onsdag, november 28, 2012

Paris - Hej och Hejda!

Tredje kvallen har i Paris. Vad ska man saga? Det kanns valdigt valdigt bra, fint skont (eller vilket ord man ska valja...? Hemtamt kanske??) att vara i Europa igen. Inser att jag kanner mig mycket mer som en Europe sedan jag flyttat till USA. Paris kanns nastan lite "hemma". En europeisk stad dar man gar runt bland europeer.

Fast jag har i arlighetens namn knappt sett staden. Alls. Det har varit tre mycket intensiva dagar. Med betoning pa MYCKET. Jobb alltsa. I stort sett 12-timmars arbetsdagar som fyllts med moten, moten, moten och daremellan "jobb" ocksa. Sadant man maste gora trots att man inte har tid till det. Sa nej, Paris har jag inte sett mycket av. Alls. Som tur var bor vi ett stenkast fran Champs-Elysees. Sa pa kvallarna har jag promenerat lite langs denna turistgata och sett juldekorationerna. Fint, men efter ikvall kande jag att jag var ratt fardig med den lilla biten av Paris. Skulle mer an garna sett nagra andra delar nu, men det gar inte for imorgon bitti bar det ivag med taxi till ett "slott" utanfor staden. Dar ska var Team Building vara. Del tva av denna resa borjar da.

Nu later det kanske som en stor klagan detta. Att jag inte fatt uppleva Paris. Alls. Mer an inifran mitt jobb. Och visst ar det lite smatrakigt nu nar man ar har. Men jag maste saga att jag pa det hela taget kanner mig valdigt glad! Det har varit dagar fyllda av mycket roliga saker! Framforallt att fa traffa mina kollegor och andra vi arbetar med har som jag bara kant via roster i telefonkonferenser och via email. DET har varit hur roligt som helst. Manga skratt har det blivit mellan jobbpratandet. Och GOD mat! Himmel!

Sa jag sager Hejda till Paris! Och forhoppningsvis Pa Aterseende! Nu blir det aventyr pa franska landsbygden...

11 kommentarer:

Lotta sa...

Låter bra Saltis!! Business trip - blir såklart mest business men också lite skoj med teamet och egen tid. Har du planerat att lägga till någon dag extra för att få lite mer egen tid? Det gjorde jag i Turkiet och det var så skönt att kunna koppla av till 100% och få se det vi inte hunnit med under veckan.

Njut och ha så roligt imorgon.

Safe flight!

Kram!

eastcoastmom sa...

Det är speciellt att vara i Europa. På nåt vis är man direkt hemma. Jag vet precis vad du menar.

Hälsningar från Madrid

olgakatt sa...

Känner igen den frustration man känner när man är på kurs eller konferens någonstans där man gärna hade sett litet av omgivningen men inte får tid. Eller att allt är stängt när arbetsdagen väl är slut.Det borde ingå åtminstone en "ledig" dag eller organiserad rundtur av något slag när man reser över halva världen. För länge sen gick det att stanna nån dag extra för oss i landstinget på egen bekostnad men nu är det strängeligen förbjudet. Inte kan man få ha TREVLIG FRITID eller nåt ALLMÄNBILDANDE när man ska på kurs eller konferens! Hur skulle det se ut?? Bortsett från att det ju visst är trevligt att vara med kollegorna i jobbet, förstås, och lära sig nytt.Det är ju huvudmeningen, liksom.

Miss Marie sa...

Det låter väl kanon! Du visste ju sedan innan att du inte skulle få så mycket fritid, men du har ju iaf fått andas lite Paris-luft, det går inte av för hackor! :)

Emma sa...

Visst känner man sig hemma i Europa!

Vad roligt ändå med en businesstripp och businessflygresa och FRANSK MAT. Vi pratar ofta att om vi flyttar tillbaka till Europa så blir det till Frankrike, lite iom språket -ungarna kommer ju att prata franska, men jag tycker det låter som en strålande idé just pga maten. Bara man åker över gränsen till Frankrike (från norra Spanien där jag ju bodde länge) så kan man kliva in i vilken liten resto som helst och himlen öppnar sig.

Att sedan gå på en RIKTIGT BRA restaurang i Frankrike är ju sanslöst gott.

Förstår ändå att det känns lite frustrerande när man ändå är i Paris att inte kunna se mer. Men men, det låter ju som en härlig upplevelse i stort.

Ha det så bra nu sista dagarna och lycklig resa hem!

Desiree sa...

Jag känner så väl igen den där känslan att man känner sig så mycket mer som en Europé och inte bara en svensk om man har bott på en annan kontinent som USA. Paris är en fin stad. Det var ganska länge sedan jag var där men ser fram emot att få komma dit någon dag igen. Det är ju alltid så att man inte får möjlighet att "se" något ställe då man är där på business trip. Man får vara glad över alla små korn man kan få men vill man uppleva ett ställe eller stad så får man se till att resa dit privat. Kul med team building som ni ska ha imorgon. Jag tror ändå att även om en sådan här resa innebär väldigt mycket jobb så har det fördelen att man kommer sina arbetskamrater närmre. Man lär känna dem och knyter kontakter på ett sätt som är viktigt.
Njut av sista dagen och ha en bra resa tillbaka.
Kram!

KARLAVAGNEN sa...

Kan det vara Versailles ni ska till?

Kom på att de säljer svenskt smågodis i Paris: (Fast även i NYC?)

KÄRAMELL se trouve
15 rue des Martyrs 75009 Paris
Nous vous accueillons :
MARDI AU SAMEDI 11h - 20h
DIMANCHE 10h30 - 19h
info@karamell.fr
01 53 21 91 77
Métro : Notre Dame de Lorette

Anonym sa...

Låter himla bra att du är glad och lycklig trots de långa dagarna! Spännande att få träffa alla kollegor med. Och när du kommer hem igen är det redan första advent <3

Hoppas hinna skypa med dig när du väl landat in igen! Kram, Mimmi

Annika sa...

Peter har varit i Paris ofta, ofta och alltid på business.
Hans företag var ju franskt en ggn, och han reste till Paris så ofta.
Såg inte så mkt han heller, precis.
Sedan var de i södra Frankrike mkt också.
men visst såg han mkt också, det gav mersmak sas.
Ha så roligt på slottet.
Kram!

Liz sa...

Harligt att hora att du kanner dig hemma i din jobb roll och att du verkar ha trevliga kollegor! Roligt att knyta kontakter och traffas "in person" sa att saga. Badar ju gott for framtiden. Klart att det blir mest jobb pa en san resa, och det ar ju manga timmar och inte mycket fritid, men det ar klart, att en liten besvikelse over att inte ha kunnat/hunnit med att se mera finns. Speciellt om man inte har varit i en stad tidigare och speciellt i en stad som Paris, dar det finns sa mycket att se. Givet att man vill se mer an bara hotell och jobb anlaggningar...men men, det blir forhoppningsvis fler jobbresor och eventuellt kan du ju da ta ett par extra dagar, och turista lite mer.

Njut pa slottet och av franska omgivningar och hoppas att resan tillbaka blir bra. Du maste ju rapportera om business klassen sen :)

Hoppas ocksa att det gatt bra pa hemmafronten och att det inte varit for jobbiga telefonsamtal med speciellt Ella. En vecka ar ju lang tid for ett barn, och aven for en mamma att vara utan sitt barn..Det blir en mysig forsta advents helg for er med aterseende!
Kramar

Ingrid sa...

Så kul att se att du har det så bra på ditt nya jobb!!
Kram och trevlig advent!