torsdag, september 06, 2012

Torsdagmorgon

Sitter med min tekopp framför datorn. Ska snart dra iväg ut i morgontrafiken igen. Körningen går bra nu tycker jag. Särskilt morgnarna. Hem är det alltid lite trixigare och mer trafik.

M och Lill-Skruttan är vakna, men ligger inne i sängen. Jet-laggade. Annars hade de aldrig varit vakna vid denna tiden på dygnet. Jag hör dem. Hon sjunger. Trallalalallalaaa. Baaahahahaaa. Han sjunger lite också. De småpratar. Myser. Busar lite. Hon skrattar. Det finns inget underbarare ljud än hennes skratt tycker jag.

Känner mig lite avis. Hade varit skönt att idag få vara där inne med dem. En hel familj i sängen. Mysa. Busa. Prata. Men jag ska iväg och har bara tandborsten och ytterskorna mellan mig själv och pendlingen till jobbet. Fast det känns faktiskt skönt det med. Roligt. Som sagt, jag ÄR verkligen otroligt glad över mitt nya jobb. Fortfarande är jag ute på okänd mark. Som att vara i vildmarken med en ofullständig karta och utan kompass. Men att ändå känna att man har en bra guide att förlita sig på. Och att kunna njuta av det fina landskapet.

För Lill-Skruttan väntar också lite nytt idag. Hennes inskolning i The Blue Room startar idag. Hon har missat två dagar (de började egentligen i tisdags) men jag tror inte det gör så mycket. Hon kommer möta en del nya barn och hon får nya lärare. Men en del "gamla" vänner har flyttat med henne. Och miljön är ju i stort sett densamma. Samma förskola. Ännu ett år. Nästa år blir det betydligt större omställning. Både för henne och oss. Men nu tar vi en sak i taget.

Och just nu ska jag ta mig till min tandborste.
Hoppas ni alla får en fin torsdag!

8 kommentarer:

Annika sa...

Sista året innan Kindergarten ja!
Stort.
OCH stort för dig också med nytt jobb.
SÅ glad att du trivs på jobbet!
DET är ju toppen!
OCH härligt, härligt att hela familjen ÄR samlad igen!!
Krm!!

Desiree sa...

Ha en bra dag på jobbet och hoppas att det går någorlunda smidigt med morgontrafiken. Det lär som sagt ta något halvår innan man blir riktigt varm i kläderna på ett nytt jobb. Men det låter som du har fått en bra start. Tror nog att E kommer finna sig till rätta på nolltid. SKönt att hon har lite gamla vänner med sig till Blue Room.
Kram och kör försiktigt.

olgakatt sa...

När jag träffade E och M i Sthlm i måndags berättade E att hon skulle vara i Blue Room när hon kom hem. Hon kollade på en klänning jag hade köpt och konstaterade att den var "fiin och ser ut som en jegnbåge!" men köpte inte att det ska finnas en skatt där "jegnbågen" slutar. Skeptisk dam.... Bra!

Victoria sa...

Hurra för att det går bra på jobbet!!! Kramar//Vic

Lotta sa...

Du verkar ha allt under kontroll ;)

Förstår att det hade varit mysigt att stanna hemma nu. Men samtidigt så roligt att du just börjat med ditt nya jobb och du känner dig så peppad!

Hoppas trafiken flyter på bra....så du kommer hem i bra tid ikväll till dina älsklingar

KRAM!

Suzesan sa...

WOW så stor hon är nu lilla Ella. Fint att de är hemma. Det med trasigt flygplan är ju så märkligt. Min sons plan gick sönder när alla passagerare var ombord. Nåt ramlade av frän dörren och sen var det något mer fel. Scary när de ska flyga så långt som till Amerikat. DET hade jag inte känt mig trygg med även om jag älskar att flyga.

Skönt att ni är igång igen med vardagen....kul att körningen funkar bra nu.Kör lugn och så min bilskollärare lärde mig MED fantasi och förutseende.

Kram
/Susanne

bettankax sa...

Så roligt att det känns bra med nya jobbet. Och som vanligt uttrycker du dig så härligt och målande:)
Ha en skön helg,
KRAM!!

Saltistjejen sa...

Annika,
japp det är sista året i den trygga lilla värld som VI känner till. Sedan blir det väl ord och inga visor. Lite jobbigt känns det tycker jag. Just detta att kraven börjar så tidigt här på de små. Tycker iallafall jag som svensk.... :-/
Och jobbet känns jättefint vilket är skönt. Men visst lär det bli en omvälvande höst för min del. Skönt då att åtminstone E har det mer "som vanligt" så inte både hon och jag fick denna förändring samtidigt. :-)
Kram!!!


Desiree,
tack" Morgontrafiken är faktiskt helt okej. Jag har insett att det tuffa är att ta sig hem. Det är mycket mer trafik då och det tar mer än dubbelt så lång tid ibland (än ditresan alltså). Nästa vecka ska jag testa lite alternativa vägar hem.
Kram!


olgakatt,
japp hon har varit laddad ett bra tag nu inför sin start i Blue Room. :-) Och det gick jättebra igår sa M. Och hon berättade en del saker för mig också på kvällen så det verkar som om hon trivs bra! :-)


Vic,
tack!! :-)
Kram!


Lotta,
hahaha att säga att jag har allt under kontroll kanske vore att säga för mycket. Men det känns hittills riktigt bra! :-)
Kram!!!


Suzesan,
ja hon är stor nu. De växer så himla fort ändå.... och ja, sådana där flygincidenter känns aldrig kul. Usch!!
Nu är vardagen igång och den kommer väl utkristallisera sig mer framöver.
Kramar!!!


bettankax,
ja det känns väldigt bra såhär långt (kort?). :-) Och tack för dina fina ord om mitt skrivande! Det värmer!
Kram!