tisdag, september 11, 2012

En vanlig ovan tisdag

Tisdag idag. En helt vanlig sådan. Ändå lite ovanlig för min del. Eller inte ovanlig kanske, utan snarare ovan. För en vecka sedan hade jag just jobbat min första "riktiga" arbetsdag på nya jobbet. M och Lill-Skruttan var fortfarande i Sverige. Och jag minns att jag kraschade i sängen ungefär såhär dags. Eller tidigare. Nu, en vecka senare är jag något varmare i kläderna. Dock känns allt fortfarande förfärande nytt, men roligt och spännande. Jag fick min dator idag. Äntligen! Det har tagit sin tid. Nu kan jag förhoppningsvis komma igång mer med mina olika uppgifter. Fast vilka det är har jag faktiskt inte full koll på än. Men det kommer väl. Hoppas jag. Det känns i vilket fall himla bra. Magkänslan för jobbet.

Men trött är jag och trött kommer jag att vara. Framöver. Inser att det tar på krafterna detta att börja på nytt jobb. Nya intryck. Mycket nytt att sätta sig in i. Inte enbart arbetsuppgifterna i sig (de som jag alltså inte har full koll på...) utan hela kulturen. Företagskulturen. Som en ny värld. Spännande men så annorlunda mot allt jag tidigare varit van vid.

Och så pendlingen. Det tar en del. Mest tror jag de tidiga morgnarna tär på mina pigghetstimmar. Att gå upp halv sex varje morgon är jag inte van vid. Alls. Jag vet att detta är mångas vardag. Men själv är jag som sagt inte van. Morgnarna i sig är ändå helt okej. Jag tror att det som känns tråkigt just nu är att jag blir trött så tidigt på kvällarna. Och med en liten tjej som sällan somnar före tio - halv elvatiden på kvällen innebär det ingen eller minimalt med vuxentid för mig och M tillsammans. DET kan jag tycka känns tråkigt. Men, förhoppningsvis kommer det att bli lite annorlunda när jag kan börja arbeta mer hemifrån. Då kommer det att vara ett par dagar i veckan åtminstone, som jag inte behöver pendla. Jag tror det kommer göra skillnad.

Kvällen denna ovana tisdag var ändå riktigt bra. Jag kom hem relativt tidigt och mötte M och Lill-Skruttan då de var på väg hem från dagis. Vi vände alla och promenerade ett par kvarter till Bare Burger där vi åt middag. Sedan gick vi hem och vi hann med att spela ett parti "Finns i Sjön" innan det var dags för Lill-Skruttan att göra i ordning sig för natten. Men nu är jag trött så jag tror inte jag blir uppe så länge till ikväll. Imorgon är en annan dag. Och den börjar tidigt...


17 kommentarer:

Lotta sa...

Det blir bättre! Jag tyckte första månaderna var omtumlande, men det faller på plats. Kroppen behöver tid att vänja sig vid nya rutiner. Och visst, alla intryck!
Jag vet inte om jag "decodat" allt ännu ;)

Varm kram och hang in there!

Lotta

Saltistjejen sa...

Lotta,
ja jag tror också att det kommer kännas lite annorlunda om säg 2-3 månader eller så. Då rutiner och annat verkligen "satt sig" och man har ett mer förutsägbart "schema" över veckorna.
Det som känns bra nu är att jag verkligen tycker att min arbetsplats känns bra på så många vis. Och min chef.
:-)
Kram och tack för allt stöd Lotta! Både här i bloggen och då vi sågs!

Emma sa...

Ja, det låter som att du har en hel del att vänja dig vid! Men du vÄnjer dig och det blir nog bra när du slipper pendla alla dagar i i veckan. JAg är lite nyfiken på det där jobbet - om du villkan du beskriva lite mer utan att avslöja för mycket *nyfiken*

eastcoastmom sa...

Tufft det där. Hoppas du kan jobba hemifrån nån gång ibland. Och kvällspigg dotter ni har...

Kramar

Miss Marie sa...

Jösses, klart du är trött! Nytt jobb där man vill prestera o vara sitt bästa jag hela tiden o så den långa pendlingen, det vore konstigt om du inte vore trött! Om några månader kommer det bli lugnare för dig. Superbra att kunna jobba hemifrån så småningom, då försvinner ju den jobbiga pendlingen. Min make går också upp mellan 5-5.30, så det blir tidiga kvällar här också, men vi brukar ha några timmar tillsammans efter det att Alfred har somnat, men det gäller att pussla med tiderna! :) Skönt att magkänslan känns rätt för jobbet, det är det viktigaste!:)

✿Ewa sa...

