fredag, september 07, 2012

Is i BHn

Ville mest skriva lite snabbt att det hela gick bra. Inte var det vare sig skönt eller roligt. Men all personalen på det här stället är verkligen toppen! Man känner värme, omtanke och kunskap & erfarenhet så fort man kommer in i rummet. Det ger en känsla av trygghet ändå. Vilket känns bra då man ligger där på britsen med ena bröstet bart och armen uppsträckt ovanför huvudet.

Ultraljudsguidad biopsi. Så blev det. Och 6 prover tog de. Nu är det bara att vänta på svaren som ska komma någongång under nästa vecka.

Hem promenerade jag med en "ice pack" i BHn. Jag såg nog inte riktigt klok ut för de som såg mig. En sådan "frysklamp" är ju inte särskilt bröstformad om man säger så. Och att ha en sådan instucken innanför en sport-bh (jo de ville helst man skulle ha en sådan för att riktigt hålla brösten på plats efter ingreppet) gjorde att min anatomi såg något skum ut. Ja, ni kan ju tänka er själva....

För tillfället känns det lite ömt och liksom lite "stelt" i bröstet men ingen skarp smärta. Jag hoppas att det inte ska bli mycket värre än såhär.

Jaja, nu är det iallafall över och jag vill passa på att tacka alla er som stöttat mig med uppmuntrande kommentarer. Både här i bloggen, på FB och via mail eller sms. TACK! Ni är underbara!

Nu väntar två dagar av
- icke städning
- icke matlagning
- icke lyft
- icke ansträngning
- ingen dush på 24 timmar (inte området kring bröstet iallafall)
- BHn på i 48 timmar (inklusive nätterna)

Allt beordrat av mitt tutt team eftersom fysisk ansträngning kan göra att man börjar blöda mer inne i bröstet. Det känns som om det kommer bli en ganska soft helg för min del då....?17 kommentarer:

Lotta sa...

Kära Saltis!! Skönt att det är över nu och att du känner dig ok. Det kommer gå finfint, känner det på mig!


Nu är det helg och äntligen kan ni få några dagar tillsammans sedan ni kommit tillbaka från Sverige. Vilken vecka det varit!

STOR kram!!

Lotta

Fröken fräken sa...

Jag är glad att det är över för den här gången, det är inte kul alltså. Ja hoppas att smärtan inte blir alltför jobbig. Vila nu ordentligt och hoppas att du mår bättre snart, jag har tänkt på dig under dagen. Njut av helgen med din familj.
Kram!

Emma sa...

Ja, vila och ta det lugnt. Njut av fördelarna (ingen städning...)Tänkte på dig och dina coola tuttar idag. Tror och hoppas att allt ska vara som det ska. Stor kram.

Sahra sa...

Följ nu tutt-teamets ordinationer och ha en riktigt lugn och mysig helg
Kram

Liz sa...

Skont att hora att du kanner att du blev val emot tagen och att det gick bra. Forhoppningsvis kan du sova inatt och inte har for ont. Som sagt, vila och inga lyft etc, det ar nog viktigast!

Stor kram och ha en lugn skon helg!!

Channal sa...

Obehaglig känsla. Har gjort samma sak! Allt kommer gå bra! Gör som doktorn säger!
Duktig du är som kör bil i New York! Häftigt och du får njuta av vyerna när du står still!
Njut av helgen! KRAM!! Anna

Anonym sa...

Så skönt att det äntligen är gjort! Låt nu familjen pyssla om dig riktigt ordentligt i helgen, så håller vi tummarna för att du får ett bra besked i veckan. /Penny

Mrs Clapper sa...

Vad skönt att det är gjort och att det gick såpass bra som det gjorde! Snart kommer goda besked och så är allt över!! Hoppas du får en lugn och skön helg nu! Kram

KARLAVAGNEN sa...

Oops! Detta har jag helt missat! Ta det isigt i helgen, så tippar jag på att resten löser sig!!! Kram!

Suzesan sa...

Låter som en förtjänad vilsam tid. med alla ICKEN. Duktig du var. Fick du "klistermärke" som doktorn har i lilla lådan för dem som är duktiga;)

SKÖNT att det är över. Hålls tummar nu för ett positivt svar. Positivt för dig och till dina brösts fördel.

GÖR NU INGET Saltis.

En gång när jag beodrades vila så fuskade jag LITE. Jag är så aktiv. Men nästa gång så lade de in mig. De sa "LÄGG dig på britsen NU". Jag frågade varför. "Vi ska lägga in dig så förstår du för vi vet att skickar vi hem dig nu så vilar DU inte." jag fick tjata mig hem en liten stund så jag fick fixa barnvakt till Sandra. Ensamstående mamma. Ju. "Jaja "sa de och "Du är här tillbaka klockan NN:NN punkligt. Då lägger vi dig på den britsen och sen får du inte gå upp på tio dar. " Jag svimmade nästan. (Hade äggledareinflammation och sänkan var inte bra)

Kram
/Susanne

Taina sa...

Skönt att det är över nu. Men fick du ligga på RYGG? Och jag som fick ligga på mage med det där lilla hålet. Hahahahaha!

Ta det lugnt i helgen nu.

Kram på dig!

Medvind sa...

Vad skönt ändå att det finns såna tester!
Jobbigt att behöva göra dem bara, förstår jag. Jobbig väntan på svar.
Kram! /Evasleva

Annika sa...

Skönt att det är över.
NU måste du vila denna helg.
Stora, stora kramar från mig!!

Martina sa...

Skönt att fatt det gjort!
Men tillat mig att le lite när jag tänker pa bilden du malar upp av dig själv gaende med en isklamp i sportbehan!
Allt du har att göra nu är att vila och mysa med din familj hela helgen!
Jag haller fortfarande tummarna för bra resultat.
Manga kramar

Suzesan sa...

Hmmm läser om en slags tornado inne i NY. Så direkt tänkte jag på er.

Hoppas allt är bra.

kram
/Susanne

Emma sa...

Jag läste också om tornadon ... i Brooklyn och Queens. Hoppas allt Är bra!

✿Ewa sa...

Vila, vila! Njut av helgen och din fina familj!

Stora kram!