måndag, september 24, 2012

Nätverka på tid

Idag har jag nätverkat. Aktivt. Det var en speciell arbetsdag på jobbet idag då företaget ordnat en halv dag med föreläsningar och olika aktiviteter. En stor del av dem gick ut på att man skulle mingla med kollegor och nätverka. Jag hade även registrerat mig för en mer "aktiv" form att nätverkning som liknade "speed dating". Bra tyckte jag eftersom jag är så ny på företaget. Och det var riktigt roligt. Sju minuter hade man på sig per person och jag träffade jättetrevliga personer och en del av dem lär jag säkerligen ta kontakt med igen. Tanken är att även för dem som arbetat länge på företaget så känner man oftast inte så många utanför den egna sfären. Datanissarna har kanske inte full koll på de som arbetar med Regulatory Affairs, säljarna kanske vill träffa fler från R&D och så vidare. Otroligt bra tycker jag, för det är alltid bra att lära känna fler på en arbetsplats. Om man behöver hjälp med vissa saker är motståndet alltid lite mindre att fråga då det är någon man har träffat tidigare och känner lite.

Förra veckan nätverkade jag även lite vid espressomaskinen i köket. Den kollegan ska jag nog fråga om hon vill luncha någon dag nu i veckan. Det är förövrigt ett ganska bra ställe att nätverka lite mer inofficiellt på. Tycker jag.

Men nu måste jag sova. Trött trött trött. En lång måndag är till ända. Körningen hem gick dessutom seeegt på grund av FM-möte. Tur bilen inte var buggad när jag satt fast i trafiken på 57:e gatan på väg hem. Då hade polisen säkert kommit och tagit mig i tron att jag var en terrorist! Imorgon får det bli hemkörning via Upper West Side tror jag. För de där diplomaterna och ministrarna måste ju tydligen poliseskorteras i specialfiler som tillfälligt fixas av orange trafikkoner! MITT i VÄGEN. Så vanligt folk inte ska kunna komma fram. För trafiken står stilla stilla stilla. Varför kan de inte bara hålla sig på FN-området undrar jag? Varför?! Vad ska de ut mitt i rusningstrafiken för? VA?!? Eller varför kan de inte åka vanlig taxi som normalt folk?! Eller om det nu ska åkas så fint kanske helikoptrar vore något. Så kan vi vanliga dödliga få ha vägarna för oss själva. De är tillräckligt igenknökade ändå sådär runt 18-tiden en vardag. UTAN polissekorter och avstängda filer. Punkt!

12 kommentarer:

Emma sa...

Vilken KONTRAST från skogen bara häromdagen!!!

Tycker mycket om att läsa om ditt jobb! Tycker det låter mycket bra det där att liksom tvinga fram bekantskap med folk. Man kan annars lätt passera samma människa varje vardag i flera år utan att veta mycket mer om personen i fråga trots all den tiden. Och så 7 minuter senare har man en tydligare bild om vem det är! Bra.

olgakatt sa...

Den trafiken känner jag igen från en viss taxiresa som komplicerades av samma skäl..... Och chauffören frågade hela tiden mig om jag godkände hans vägval!

Säkert smart av företaget att ordna sådana sammankomster. Oftast klumpar ju folk ihop sig med dem de redan känner så ett system att verkligen prata med nya låter vettigt. Och trevligt!

Taina sa...

I hear you!!!! Tur att det inte var JAG som skulle köra hem från arbetet för mitt temperament är ju inte at leka med. Diplomater eller inte. WHO CARES!

Vilken bra idé med mingelgrejen! Nu måste jag skriva till dig den formella vägen. Lite (läs MASSOR) nyfiken på jobbet...

KRAMAR!

Saltistjejen sa...

Emma,
hahaha japp stooor kontrast!! :-)
Och ja, det är en väldigt bra arbetsplats har jag insett. Mer och mer ju längre jag jobbar där faktiskt. Vilket känns himla skönt. Och roligt. Och sådana här "speed-datingar" med kollegor är super! Ett utomordentligt sätt att knyta kontakter med folk man annars kanske inte ens skulle träffat för att man sitter och jobbar i olika byggnader etc.
:-)


olgakatt,
ja du jag tänkte faktiskt på dig när jag satt i bilen. Och den gången det tog dig en evighet att komma till oss.
Visst är det smart av företag att låta anställda träffas på det här viset. Tror alla får ut något positivt av det. :-)


Taina,
jadu Taina du skulle nog ha exploderat där i bilen! Och på så vis blivit en riktig bilbomb! ;-)
Mingel på jobbet är jättebra och för min del som nyanställd var det verkligen toppen!!!!
Och ja, v får försöka ses snart så kan du få veta mr om jobbet också!! :-)
Kram!

Desiree sa...

Det där med att nätverka lät jättebra. Jag tror det är så på väldigt många arbetsplatser att man mest umgås med en viss klick som har likande arbetsuppgifter, ens egna grupp som man tillhör. Men otroligt bra att lära känna lite fler ansikten och presentera sig för varandra. Det är alltid nyttigt. Just den där formen som liknande speed dating tror jag är toppen för då hinner man träffa fler och man kommer mer rakt på med både vem man är själv och de frågor man vill ställa. Kul! Du fick ju verkligen chansen att att lära känna många som är speciellt viktigt då man är ny.
Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
javisst ar det bra att antverka pa jobbet. Tror de felsta arbetsplatser skulle tjana pa att ha mer aktivit natverkande faktiskt. Att kunna byta erfarenheter, fa hjalp med olika fragor, samt att hitta trevliga kollegor i allmanhet ar alltid ett plus. For alla.
Och for min del var det verkligen super nu da jag fortfarande kanner valdigt fa.
Kram!!

Annika sa...

Spännande med speed dating på jobber, networking...
Kan tro att det var givande.
Ja, det där med att stänga av gator i sinne för att ngn ska komma fram är så irri. Det händer så ofta i DC.
Grr..
FATTAR att du blev GALEN!!
Kram!!

Katarina sa...

Det där sättet att nätverka låter jättebra, speciellt om man är ny på ett företag eller vid en arbetsplats! Kram

Suzesan sa...

Kul det med nätverkande så där och tack Saltis jag fick mig dagens skratt i slutet av inlägget. Håller med dig om Helikopter kan vara en bra idé.

HÅLLER med dig.
FRån lugnet i skogen och ut i sån verkligheten. Tur du laddat. Bilköer=boring...tråkigt.

Kram
/Susanne

Marianne sa...

Ja visst är det jobbigt med de där högdjuren! FY när hela stan stängs bara för att någon ska åka. I Sofia stängdes halva stan när Clinton kom, i Kairo hade vi besök av Obama. I Kairo fick folk som bodde längs färdvägen till och med order om att de inte fick TITTA UT GENOM FÖNSTREN! Det var helt sanslöst. Och många är de gånger man har fått stå i evighet och vänta i Istanbul bara för att några högdjur har möten i stan.

Hoppas det lättar i trafiken snart!

Kramar!

Sahra sa...

Inbjuden på en sådan aktivitet med min konsultfirma om några veckor. Har inte bestämt mig för att gå, men troligen gör jag det. Säkert väldigt nyttigt. Kram

Lotta sa...

Nätverka på jobbet...gillar!!! Man borde ta sig tid att prata och lära känna flera. Lunchrummet är en bra plats ;)

Hoppas bilresan har gått smidigare idag. Jag känner av stress från mycket på gång både hemma och på jobbet. Ska varva ner och framför allt försöka komma i säng i tid. Sovtid är hårdvaluta!

KRAM!