Klart du är trött! Nytt jobb, resor,nya kollegor, bilkörning.... :) Tidiga mornar går nog att vänja sig vid även om det är tufft men kanske det även innebär tidiga kvällar, en period i alla fall. Det är nya rutiner och det tar sin tid innan hela familjen är inne i dem. Sedan när du kan jobba hemifrån en del så blir det nog helt perfekt!

Stor kram till dig!

KARLAVAGNEN sa...

Vad gäller personliga rutiner som sömn etc så tror jag att det blir bättre. Å det är (om man ska se lite positivt) magiskt att se en stad vakna (okay hur var det nu sången gick? ... a town that never sleeps...). Jag börjar ju nytt jobb snart och har lite samma funderingar som du haft och på något sätt så blir jag lugn av att läsa hur du resonerar en bit in i nya jobbet. För just nu surrar mina tankar över hur jag ska klara nya jobbet efter nästan ingen hand-over alls (men det kommer mer). Så tack för att du delar med dig av dina funderingar! Kram!

finelinan sa...

Jag tror också att du vänjer dig. Jag går upp 5.30 nästan varje morgon under somrarna, och det går jättesnabbt att vänja sig vid det. Men jag går förvisso och lägger mig vid 22-tiden då också...=)

Annika sa...

Nog vänjer du dig.
Det tar lång tid att landa i ett nytt jobb.
Men är känslan bra så ger sig nog resten.
Jag tror det blir pendlingen du får svårast med. Men HANG in there.
Även den kan du nog vänja dig vid om du inte sitter i för grymma köer.
MEN, om du i framtiden kan jobba hemifrån vissa dagar i veckan blir ju DET toppen!!
All förståelse för att du är TRÖTT!!
Kram!!!

Evasleva sa...

Jag blir trött bara av att läsa det, haha. Men som du säger vänjer man sig nog eftersom, när rutinerna sätter sig. Dessutom är det ju alltid jobbig och uttröttande med "nytt".

Vad mysigt det lät att spontant äta på restaurang sådär :)

Coolaannna sa...

Det tar tid att vänja sig...fy vad jobbigt med alla intryck!

Men du kommer att fixa detta galant!

Kram Anna

Desiree sa...

Halv sex om morgonen ÄR tidigt. Själv går jag upp sex och tycker att det är tidigt. Känner igen den där trötthets känslan du beskriver när det är mycket nytt runt omkring en som man måste koncentera sig på. Vi var helt urlakade första halvåret i Sverige med nya jobb, ny bostad, nytt område och helt ny vardag att fixa. Folk fattade inte riktigt varför vi var så trötta men allt det nya tär på krafterna i början. Om bara några veckor kommer du vara betydligt mer varm i kläderna och kommer kunna koppla av på ett helt annat sätt på jobbet. Jag går själv och lägger mig mellan tio och elva på kvällarna. Sover E middag på dagis eller orkar hon vara uppe så länge endå?
Ha en bra dag på jobbet.
Kram!

Martina sa...

Jag förstar verkligen att det är jobbigt att ga upp halv sex varje morgon. Och sa allt nytt pa jobbet. Pendlingen. Och sa hela vardagsrytmen som är ny.
Inte sa konstigt att du är trött.
Men det blir säkert bättre när du vänjer dig med den nya rytmen och framför allt kommer in i allt pa jobbet!
Kramar

Anonym sa...

Jag började nytt jobb för några månader sedan och det tar på krafterna med alla nya intryck och rutiner. Men det blir som du säger, bättre allt eftersom man blir mer insatt.=) Himla skönt att få jobba hemifrån några dagar i veckan sedan, det skulle jag också verkligen vilja göra! Mysigt avslut på er kväll.=) /Penny

finelinan sa...

Jojomänsan, visst finns Mora Träsk kvar. De turnerar runt för fullt, och slänger svett över barn i hela landet. Det gäller att sitta lite längre bak... =)

Taina sa...

Du vänjer dig! Kommer så väl ihåg när jag bytte jobb där jag plötsligt skulle börja pendla mot tidigare korta promenaden. Sedan är det företagskulturen också och DEN kan var svår att greppa i början. Men för dig blir det här en lätt match!

Kram kram

Sofia sa...

Åh gud, 5.30 ÄR tidigt...ush, alldeles för tidigt. Här i London börjar man oftast lite senare men man jobbar sent på kvällen. Jag föredrar nog det!
Hoppas att det känns bättre snart och att energin kommer tillbaka!