torsdag, november 22, 2012

Thanksgiving i Brooklyn

Hemma igen efter en otroligt skön, avslappnad, mysig, härlig och god Thanksgiving med våra Kära vänner "Grannarna". Jo, jag kallar dem det fastän de numera bor i en helt annan del av denna staden. Men för mig är de  ändå "Grannarna". Fast kanske borde jag numera börja kalla dem Familjen Brooklyn. Så härligt att ses igen! Det var ett tag sist. Och ja, jag känner mig oerhört tacksam över att ha sådana goda vänner! Lill-Skruttan är fortfarande inte riktigt hundra efter sin förkylning men hon tyckte det var väldigt roligt att träffa W igen. Båda verkade ha längtat. De är så söta.

TACK söta rara goa Familjen Brooklyn för en 
Härlig Thanksgiving!!!

I väntan på Kalkonen

Mildväder var det så vi gick ut en stund på bakgården innan middagen var klar. Där lektes det med W's kikare.Hallå! Någon där?!?!
You can't catch meeee!


VätskepåfyllningLilla goa Baby M som blivit riktigt stor sedan vi såg henne sist.

C fixar det sista i köket

Kalkonen på bordet

Mmmmm....!

Haha, jag tog inte så många kort. Mest när vi var ute på bakgården. Så efterrätten får ni inte se. Det blev en pecannötspaj och en pumpapaj. Fast ni som ville ha recept på pecannötspajen måste jag tyvärr göra besvikna. För den köpte vi nämligen färdig! Har inte haft tid eller ork att baka något själv, och jag har inte ens dåligt samvete över det. Med mina senaste arbetsdagar kände jag att det passade bra att någon annan fick baka vår paj. Själv hade jag varken tid eller ork. Men god var den! Fast jag var så mätt då att jag inte orkade äta upp min pyttelilla bit...

När vi kom till efterrätten började Lill-Skruttans energi ta slut helt och hon gick på reserven. Så vi packade ihop och åkte hemåt ganska snart efteråt. Väl hemma däckade hon mer eller mindre i soffan och när hon väl kommit i säng så somnade hon bums, nästan innan jag hann säga "Godnatt" ens. Helt slut. Det märks verkligen att hon inte är helt frisk än. Hoppas hon är lite piggare imorgon då Familjen K kommer på eftermiddagen. Och på lördag drar vi allihop tillbaks till Brooklyn för att ses som på den "gamla goda tiden". Det ser jag också fram emot. Som sagt, jag är otroligt glad och tacksam över våra fina goa vänner!
9 kommentarer:

Channal sa...

Vilken fin dag ni fick! Det gjorde du rätt i som köpte en pecannötspaj! Finns inte att köpa här. Är nyfiken på vad den innehåller så jag ska googla lite!

Ja, man ska vara tacksam och rädd om sina vänner! De växer inte på träd! Du ska ha en underbar helg!

KRAM Anna

KARLAVAGNEN sa...

Visst har lilla fröken vuxit och blivit längre? (Dum fråga kanske, för barn brukar ju växa, men hon ser så låååång ut! Härligt! Så roligt att få tillbaka vänner och kunna fira ihop med dem. Har ett bra recept på pecannöt paj som jag gärna delar med mig av om du skulle behöva, men det kanske är att gå över ån efter vatten? Hur som haver, önskar er en fortsatt härlig helg!

finelinan sa...

Det låter jättehärligt!

Ella verkar leka så bra med sina kompisar. Gibson vill mest leka med de vuxna när vi är någonstans... =)

Lotta sa...

Härligt!! Brooklyn är så mysigt och mycket fina townhouses. God mat och vänner - perfekt!!

Kram!!

Annika sa...

Trevlig Thanksgiving fick ni!
Härligt!!
ja, det var oerhört milt igår.
Samma idag, skulle jag tro.
Mysigt med goda vänner och god mat.
KRAMAR!!

Saltistjejen sa...

Channal,
ja att köpa färdiga mat eller så får det bli när man inte har tid. Så är det. Och pecannötspaj är gott om än väldigt sött och ganska mäktigt. Iallafall efter en Thanksgivingmiddag haha!
Goda vänner är fantastiskt och viktigt så ja de måste man vara rädd om.
Kram!!


Karlavagnen,
å så du har recept ! Bra för här på bloggen har det frågats efter recept hahaha! Fast själv vet jag inte om jag skulle baka en. Kanske om det inte är alltför svårt. Kul att du bakat just pecannötspaj!
Och jo, dottern har vuxit mycket. Hon har haft en "growth spurt" nu under hösten för hon har vuxit ur de flesta av sina byxor!!!
Kramar!!


finelinan,
ja hon leker bra med de flesta av sina vänner. Och med W (samt R som kommer idag) är det ju lite specielt också eftersom hon känt dem och umgåtts MYCKET med dem sedan de var bebisar. :-)
Fast de leker gärna med vuxna också. Det bästa de vet är nog när vi vuxna är med och leker tillsammans med dem.
Kram!!


Lotta,
ja det är verkligen fint där. Så lugnt också jämfört med Manhattan. Fast när vi körde tillbaks på kvällen och körde norrrut på FDR drive från Brooklyn Bridge så kände jag ändå något speciellt i magen. Det ÄR en särksild känsla att köra där tycker jag och se floden och alla ljus (både bygnader och broar) och veta att detta är min stad och jag är på väg hemåt. Vet inte. Svårt att förklara men jag gillar det. :-)
Kram!!


Annika,
ja det blev en riktigt skön och bra Thanksgiving! Haha, känner mig fortfarande mätt!!! ;-)
Hoppas ni hade det bra också.
KRAM!

Desiree sa...

Vilken härlig och mysig Thanksgivning. Goda vänner betyder så mycket,extra mycket då man bor utomlands och inte har någon familj att själv fira sådana här högtider med. Ni verkar ha fått en perfekt och väldigt trevlig Thanksgivning på alla tänkbara sätt.
Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det är verkligen underbart med fina vänner och som du säger får de en speciell plats då man bor långt från familj och släkt.Vädret här är väldigt milt för årstiden nu. Det är skönt men jag kan sakna lite kyla också.
Kramar!

Suzesan sa...

Fölåt jag GLÖMDE säga Happy Thanskgiving. Kan göra det nu till NÄSTA år. Matkoma eller. Bra tänkt att köpa färdigt. Funkar;)

Kram
/Susanne