fredag, november 09, 2012

Fredag och det tackar vi för!

Fredag idag. Känns otroligt skönt. Denna veckan har känts lång. Eller åtminstone intensiv. Med min närmsta chef på semester har det varit mycket mer intensiva dagar för mig. Jag har fått en del uppgifter som annars skulle tillfallit min chef. Jag har dessutom försökt att gå den där knepiga balansgången mellan "att-vara-initiativrik-och-visa-att-man-själv-klarar-av-saker" och "att-inte-göra-några-stora-fel-eller-fatta-fel-beslut". En balansgång som är nog så klurig rent allmänt men ännu lite knivigare när man som jag är ny på ett jobb och inte alltid riktigt har 100% kontroll, erfarenhet och kunskap.

Men det har på det hela taget gått bra. Jag har försökt att navigera fram även på de lite mer komplicerade farvattnen och visst har jag ibland missuppfattat saker och fått tillrättavisanden, men även beröm och jag känner själv att jag åtminstone inte ramlat ner i någon djup avgrund. Och det bästa av allt - jag känner att jag lärt mig nya saker. Jag kan betydligt mer nu än vad jag kunde i måndags. Jag har ökat min förståelse för både rent praktiska uppgifter, men kanske framförallt för de mer abstrakt komplexa sakerna som kan vara lite svåra att sätta fingret på. Det handlar så mycket om känsla. Byggt på erfarenhet, d v s kunskap. Och det är en härlig känsla. Min Erfarenhetsbank (ett uttryck jag alldeles nyligen lärt mig från Olgakatt) har definitivt fått ytterligare erfarenheter på pluskontot.

Dagen, som ännu inte är slut än för vår del, har gått i ett. Började med att svara på en del jobbmail i morse. Sedan dra iväg med bilen till service som vi hade inbokat till idag. En mycket skön promenad genom staden på vägen tillbaka var min avkoppling. Gav energi. Vilket var bra för sedan väntade mer jobb. Allt ska göras immediately. Som vanligt. tjugo bollar i luften samtidigt. Jag tror jag ska börja kalla mig jonglör istället. Tur man tycker det är roligt!

Eftermiddagen bjöd på Lill-Skruttans dagis för en Parent-Teacher Conference. Kändes väldigt bra. Mycket informativt och det är alltid bra att få veta lite mer om hur lärarna ser på Lill-Skruttans utveckling och hennes dagar hos dem.

Men nu ser jag fram emot kvällen. Och helgen. Jag känner att jag behöver vila lite.
11 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Åh vad jag känner igen mig. Jag lär mig också massor på jobbet och måste göra lite samma balansgång. Jag tar beslut och har lärt mig reglerna, nu håller jag på att lära mig undantagen. Spännande! Visst har veckan varit lång! Så skönt med helg! Jag ska bara slappa hela helgen, helst inte flytta bilen en millimeter!!! Å helst inte prata med någon (känner mig lite sönderpratad).

Önskar en trevlig helg!

Marianne sa...

Ja den typen av företag är en snårskog. Det är så många lagar och regler som ska följas, och ovanpå det kommer etiken. Fast den är nästan lättast, tyckte jag. Det var liksom lite självklart med den. Och så måste allt vara spårbart. I alla fall på de avdelningar där jag jobbade. Men kul var det.

Det är ROLIGT när man lär sig nytt så där hela tiden. Du verkar i alla fall ha fått några andningshål, skönt det. Och ni har bensinransonering, hörde jag på radion. Vilka dagar får du tanka? : )

KRAMAR!

olgakatt sa...

Det är nog nyttigt att ibland kastas ut för att simma själv och roligt när man märker att man inte bara trampar vatten utan även lyckas ta sig framåt också.
Och hela tiden gör man sina insättningar i efabanken....

Sahra sa...

Gillar olgakatts uttryck. Tror jag snor det. Är det ok?
Älskar de där statyerna som står här och där i din stad. Just den med basketspelarna har jag dock inte sett.
Jag kastades in i mitt jobb. Det var aldrig fråga om att växa in i rollen. Det var bara att tuta och köra. Det är nu, när jag snart ska sluta, som jag riktigt känner att, fan, vad bra jag är på det här. Å det är ju lite synd.
Jag tror du gör ett strålande jobb. Det är så kul att ha följt dig under den här processen. Uppgivenheten, hoppfullheten och glädjen som har följt med jobbsökarsvängen. Det känns som ni lyckas balansera jobb-familj-fritid riktigt bra.
Kram

Trillingnöten sa...

Äntligen fredag!! Och visst ska man inte vara rädd för nya uppgifter, kanske svårt, men försöka går ju. Man lär sig så mycket genom att vidga sina vyer!! Ha en underbar helg!

Lotta sa...

Du är duktig! Det är tufft att vara ny. Du fixar ju det här galant!

Och ja, äntligen fredag. Det är soffan snart för mig. Can not wait!!!

Kram!!

Desiree sa...

Jag gillar också Olgakatts uttryck. Ska börja använda det själv :-)
Man lär sig jättemycket av nytt jobb. Jag tror säkert att du lärt massor. Det är tufft att vara ny som Lotta säger men jag tycker det verkar som du gör en väldigt bra insats och att de gillar det du gör och gjort. Du har all anledning att vara stolt över dig själv.
Kram!

ExPIAtriate wife sa...

Harligt med fredag och helg och lite valfortjant vila!
Visst ar det klurigt att vara inne pa nytt omrade och kanna sig fram, vad som forvantas utan att man riktigt har koll pa allt. Spannande och skrammande men oj vad man lar sig! Bra uttryck det dar, Erfarenhetsbank!!
Lycka till med parent-teacher conference, vi hade var forra veckan! Vilket alltid ar intressant!
Kram!

Martina sa...

Hoppas du fa en jättebra och avkopplande helg!
Kramar

finelinan sa...

Det är så man lär sig! Genom utmaningar och att ibland göra fel! Fortsatt lycka till!

Anna sa...

Hoppas du haft en skön helg nu när nästa vecka står för dörren =)