torsdag, november 01, 2012

Trick or Treat

Igår karvade vi pumpa, ritade spöken, och sedan på eftermiddagen blev det äntligen dags för Lill-Skruttan att sätta på sig sin Fairy Princess dräkt. Vi hade blivit medbjudna till huset på andra sidan gatan där de skulle börja Halloweenfirandet och Trick-or-Treatandet lite tidigare än i vårt hus så vi bestämde oss för att gå dit först. Det är första året vi överhuvudtaget gått ut för att ta oss till ett hus där det sedan skulle springas runt (detta gjordes dock inomhus) och ropas "Trick or Treat!". Planen var att börja där och sedan gå tillbaka till vårt hus för att fortsätta där. Här kommer en Bildbomb från kvällen. Håll i häxhattarna, ta tag i "scrollern" och häng med!

Dessa anslag sitter uppe vid hissarna på varje våningsplan i vårt hus. Här är Halloween, eller snarare Trick-or-Treat en mycket reglerad händelse där alla som vill ska få vara med, men de som inte vill ska få slippa. Och detta respekteras. Jag har en känsla av att folk här i USA har mycket större respekt för att inte störa de som inte vill bli störda av påringande utklädda barn jämfört med hur jag hört att det ofta är i Sverige.

Vår lilla Fairy Princess (eller feprinsessa kanske det heter på svenska) 


På väg till "grannhuset" tillsammans med Häxkompisen C.På innergården var det otroliga fint dekorerat

Här är Lill-Skruttans dagiskompis I som Buzz Lightyear!

Lill-Skruttan och Buzz.
Spatsera lite är ju också bra.


"Jag vill inte säga cheese mamma, jag ska vara fierce!"

Det är fart på féerna nuförtiden...

Scary Pumpkin Scare Crow

Ett par pappor

Sedan gick vi in och då började Trick-or-Treatandet på allvar

Vissa hade verkligen ansträngt sig med sina dekorationer

Boooo!

En del körde med anatomilektionen hängande på dörren


Vi tog trapporna neråt våning för våning.

Ibland sprang man för långt och då fick man gå lite uppåt också

Ytterligare en Fairy "Tinkerbell" (Tingeling) anslöt. Hon är också en av Lill-Skruttans dagiskompisar.Två féer och en häxa

Fladdermus


Vissa hade ansträngt sig ÄNNU mer och ja tog verkligen detta med Halloween seriöst. 
I buren som skymtar där bakom satt en docka som ungarna tyckte var otroligt läskig, men de stod hur länge som helst helt fascinerade och tittade på den. Flera av dem kom t o m tillbaka en extra sväng bara för att kolla in den igen. Lill-Skruttan sa efteråt att hon tyckte den var jätteläskig men att hon samtidigt inte kunde låta bli att se på den. (pumpan blinkade grönt men det syns inte här på bilden)

Sockret börjar märkas...

Dekoration vid ingången till huset.

Här har vi gått alla våningarna ner och Lill-Skruttan sa att hon började bli lite trött. 

Då var det dags att gå rundan i vårt eget hus.

Även i lobbyn bjöds det på godis!

Och många hos oss hade också dekorerat sina dörrar

Jag gillade handskarna som de hängt upp i taket som fladdermöss. De hade klistrat på ögon på dem också men de syns inte här på bilden.

Eftersom vi själva var ute på vift under Trick-or-Treat-timmarna ställde vi ut vårt godis i två skålar utanför dörren och jag satte denna lappen intill.

Hoppas att alla ni där ute som KUNDE fira Halloween hade en fin kväll igår. Jag har även tänkt mycket på alla som fortfarande inte har någon ström eller ännu värre som har fått sina hem mer eller mindre förstörda, eller på annat sätt drabbats illa av Sandy. Vi är så tacksamma över att vi inte personligen drabbades alls och därmed kunde gå vår Trick-or-Treat-runda som vanligt.

