lördag, september 22, 2012

Fortfarande hemma

Nej det blev ingen tältnatt inatt. Det tog längre tid för mig att bli färdig med min uppgift på jobbet, så vi beslutade att stanna hemma. Jag var tillräckligt stressad ändå. Lite småsnopet kändes det allt. Jag hade sett fram emot att få komma iväg. Å andra sidan kändes det skönt också. Dels att kunna jobba färdigt i hyfsat lugn och ro. Dels att faktiskt ha en kväll att fundera och förbereda lite mer på vad vi egentligen ska ha med oss. För imorgon (eller senare idag lördag är det ju egentligen eftersom klockan redan passerat midnatt) åker vi ändå! Och det ska bli så härligt!

Det kommer ändå bli en ytterst sporadisk tripp. Varken M eller jag har varit ute på det här viset sedan vi var på Kauai 2007. Och aldrig med Lill-Skruttan. Men det känns roligt! Jag är sugen och taggad. Jag tror inte det blir några större problem eftersom vi inte alls ska långt. Det handlar inte direkt om att planera en vecka i vildmarken utan tillgång på något annat än det vi själv bär med oss. Inte alls. Vi kör nog en dryg timme norrut från staden, handlar mat och annat på vägen och sätter så småningom upp tältet. Hoppas bara att det stundande regnvädret som de pratat om ska komma imorgonkväll inte blir så mycket med. Å andra sidan kan lite regn mot tältduken vara riktigt mysigt. Så länge man får vara torr.

Det enda som känns väldigt annorlunda här mot mina tidigare out-door-erfarenheter är att det tydligen är mycket vanligt med svartbjörnar i området här omkring. Så man måste vara ytterst noga med förvaringen av mat och sopor. INGENTING i eller nära tältet!! Antingen får man försluta allt väldigt väl och hänga upp det i träden minst 20-30 meter från sin campingplats. Eller så får man (vilket är vad vi planerar göra) förvara allt sådant i bilen som ju står parkerad en bra bit bort.

Om ni undrar vart vi ska så är det hit vi planerar att åka.

6 kommentarer:

Desiree sa...

Roligt med camping utflykt. Det tror jag lilla E kommer att gilla. Jag tror du fattade ett välidgt bra beslut med att jobba färdig och istället åka dagen därpå. Håller tummarna för att ni slipper regn. Här är det riktigt höstväder med regn och rusk idag men det lovas bättre väder till söndag.
Kram!

Martina sa...

Hoppas du far jobbet klart sa att ni kan njuta ordentligt av er tältning!
Later lite läskigt med björnarna bara...
Kram

finelinan sa...

Åh, så mysigt! Jag älskade att tälta när jag var liten. Varje sommar på väg upp, eller hem från, vår stuga i Småland stannade vi alltid till på någon campingplats för några tältnätter. Inget fuskande i husvagn här inte. Ska det vara, så ska det vara tält! =)

Jag hoppas att Gibson kommer gilla att tälta om vi beslutar oss för att göra det någon gång...

Victoria sa...

Jag är inte mycket för tältning, ska erkännas. Enda gången det var bra var när vi var ute med Svenska Skolan för ett par år sedan, då hade vi med oss stora uppblåsbara madrasser, lakan, egna täcken och kuddar!! Sånt funkar ju om man kan köra med bilen ända fram och sover en natt för att sedan åka hem igen. Jag är bara för hopplöst bortskämd tror jag. ;o)

Taina sa...

Bra beslut! Att hinna göra klart sina uppgifter i tid och i den takt som känns rätt är också viktigt.

Ska bli kul att höra hur det har gått, speciellt för E!!! Björnarna är snälla. Men bjud inte in dem på middag bara. Hahahahaha!

Kramar!!!

Sahra sa...

Spännande. Ser fram mot bildbomb later