tisdag, november 06, 2012

Det gick ju bra det där

Valet alltså. Jag har missat det mesta av spänningen. Kvällen som jag i morse trodde skulle bli en kväll framför TVn här hemma utvecklade sig totalt annorlunda. Efter att vi fick reda på att våra vänner kommit tillbaka till NYC bestämdes det att vi skulle ses. Alltså gick jag och Lill-Skruttan dit efter dagis. Sedan anslöt M. Det blev en kväll då det pratades, bakades tårta, dracks vin och åts plockmat, pratades ännu mer och ännu mer. Känslan av att de var tillbaka kändes helt otrolig. Fantastisk. Rolig. Overklig. Under kvällen medan tjejerna lekte, lekte, lekte så kollades naturligtvis valresultatet på M's iPhone lite då och då. Varje gång med olika resultat. Det svängde hit och det svängde dit. Vi pratade en del om valet men mest om annat. Det finns mycket att prata om kan jag berätta, när några av ens bästa vänner flyttat tvärs över landet för ett nytt jobb, ett nytt liv, en ny vardag men sedan beslutat att förändra sitt liv mer eller mindre 180 grader. Avsluta. Vända om. Tillbaka.

Sedan då vi kom hem sattes TVn på, men då gick jag för att natta en helt slutkörd Lill-Skrutta och när jag kom ut från sovrummet var allt klart. Färdigt. Resultatet där på TV-skärmen. Obama omvald!

8 kommentarer:

Sahra sa...

Det gjorde ni rätt i. Mys med bästa vännerna.
Jag blev faktiskt lite överraskad i morse. Jag vågade inte hoppas på omval. Jag är inte säker på att Obama är världsbäst, men alternativet skulle vara en katastrof tror jag. Så ja, det får väl betraktas lite som en lättnandes dag.
Kram

Anonym sa...

Vilken underbar kväll ni haft och som att toppa av det ordentligt så fick ni Obama som president i 4 år till!
HURRA!

Vart har era vänner flyttat nu? I närheten och har de kunnat komma tillbaka på jobben som de lämnade i NYC?

Kram på er!

Anna, Fair and True sa...

Såklart en mycket större grej i ert liv! Hur länge hann de bo där borta?

Annika sa...

Jajamen det gick vägen!!
SÅ glad.
Förstår dock att ni vek kvällen totalt för era goda vänner. DET skulle jag också ha gjort.
KRAMAR

Desiree sa...

Så överlycklig över att Obama vann. Kunde knappt tro att det var sant imorse då jag slog på tv:n. Underbara nyheter att vakna till. Vad roligt att era vänner beslutade sig för att flytta tillbaka. Jag förstår att det är lycka både för er och för dem. Skönt att de hade möjligheten att prova på och faktiskt kunna flytta tillbaka till både hem och jobb. Långväga flyttar även inom ett och samma land kan vara en stor omställning. USA är ju så olika och så stort beroende på vart man är och bor. Det var väldigt skönt för mig på den punkten att iallafall ha fått göra ett besök i Basel och jag hoppas att vi kommer att trivas bra där nere. Vårt val att flytta beror ju delvis på att vi faktiskt inte trivdes riktigt så bra som vi trodde att vi skulle göra i Sverige. Vi har nog insett att vi har förändrats mer än vad vi trodde för att återigen knöla ner oss i den svenska mallen och livsstilen.
Kram!

KARLAVAGNEN sa...

Åh vad härligt! Å så modigt att flytta tillbaka!

Anonym sa...

Strålande nyheter på vänfronten! Härligt för er alla att ha dem nära igen.=) /Penny

Saltistjejen sa...

Sahra,
jag håller med dig. Jag är inte 100% Obama men alternativet var verkligen horribelt! Så jag tror vi är många som känner lättnad och glädje idag! :-)

Jess,
ja det var verkligen en bra dag och en bra kväll!
Kram!


Anna Fair and True,
jo det är det ju såklart även om man självklart kommer att påverkas av vem som sitter i Vita Huset. men mer indirekt då....
De flyttade i månadsskiftet augusti-september. Så de har varit iväg ca 2 månader.


Annika,
japp det känns otroligt bra!!
:-)
Kram!Desiree,
ja det var ju oerhört jämnt ett tag så jag tror få kunde "se" hur det skulle sluta. Men sedan på slutet så gick det ju rätt fort och man kunde förstå hur resultatet skulle bli. :-)
Och visst är det en långväga fytt för våra vänner här. Det är ju ändå en ca 5-6 timmars flygresa till SF från NYC så det är ju nästan lika långt som till Sverige. Dessutom med två barn! Och A flyttade ju ENSAM också med två barn vilket gjorde det hela ännu mer komplicerat såklart. M var ju tvungen att stanna här. Men i retrospekt var det nog bra för det gjorde att de hade sin lgh kvar här. :-)
HAha jag ler åt din beskrivning av att knöla ner sig i den svenska mallen och livsstilen.. :-)
Kram!


Karlavagnen,
ja det känns helt otroligt fantastiskt!
:-)


Penny,
ja verkligen! Som en saga :-)
Kram!