onsdag, september 19, 2012

Det gick ju bra

Ovädret kom nog av sig lite. Iallafall blev det inte alls så farligt som jag trott. Jag kom därför väldigt tidigt till jobbet igår morse eftersom jag körde extra tidigt bara för att jag trodde det skulle kunna ta längre tid med tanke på vädret. Inga olyckor på min väg plus endast en del regnskurar gjorde att det gick väldigt smidigt. Likaså på vägen hem. Man hade varnat för att det skulle bli otroligt hårda vindar (varning för tornades) och kraftiga regnskurar på eftermiddagen och kvällen. Men jag körde hem utan problem. Visst var det hårda vindar och uppe på vissa broar fick man köra väldigt försiktigt. Bilarna krängde en del i vindbyarna och jag tycker sådant är lite obehagligt, men på det hela gick det väldigt bra. Jag kom tillbaka till Manhattan utan problem. Och trots att President Obama var i staden igår så klarade jag mig undan trafikstockningar där också.

Senare på kvällen kom ösregnet och det blåste som sagt en hel del, och jag var glad över att det inte hade kommit tidigare. När M kollade väderradaren såg han att ovädret kommit till området där jag arbetar ungefär en halvtimme efter att jag körde från jobbet. Så jag hade nog turen att köra framför det hela vägen in till staden där det senare hann upp mig. Men då var ju bilen parkerad i garaget och jag själv hemma i vår torra varma lägenhet.

Idag jobbar jag här hemma och började morgonen med min allra första telefonkonferens hemifrån. Vi har en massa sådana telefonkonferenser eftersom jag arbetar på den globala delen av företaget och därmed ofta har "möten" med framförallt Europa.

Senare idag ska jag på ett möte på Lill-Skruttans dagis som ska handla om nästa år. Det vill säga ge oss förvirrade föräldrar information om Kindergarten (vilket jag tror är ungefär jämförbart med 6-årsverksamheten i Sverige). Hur och när vi ska gå till väga för att ansöka till de olika skolorna. En ny värld som sagt.


13 kommentarer:

Lisa sa...

Vilken tur att du klarade dig undan ovädret. Här ösregnar det - seg trafik pa hemvägen. Vad spännande ditt jobb later. Kul med telefonmöten med Europa!
Tänk vad stor Lilla E. är. Är det redan Kindergarten hon ska börja i...
Kramar, Lisa

Miss Marie sa...

Mycket information att ta in! Skönt att du slapp ovädret i alla fall!

eastcoastmom sa...

Kindergarten är en del mer skola än typisk svensk sexårs, men de flesta barn är verkligen redo att lära sig massor så det funkar hur bra som helst.

Anonym sa...

Skönt att hinna före ovädret!
Visste inte att man måste ansöka om skola för kindergarten, skall bli spännande att följa ert nya äventyr.=) /Penny

Annika sa...

Nä, det bidde inte mkt med den stormen igår. Det tycker inte jag heller.
Men det är ju skönt.
Kindergarten är stort. Tänkte just säga som AM, Eastcoast, att KG är MKT mer SKOLAän 6-års. De får läxor och annat redan då.
Du vet, det börjas i tid...
Men de är redo, nästan varenda en.
Att de börjar redan vid 5 årsålder tycker jag nog egentligen bara är bra.
Kram!

Fröken Anki sa...

Så skönt att du klarade dig undan både oväder och trafikstockning!
Spännande med infokvällen om Kindergarten. Då har ni en stor tjej hemma nästa år. Kul!
Ska bli kul att få höra lite om hur du upplevde mötet och vad man tänker på där inför skolstarten, som det i princip är. Jag har läst om en skola på Manhattan som verkar bra, och som flera svenska pedagoger har talat om och besökt (pedagoger vars bloggar jag läser) och det är Manhattan New School. Det är en public school och de verkar ha ett jättebra arbetssätt och inställning till barns lärande. Bara en liten input som jag inte själv har nån erfarenhet av men tycker verkar intressant.

kram

Sahra sa...

Så skönt att det inte blev så illa som du befarat. Vi har också haft ostadigt väder. Det har tokregnat ca 30 min och sedan spruckit upp igen. Vackraste regnbågen jag någonsin skådat såg jag idag. Riktigt lovely. Och killarna seglar fortf. Bara en sådan sak. Men nog märks det att det blir ostadigare mörkare och kallare. Kram

Saltistjejen sa...

Lisa,
ja det var tur. Det kändes väldigt bra att både dit och hemkörningen gick så bra.
Och ja, hon är stor nu vår "lilla" tjej!
:-)
Kram!!


