lördag, november 03, 2012

Med barn på MoMa

Igår eftermiddag bestämde vi oss för att gå till MoMa. Det var en utställning där jag var lite nyfiken på, Century of the child: Growing by design 1900-2000,  men efter att ha kommit dit tyckte vare sig jag eller M att den var så intressant som jag hade hoppats. Alltså gick vi ganska snart till Art's Lab istället. För er med barn i NYC kan jag verkligen rekommendera att komma hit! Det var dock lite väntetid då vi kom så vi gick en trappa ner först där de på eftermiddagarna har en interaktiv "utställning" för barn och familjer (tror den var öppen mellan 12-16 på vardagarna). Även denna rekommenderas varmt! Häng med!

Här nere får man röra allting. man kan flytta saker och komponera egna konstverk. Känna, röra, pilla, lukta, titta och utforska. Perfekt för alla åldrar!

På den stora mjuka mattan fanns pallar med olika saker som blommor, örter, kryddor, inlagda grönsaker med mera. Allt kunde man undersöka. Men skorna fick man ta av innan.

Ursäkta den suddiga bilden, men så blir det när det är mycket hopp i benen.En annan del av rummet hade olika saker man kunde bygga leka med. Olika färg, form, struktur.

Hur mycket som helst att upptäcka.

Fritt fram att flytta vad man vill för att skapa ny konst. Eller helt enkelt för att man gärna vill leka. 

Och hängande på väggen denna skönhet.

Självklart blev det en fika också!

Muuuu!

Så blev det vår tur att få komma in i Art's Lab. Här kunde man göra ett ansikte av bokstäver.

Fast det Lill-Skruttan allra helst ville var att "måla på datorn". Mycket poppis så man får skriva upp sig på en väntelista innan och varje barn har sedan ca 10 minuter på sig vid skärmen.

Man målar direkt på skärmen och kan välja kritor, pennor eller penslar samt penselstorlek. Sedan väljer man färg och så är det bara att måla på!

Här är den färdiga målningen. Vill man kan man sedan skicka den till sin emailadress så får man hem den också.

På vägen hem gick vi även genom skulpturparken

Hösten har hittat hit.

Idag lördag blir det faktiskt en musikal. Vi ska gå med våra svenska vänner och se Mary Poppins. De hade tre biljetter över eftersom P's syster inte kunde komma hit på grund av Sandy. Tråkigt för dem att inte få kärt besök, men roligt för oss att kunna ta över biljetterna. Så i eftermiddag ska vi till Broadway. Det ska bli spännande att se vad Lill-Skruttan tycker om att gå på musikal. Det blir hennes första. Själv minns jag att jag tyckte mycket om böckerna när jag var liten, men tyvärr minns jag inte så jättemycket i detalj. Lill-Skruttan är nog mest spänd på att få se dem flyga i linor från taket...


10 kommentarer:

Lotta sa...

MoMa - härligt!! Det var alldeles för länge sedan. Vilken fin fredag.

Och Mary Poppins. Min sons älskling. Han hade till och med dockan. Han släppte den inte ur sikte. Filmen gick varm ;)

Ha så roligt!!!

Kram!

Desiree sa...

MoMa är ett underbart museum. Det är ett ställe där det finns något för alla. Vilken härlig dag ni fick där. Kul med musikalen ni ska gå på. Hoppas att E gillar den. Det är något jag skulle se fram emot iallfall.
Ha en trevlig kväll.
Kram!

Sahra sa...

Jag ville så gärna gå på Moma, men sonen vägrade. Nästa gång. Inte ens shoppen ville han besöka. Jäkla unge :)
Kul med Broadway-show. Jag var lite inne på att se Mary Poppins för den hade fått så fina recensioner. Men det blev inte det heller. Ska bli kul att höra vad ni tycker. Kram

Channal sa...

MoMa! Älskar't❤
KRAM Anna

finelinan sa...

Önskar att det fanns något sådant för barn här...

olgakatt sa...

Som ni vet är MoMa ett av mina vattenhål i NY. Med eller utan chokladkaka...
På våra breddgrader finns Börnehuset på Louisiana på den danska sidan för alla barn!
Hoppas Ella gillar Mary Poppins. Jag såg den i Göteborg för några år sedan och där var många barn som kroknade och inte orkade hålla intresset till slut, tyvärr. Kanske var den litet för lång för mindre barn. Men Ella är ju en nattramlare så hon orkar säkert!

Trillingnöten sa...

Vilket superbra tips! Ska kolla in Arts lab nån gång!

Saltistjejen sa...

Lotta,
ja det är verkligen ett otroligt fint museum! Och väldigt bra aktiviteter för barn i olika åldrar!
Mary Poppins var väldigt bra tycker jag, men E tyckte det var lite för lång föreställning. Inte helt lätt att sitta tyst och still så länge. Men det känns roligt att vi kunde se den tillsammans ändå! :-)
Kul att din son älskade den så mycket
Kram!


Desiree,
ja det är det verkligen!
Och det var en väldigt bra dag igår.
Kram!!


Sahra,
nästa gång får du ta MoMa!!!! :-) Mary Poppins-föreställningen var riktigt bra tycker jag. Även om den var lite lång för E. Hon är fortfarande såpass liten att det är svårt att sitta still så länge.
Kram!!


Channal,
:-)


finelinan,
ja det är verkligen något jag önskar alla barnfamiljer för det är riktigt riktigt bra för alla åldrar!
:)


olgakatt,
hahaha ja även utan chokladkakan är MoMa suveränt! Roligt tycker jag också att de har aktiviteter för små barn.
Vad gäller Mary Poppins så var föreställningen väldigt bra tycker jag men i längsta laget också för E. Hon har ju rätt mycket spring i benen och det är länge att sitta tyst och still under en hel musikal. Men jag tror hon gillade vissa delar. Särskilt då de "flög". :-)


Trillingnöten,
ja GÖR det! Jag tror ni skulle gilla det otroligt mycket hela familjen men kanske särskilt N!
:-)

bettankax sa...

Vad roligt att hänga med er en sväng på museum:) Man ser att Lill-Skruttan trivs och har fullt upp.
I veckan var jag på musikal med barnbarnet. Djungelboken kids. Jättekul! Det mesta och bästa för mig var att se barnbarnets reaktion och inlevelse och hur hon totalt uppslukades av allt detta spännande som utspelades. Underbart!
KRAM!!

Katarina sa...

Vilken fin och härlig fredag! E. ser verkligen ut att trivas och vad lång hon har blivit! Jag beundrar er att ni har energi att var så aktiva, men, för mig som bloggläsare så blir jag glad för här händer det saker, hela tiden! Kram