer om vad dina arbetsuppgifter innebär.

Eva i Tyresö sa...

Så roligt med jobbet och måtte du hitta restider som kortar av restiden. Lycka till!
Kram från eva i Tyresö

ExPIAtriate wife sa...

Spannande! Hoppas det fortfare hem idag!! Ska ocksa borja lyssna pa sommarpratare i bilen nar jag aker hem.
Ar ocksa nyfiken pa vad du gor/ska gora! Visst ar det omvalvande, de forsta dagarna och veckorna, nya manniskor, projekt, wow!!!
Kram!!!

Coolaannna sa...

Vilken dag! Och skönt kanske att du är hemma själv :)

Hoppas du kommer att trivas :)

Bra att ha något bra att lyssna på i radion!

Kram ANna

Miss Marie sa...

Jösses, ingen liten resa till och från jobbet! Hoppas det inte behöver ta dig 2 timmar att ta dig hem framöver. Kul att jobbet känns spännande! :)

Sahra sa...

Åh vad roligt. Så glad att det känns bra. Förstår att du känner dig speedad. Känner igen den känslan från att jag började. Så många nya intryck, människor, rutiner att sätta sig in i och lära känna. Skönt med lite egentid efter en sådan start.
Finns det inget sätt att åka kommunalt alltså? Inget tåg? Jobbigt med så lång pendlingsväg. Har du möjlighet att joba hemifrån någonting? Kram

Martina sa...

Välkommen tillbaka hem igen!
Det är verkligen mycket för dig just nu. Sverigeresan, nytt jobb....

Kul och spännande, men jag förstar att du är lite trött!
Härligt att ha en san gullig chef. Trafiken är väl dock inte lika kul.
Kramar

Annika sa...

Härligt att du känner dig så taggad!
That's the way!!
Lotta Lundgrens sommar var SÅÅÅÅ BRA!!!
Jag lyssnade på det häromdagen på min PW. Skrattade högt ibland!!
Skitbra!
Kul att du också tycker det!
Hoppas att du ska orka med den långa pendlingen till Jersey.
Det är nog den som blir det tuffaste.
KRAMAR!!

Anonym sa...

Så himla skönt att du har en så bra känsla för det nya jobbet! Och bonus med en så mänsklig chef.=)

Marianne sa...

Oj, ja det blir långa dagar för dig, men det är ju så skönt med en så bra chef som månar om just restiderna och inte kräver just kontorsnärvaro när det inte är nödvändigt. Klart man vill vara på kontoret mycket i början, så att man lär känna folk och så vidare, men med vetskapen att det blir luckor i den saken orkar man ju på ett annat sätt.

Jag är så GLAD för att du har fått det här jobbet! Nästan lite avis, vi har ju inga läkemedelsföretag här i Älmhult ditt jag skulle kunna söka : (

KRAMAR!

Västmanländskan sa...

Puh! Villen dag. Skönt att allt gick bra. Kram!

Saltistjejen sa...

Tack alla ni för era kommentarer!!!!
Ni är alla alltid så gulliga och stöttande! Det uppskattas enormt även om jag inser att jag har lite mindre tid att svara er alla personligt just nu. Men jag ska försöka göra det hyfsat ofta ändå även om det inte blir alltid. Hoppas ni har förståelse för det.
Kram till er alla!