Miss Marie,
japp det är mycket att ta in nu. Överallt haha!
Kram!


eastcoastmom,
jo jag har förstått att det nog är lite mer "seriöst" här med Kindergarten än 6-års i Sverige. Men det är ändå mer en förberedande klass ju än själva skolan.
Och visst är det så att många barn älskar att lära sig saker men alla gör ju inte det så jag kan tycka att det är rätt tuffa krav tidigt på barnen ändå. Själv lekte man sig ju igenom nästan hela lågstadiet hahaha! :-)
Kram!!


Penny,
jo här är det stort detta att barnen ska börja Kindergarten.. Vet inte om det är en NYC grej men jag tycker verkligen att folk är mer eller mindre galna och det är lätt att dras med i hysterin lite grand. Ibland undrar jag om familjerna ska ansöka till College för det låter ungefär så när de resonerar... ;-)
Kram!


Annika,
näpp stormen kom liksom lite av sig. Men det gör det ju ofta här. Eller så är det så att media alltid gör enorm sak av väderfenomenen här så att det 8 gånger av 10 inte alls blir så illa som de fått det till att låta...? ;-)
Och jo jag har också förstått att kindergarten här nog är mer allvarligt och mer likt skolan än 6-års i Sverige. Och visst kan det vara bra för vissa barn att börja tidigt. Men allt handlar om mognad också och är väldigt individuellt och en del av mig känner ett visst motstånd till att så små barn så tidigt ska få såpass stora krav ändå. Jag är för att man ska vara barn så länge man kan. Tids nog får man sitta i skolan. Säger jag som avslutade min utbildning som typ 31-åring hahaha!
;-)
Kram!!


Fröken Anki,
ja det var skönt att det inte blev så illa igår med vädret. Och visst är det spännande med kindergarten, men i ärlighetens namn känner jag mig lite smått skräckslagen också. Iallafall inför ansökningsprocessen....
Kul att du hört om en skola här. Men här fungerar det så att om man väljer en public school blir man "tilldelad" den som ligger närmast ens bostadsadress, varför det är otroligt viktigt att bo i ett s.k bra school district. Det gör vi. MEN sedan finns en massa andra val man KAN göra om man vill. Private schools, Gifted and Talented schools etc etc...
Kram!!!


Sahra,
ja det är skönt när oväder inte blir så illa som man befarar. Idag har vi haft strålande vackert väder och temperaturer på strax över 20 grader. Härligt!
Men visst känner man av hösten även här. Jag gillar det dock! :-)
Kramar!!!

Lotta sa...

Stormen blev det inte mycket med men mysigt tyckte jag, med lite blåst och tända ljus hemma ;)

Kindergarten ÄR stort. Det blir bra tror jag!!

Kramar!!

Taina sa...

Åhhh ska ni snacka Kindergarten redan?? Men OJ så stor hon blev plötsligt. När är cut of date i ert distrikt? Vi hade 31 december när Liisa började, men jag tror de har ändrat på det nu till 1 sept, dvs barnen ska ha fyllt 5 när de börjar i Kindergarten. Tycker det är smart.

Vi fick en del regn här igår men inte SÅÅÅÅ farligt som de hade förutspått dock.

Himla skönt att du kan jobba hemifrån ett par dagar i veckan och slippa köra.

Kramar!!!

Saltistjejen sa...

Lotta,
nej det blev inte mycket. Och visst håller jag med om att lite stormar och oväder kan vara mysigt, bara man är på ett tryggt och säkert ställe. :-)
Kindergarten känns galet stort! Och jag tänker, vart tog åren vägen??
Kram!


Taina,
japp hon har blivit STOR nu vår lilla tjej....! Det är ju inte förrän nästa höst då men ändå. Man ska ju ansöka nu under året så det gäller att ta reda på hur det hela ska gå till. Här är cut off date 31:a december. Alltså ett kalenderår. Det låter bättre med ert nya system tycker jag. Mer "rättvist" för barnen. Att de ska ha fyllt 5 innan skolstart alltså. Annars kan det ju verkligen skilja ett helt år från den äldsta till den yngsta och det är ju STOR skillnad. I vårt fall spelar det inte så stor roll eftersom hon fyller år i mitten av året (juni) så oavsett hade hon ju börjat nästa höst.
KRAM!!!

Fröken Anki sa...

Aha, så man får inte söka alls till public schools! Det visste jag inte. Hoppas ni hittar rätt i djungeln av skolor. Är inte avis alls. Det räcker att jag behövde lista tre val till förskola. ;)
kram

Saltistjejen sa...

Froken Anki,
jo man ansoker till public school men man blir automatiskt tilldelad den narmsta. OM den blir full och man inte kommer in dar blir man tilldelad en annan narliggande publc school.
Kram!