söndag, november 25, 2012

Fjärilar i magen

Nu surrar och fladdrar det rejält i magtrakten. Lite resfeber har infunnit sig. Snart ska jag iväg på min allra första jobbresa någonsin. Business class blir det. Hur beter man sig där egentligen??!?!?! Själv känner jag bara till farmarklassen där man trängs med skrattande och gråtande blöjbarn, trötta pappor, vyssjande mammor, lite högljudda ungar i varierande ålder och så resten då som bläddrar förstrött i tidningar och böcker, kollar filmerna som erbjuds eller som försöker sova ihopvikta i en alldeles för liten flygplansstol.

Jag kommer nog bete mig som den knasiga kusinen från landet här bland kostymnissar och dräktdrottningar. Jaja, det kommer nog bli en resa att minnas i varje fall. Planet är enligt M (som har betydligt större koll och mer intresse för detta med själva vingbredden och motorerna) ett STOOORT plan som många flygfantaster diskuterar om i olika forum på nätet. Där ser man. Och ja, i business class ska man väl kunna koppla upp laptopen och jobba också. Om jag fattat det hela rätt. För det är väl det som är Business....?! Och lite senare, när man jobbat klart, kunna fälla ner hela sin stol till en SÄNG och sussa sig genom luften till Europa. NAJS! Nedan har jag kopierat lite in från flygbolagets hemsida:


An exclusive space for rest or entertainment

In the Business cabin, your seat is designed to provide optimal comfort. In just a few seconds, it transforms into a spacious bed up to 2 m / 6.5 ft in length, one of the longest on the market. It takes on the shape of your body and guarantees quality sleep. Thanks to its “enveloping” shell, you enjoy privacy throughout your entire flight.

The Business seat also includes an individual screen that lets you enjoy an entertainment lineup with over 500 hours of
on-demand programming. A large selection of French and international newspapers is also at your disposal.

For your well-being on board, you also have:
  • a hypoallergenic feather pillow,
  • a pure wool blanket,
  • a “comfort and well-being” kit that includes toiletries and a Clarins moisturizer.

A space and service ideal for working on board

The Business cabin provides everything you need to work comfortably:
  • a power outlet to plug in your laptop or other electronic devices,
  • a reading lamp that can be oriented so as not to bother or be bothered by your neighbor,
  • noise-cancelling headphones,
  • a personal telephone to make calls via satellite,
  • express light meals, to lunch or dine quickly after takeoff.


Min flight är dock redan försenad. Har jag fått meddelande om både via email och sms. Men jag tar mig nog ändå till flygplatsen den tid det var tänkt. Jag lär få mer ro att jobba där än här. För en del jobb har jag faktiskt. Och ja, mina fjärilar vill gärna komma iväg tror jag. Jag hoppas de ska lugna ner sig lite då jag är på flygplatsen och har hur mycket tid som helst....

Så gott folk! Om det blir tyst i bloggen framöver beror det på att jag jobbar galet mycket i Paris. Och i så fall återkommer jag senare. Min flight hem igen är på lördag om vecka. Lagom till första advent kommer jag att komma hem.

Tjingeling!

18 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Ha en jättebra resa, både på flyget och i Paris! Kram!

Suzesan sa...

Men Saltis WAY to go!! Det blir ju lyxigt. Brukar ju vara vÄLplanerat sånt där med fina hotell och allt.

Paris jojagtackar jag och på bästa julskyltningstider när allt blir så vackert där.

Res väl

Kram
/Susanne

Sahra sa...

Jag åker alltid business om flygresan är mer än 6 timmar. Vägrar monkeyclass. Som vi kallar det här hemma
Och du. Ta för dig. Bete dig världsvant. Känner du dig obekväm med det, så spela en roll. Att det är vardagsmat för dig. Att du är van/värd det bästa. De är där för dig. Glöm inte det. De har garanterat haft besvärligare kunder än dig. Mesa inte. Utnyttja lyxen att åka business. Det är så skönt och värt extraslantarna.

