fredag, november 02, 2012

Första november

Vart tog egentligen oktober vägen undrar jag? Redan november. Otroligt! Och här är det dessutom dagen efter. Halloween såklart. Många barn är nog tröttare än vanligt men eftersom skolorna i NYC är stängda hela denna veckan på grund av Sandy så fick alla lite sovmorgon då. Barnen alltså. Och en del föräldrar.

Vår dag började med frukost i kafeterian på M's jobb. Det var Lill-Skruttans om frågade. Hon tycker det är lite extra roligt och mysigt när vi gör det. Sedan ville hon följa med till M's jobb så hon var där en stund medan jag jobbade hemma. Hon ritade då av en av byggnaderna utanför M's fönster. Sedan hämtade jag henne och vi åt lite lunch innan vi gick förbi kompisen C och frågade om hon ville följa med till biblioteket. Där var vi en stund och sedan kom M för att byta av mig. Jag gick hem och fortsatte jobba.

Efter ytterligare lite lek hemma hos oss under tidiga kvällen var både Lill-Skruttan och hennes kompis så trötta att de nästan föll isär. Då var det dags att göra kväll. Middag. Nattlinne. Nattning. En intensiv dag var till ända. M och jag har haft en skön kväll och bland annat kollat ytterligare ett avsnitt av Homeland.

Teckningen Lill-Skruttan gjorde på M's jobb. Byggnaden är den svarta ni kan se i bilden ovan långt bort i "bakgrunden". Hon förklarade att det röda och blå var egentligen grönt för byggnaden hade lite grön också inte bara svart, men hon hade ingen grön penna. Själv var jag mest imponerad av att hon faktiskt verkade ha ritat den i 3D. Alltså att hon fått med ett tredimensionellt perspektiv med taket! Om det var meningen eller bara råkade bli så har jag ingen aning om men imponerad blev jag...


Efter biblioteksbesöket läste Lill-Skruttan ett par böcker för kompisen C innan C tröttnade och hellre ville leka. Då lekte de ett tag.

8 kommentarer:

Desiree sa...

Skön dag med bra mix. Det är toppen att du och M kan byta av varandra lite så att ni båda kan få lite arbetsro. Jag kan inte heller riktigt fatta att det redan är första november. Nu har C redan bott i Basel i en månad. Han sa att han tycke att det kändes betydligt länge och det förstår jag då det är otroligt mycket nya intryck i början. Jag fattar inte riktigt att det bara är dryga 2 månader tills jag bor här nere på heltid. Ha en fin fredag.
Kram!

Annika sa...

Det blev lite höstlov oförhappandes för er.
Antar att det är business as usual på måndag.
Skönt det också.
KUL att det blev lite äventyr för Ella med frulle ute och sen att vara med pappa på jobbet.
Inte dumt.
Oktober gick fort.
I helgen ska vi åka och kolla in två unis i VA, University of VA (top of the line school, as you know) och VCU, Virginia Commonwealth.
Det blir nog kul, men K är inte intresserad direkt. DU vet ju att hon bara har MANHATTAN för sina ögon...
Ungen!!
kram och ha en fin helg!!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det är bra att kunna bytas av lite med jobbandet så på det viset var det bra att jag har kunnat arbeta hemifrån denna veckan. Det har underlättat eftersom dagis är stängt.
Och tänk att det är så SNART som du kommer flytta till Basel! Otroligt! Tiden går verkligen fort.
Stor Kram!!


Annika,
jo på sätt och vis, men det är alltid lite struligt när dagis är stängt och man själv måste jobba. Men eftersom jag kunnat arbeta hemifrån har vi kunnat pussla en del jag och M så det har fungerat ok, även om det inte varit optimalt. Känns i vilket fall skönt med helg och sedan hoppas vi att det är mer normalt nästa vecka även om jag inser att min pendlingen säkerligen kommer att ta längre tid än normalt eftersom det fortfarande är en hel del vägar som inte är ok.
Kul att ni ska kolla College!! Men visst, jag vet ju vart K helst vill.... ;-)
KRAM!!!

Martina sa...

Ja, men E är ju en liten artist det har vi ju sett på tidigare alster!
Kram

finelinan sa...

Nej, inget Trick or treat för Gibson. Vi firar inte direkt. Gröper bara ur en pumpa för att det är mysigt, och pysslar för att det är kul! =)

Låter som om ni haft en välmixad dag. Att avsluta med Homeland är aldrig fel. Gillar den serien skarpt!

Saltistjejen sa...

Martina,
haha japp! :-)
Kram!


finelinan,
nej kasnke är trcik-or-Treat inte så stort än i Sverige. Eller snarare har jag förstått att där går an på sådan runda lite när det passar oavsett om det är Halloween eller ej..... ;-)
Mysigt med pumpa och dekorationer tycker jag!
Och ja Homeland är bra, men jag tror den är som The Wire (f ö en av mina absoluta favoritserier - om du inte sett den så GÖR DET!!!) sådan att man liksom "måste komma in i den". Den är långsammare i tempo vilket är en vinnare i längden. De lägger stor vikt på att bygga upp karaktärerna och ja, jag känner att jag är på väg att tycka den är väldigt bra, men måste nog ge den ett par avsnitt till innan jag är där riktigt. :-) Men som sagt, det var likadant med The Wire, och fete att ha sett alla säsonger av DEN serien så kan jag säga att den helt klart är en av de allra bästa jag sett!

Lotta sa...

Vad fin teckning! Föstår om det är roligt att följa med till jobbet och jättemysigt att börja med frukost tillsammans ;)

Jag såg en bild igår på NYC - halva stan i mörker och halva med ljus. Det är dystra rapporter både här i CT men runtom i NJ, NY, Long Island, Queens. Hus som är obeboliga. Folk som fortfarande inte har ström och som nu börjar bli desperata.

Jag är precis som du tacksamma för att vi klarat oss så bra, men jag lider med alla som har råkat illa ut. P

Tänker på er och glad att ni fick en fin fredag!

Stor kram
Lotta

Saltistjejen sa...

Lotta,
ja hon gillar verkligen att få äta frukost i kafeterian. :-)
Och ja det är galet hur många som fortfarande är utan ström. Otroligt. Och nu är det ju kyligt också! Jag förstår verkligen att folk blir desperata.
Och visst är man tacksam över att man själv klarat sig så bra men jag hoppas innerligt att det snart ska komma ström och vatten och annat till alla de som är utan.
Kram!