Här i New York City är skolorna fortfarande stängda och ska vara det veckan ut. Alltså är Lill-Skruttans dagis också stängt. Min arbetsplats i NJ har fortfarande ingen ström så även den kommer att vara stängd resten av veckan. Allt går liksom lite på halvfart och ja, denna veckan har verkligen känts underlig. Men nu märks det ändå ute att staden börjat komma igång igen. Trafiken flyter på ganska normalt utanför vårt fönster nu och fler och fler affärer och restauranger (kanske alla?) i våra kvarter är öppna som vanligt. Idag lyser även solen och det får bli en promenad ute senare.

12 kommentarer:

Lotta sa...

Vad fina de är!! Roligt att kunna trick and treat på "the acutal day" trots allt, det var säkert uppskattat av både barnen och de vuxna. Jag hade gärna haft de här sötnosarna utanför vår dörr ;)

Här är det minst sagt halvfart med. Mitt arbete är stängt, 70% strömlösa i vår stad och runtom fram till i morse. Många mkt illa drabbade, inte bara i USA utan också i Haiti till exempel. Det här kommer ta tid.

Skönt att ni mår bra!

Kram!!

Suzesan sa...

Åhhhhhhh vad söta de är. Jag hade ju smält som smör om de där hade ringt på min dörr. Så härliga bilder. Tänk vilken fin halloween ni fick. SÅ SÖTA. Skrattade åt 1-2 pieces each - gulligt- att du tänkte på det....hahaha ingen av dem kan väl LÄSA...eh räkna menar jag. Såg små små grabbanävar...

Tack för de fina bilderna.

kram
/Susanne

Saltistjejen sa...

Lotta,
ja visst var de söta. jag gillar blandningen här mellan skräck, sött och "kända" figurer. :-)
De hade otroligt kul iallafall. Som alltid på Halloween.
Hoppas så att alla utan ström snart ska få tillbaka den. Det är ju kyligt ute nu också så det måste vara svårt utan värme i husen.
Är glad att ni har det bra!
kram!!!


Suzesan,
haha tack ja det var det nog en del som gjorde. Smälte... ;-)
Halloween blev riktigt bra här och vi är glada att vi kunde fira som vanligt.
Kram!!

Sahra sa...

Molly blev skittrackad för att hon inte var ngt läskigt. Hon var mer princess fairy. Jag får väl visa hur det ser ut när man firar på riktigt
Otroligt fina dekorationer. Vem bekostar de? Någon bostadsförening?

Emma sa...

Söt liten tuffing till fé! Vad kul de ser ut att ha i byggnaden! Underbart.

Hm, hur säger jag det här på rätt sätt nu?:

Fruktansvärt med Sandy och elen för så många som inte har fått tillbaka den! (Som Trillingnöten t.ex!) Men, jag tycker att ni med gott samvete kan njuta liiite av att det faktiskt ger er ledighet i dagarna. SYND att det ska vara pga en katastrof men tid tillsammans är ju alltid härligt. Hoppas dock att vardagen kommer igång ordenligt nästa vecka för ALLA!

KRAM

Desiree sa...

Åh vad söta de är de små. Det är ju i den perfekta halloween åldern. Det är så roligt att stå och dela ut godis när ett helt gäng med söta häxor och annat kommer. Glad att ni fick fira halloween. Alla barnen måste blivit överlyckliga över att det blev av. Usch ja hemskt för alla dem som fick sina hem förstörda. Glad att ni har stöm och allt så att ni kan ha det skönt resten av veckan då dagis och arbetsplatser är stängda.
Kram!

Saltistjejen sa...

Sahra,
va??!! BLEV hon? Vad trist! För här är det verkligen inte enbart "läskiga" saker man klär ut sig till utan allt möjligt från sagofigurer som féer till monster, spöken och häxor. Men också "kändisar" som Musse Pigg, Harry Potter, Super Mario, figurer från Toy Story, Spider man, nu en massa Avengers etc etc...
Dekorationerna på den innegården är säkert bekostade av de som sköter/äger de huskomplexen skulle jag tro. Men jag vet inte säkert.
Kram!