Mrs Clapper sa...

Åh vad roligt för dig!! NJUT av resan! :)
Kram

Liz sa...

Lycka till med resan Saltis! Hoppas du bade kan jobba och njuta pa business class och att det blir en fin vistelse om dock full med jobb, i Paris. Julskyltning coh lite shopping ska sakert hinnas med..:)

Stor kram och lycka till! Vilket jobb du landat - way to go!!
Stor kram!

Lotta sa...

Det är bara luta sig tillbaka och beställa en champagne!!!

Bon voyage och ha så roligt!

Stor kram
Lotta

ExPIAtriate wife sa...

Ha en underbar resa! Champagnen innan take off ar det basta hahaha! Och just att man kan falla ner stolen och faktiskt sova nastan normalt, det gor stor skillnad. Som alla andra sager, bara ta for sig!!
Kram!!!!!

olgakatt sa...

Vill höra alla detaljer om lyxen sen. Sånt vi vanliga plebejer bara kan drömma om.
Hälsa till Paris!

KARLAVAGNEN sa...

Äsch ta re bara coolt och försök sova på planet. Jag vet kompisar som flyger i mysdräkt på intercontinentala flights för att kunna vara så avslappade som möjligt och byter om innan planet landar. Var som du är, det brukar räcka! Åh det är inte sååå glammigt att åka bizniz som det en gång var.

Desiree sa...

Ha en underbar resa och njut till fullo av både resan och Paris. Försök sova nu när du får chansen att faktiskt kunna göra detta bekvämt i business utan att få kramp i nacken. Kan du samla flygpoäng så gör detta för du kommer att få MASSVIS med poäng genom att flyga business som ni kanske sedan kan använda till en hemresa till Sverige längre fram. Ha det gott nu och ser fram emot att få höra allt om resan då du är tillbaka.
Kram!

Miss Marie sa...

Ha en underbar resa! Love Paris vid juletid! :)

Eva i Tyresö sa...

Lycka till på den spännande resan.
Hoppas allt blir jättebra.....

Annika sa...

SOFT!!
Nemas problemas ombord.
Go with the flow!
Beställ det du vill ha!
Sen kan du SOVA!! UNDERART!
Om jag finge sträcka ut mig skulle jag sova på glyget också, men jag reser ju alltid farmarklassen jag med, och då går det inte, hehe...
Ibland Economy Extra.
En enda ggn har jag blivit uppgraderad till Business...OH I LOVED IT!!!

HAVE fun in PARIS!!!!
Kramar!!

Coolaannna sa...

Lycka till! Allt låter så spännande i ditt liv!

kram Anna

bettankax sa...

Njut och ha det som allra bäst. Har rest business cabin till Newark en gång. Det var alldeles alldeles underbart bekvämt:)
KRAM!!

Millan sa...

AH hoppas resan gatt bra! Forstar att det maste vara lite nervost minst sagt. Men lite roligt att se dig som kusinen fran landet med tanke pa att du ju bor i en riktig metropol :-). Det kommer ga jattebra!

kram

Anna sa...

ÅH vad spännande, hoppas det var riktigt lyxigt på resan över =)

Men nu kanske du blir så bortskämd att du inte vill flyga vanligt bondflyg hädanefter ;-)

Martina sa...

Jobba eller sova?! Jag skulle nog välja sova. Sa att du är fit for fight i Paris! Sa att du bade kan jobba, shoppa och turista!!!
Fast det är klart om du sover sa kan du ju inte äta och dricka allt gott som erbjuds i business.... Vad du än väljer sa NJUT!!!

Emma sa när hon var liten och vi gick förbi alla stora säten i business: -"Det där är säten för dom som är handikappade!" Nja....inte riktigt gumman.

Ha en jättehärlig resa!
Kramar