Emma,
ja de hade otroligt roligt, men det blir verkligen ganska kaotiskt när allt är i full gång....
Självklart har vi inte dåligt samvete, men det är liksom svårt att få ut alla de här hemska bilderna på förstörda hem och man känner ju även en hel del som visserligen har sina hem kvar men som fortfarande är utan el och vatten. Och det gör att man tänker mycket på alla dem.
Sedan är det komplexa med sådan här "ledighet" att man ju egentligen inte ÄR ledig. Jag ska ju arbeta hemifrån vilket jag försökt så gott jag kunnat, men utan att det går att jobba 100%. M har också saker på sitt labb han måste göra så att saker och ting där inte förstörs. Så vi pusslar och trixar för att försöka få det hela att fungera hyfsat. Just när dagis är stängt är det ju lite extra trixande som krävs. Och ja, nu ser vi fram emot att vardagen ska komma igång nästa vecka. :-)
Kram!


Desiree,
haha ja de är verkligen i den perfekta Trick-or-Treat åldern nu. Vad gäller "söthet". Och vi är glada att vi har ström och vatten, men börjar längta efter vardagen nu. Jag försöker jobba hemifrån men det är inte helt lätt då E är hemma, och M måste också gå till labbet en del så vi försöker att pussla lite med tiderna hit och dit. Dessutom märks det en del på E att hon längtar tillbaka till dagis för att träffa sina kompisar och ha mer "rutin".
Kram!

olgakatt sa...

Roligt att det blev av att fira Halloween för barnen. Det närmaste vi kommer den typen av tradition är ju påskkärringarna.
Jag minns ett par små påskkärringar här ett år som kom och delade ut egenhändigt gjorda teckningar och sa åt oss att inte ge dem något! "För ni ska spara era pengar!" Gissade att föräldrarna förbjudit dem att tigga godis. Vi brukar inte komma ihåg att ha godis hemma till påskkärringarna men frukt har vi för det mesta och det tackar dom också för. Halloween har vi inte sett till här alls. Däremot är det ju gravsmyckning, det syns på alla kransar och gravljus som det skyltas med. Och till helgen är alla kyrkogårdar fulla med brinnande ljus, det är så vackert i novembermörkret.

Coolaannna sa...

Vilken bildbomb och vilken underbar högtid på många vis. Har tänkt på er därborta! Vi har följt nyheterna här från Irland och de visar gång på gång förödelsen Sandy.

Skönt att läsa att ni är OK och att elen kommer så sakterliga tillbaks.

Många varma kramar Anna

Annika sa...

DET var en härlig bildbomb det.
SÅ ska det se ut på Halloween.
Nu har jag tagit bort varenda Halloweenpryl från mitt hem. Bortplockat, bortstuvat.
borta.
Once it's over it's over...
MEN roligt är det medan det pågår!!
KRAM!!

Saltistjejen sa...

olgakatt,
ja det var skoj. De älskar ju denna högtiden mycket. Och visst är det lite likt våra påskkärringar just det att man knackar dörr men när jag var liten gav man alltid egengjorda påskkort och ibland sjöng vi sånger också som påskkärringar.
Allhelgona helgen är ju alltid vacker med alla ljus på kyrkogårdarna tycker jag.


Coolaanna,
tack! Jo vi har haft en sagolik tur och det kändes fint att vi kunde fira Halloween som vanligt.
kram!!


Annika,
haha japp det var det. :-)
Här har vi inte tagit undan pyntet än, men å andra sidan har vi väldigt lite Halloweenpynt. En pumpa bara som vi karvade på själva halloween samt några spöken och pumpor som Ella och jag ritade och tejpade upp på dörren. och dem vill hon inte ta ner än haha! Så de får nog sitta till helgen tror jag.
Kram kram!!

Martina sa...

Ni verkar ha haft en jättebra Halloween trots Sandy!
Jag tycker att det är jättebra att det är klara regler vad gäller trick-or-treat! Alla vet vad som gäller, ingen som inte vill behöver bli störd och man behöver inte känna att man stör någon som inte vill. Perfekt!
E var jättesöt i sin klänning!
Kramar