tisdag, november 20, 2012

Rivstart

Jo, det blev det när den nya veckan startade igår. Efter vår härligt sköna helg i The Catskills var det dags för långa och intensiva dagar på jobbet igen. Plus pendling som både igår och idag (framförallt hemresan idag som tog drygt 2,5 timmar!) var otroligt seg. Mycket mer trafik än vanligt. Undrar om det är semestrande folk också som är på väg in till staden inför långhelgen? Plus att det nu är nattsvart när jag kör hemåt. Det känns ofta som om jag kommer hem mitt i natten. Och idag har det varit en extra lång dag eftersom jag åkte till jobbet redan innan klockan 6 i morse men inte kom hem förrän närmare 20 ikväll. Men imorgon är det hemmarjobbardag. Och sedan är det långhelg. Thanksgiving. Den största amerikanska helgen av alla. Den helg som verkligen alla amerikaner firar oavsett religion och etniskt tillhörighet. Judar som kristna. Indier som kineser. Iallafall i någon form. Kanske inte fullt ut som helamerikanerna men på något vis firas det ändå. Åtminstone här i NYC.

Själva ska vi fira med våra Kära vänner som tidigare var våra Grannar. Vi har firat Thanksgiving tillsammans två gånger tidigare. Känns jätteroligt och mysigt. De fixar kalkonen och alla "ät-måsten" och vi icke-amerikaner tar med lite "sides". Och på fredag (Black Friday) kommer vi INTE att stå i kö till den stora rean som är runt om i ALLA affärer. Istället kommer vi att få underbart fantastiskt KÄRT besök!!!! Våra Käraste Kära vänner Familjen K kommer till staden från DC. Efterlängtade. De kommer eftersom de ska fira Thanksgiving med A's föräldrar som bor en bit utanför staden. Men sedan kommer de att bo här på Manhattan så vi hoppas få träffa dem både fredag och lördag. Can't wait!!!

Och på söndag säger jag hejdå till familjen och New York. Jag ska nämligen till en annan av de stora s.k metropolerna, nämligen Paris. En vecka. Med jobbet. Det kommer att bli otroligt roligt, spännande och intensivt. Jag kan säga att dagar och kvällar verkar vara rätt fullsmockade med jobbaktiviteter och möten av olika slag. Roligt ska det iallafall bli. Och jag kommer att flyga business class för första gången i mitt liv. Lär känna mig som den bortkomna kusinen från landet hahahaha!

Men nu är det tisdagkväll fast jag tycker det känns som fredagkväll. Mest för att jag vet att jag inte behöver stiga upp i ottan imorgonbitti och köra till jobbet. Lyx! Jag borde dock vara tröttare än vad jag är....

15 kommentarer:

Lotta sa...

Å så roligt!! Paris...wow! Det blir härligt. Vackert nu inför julen... Hoppas det blir lite tid över för att se och njuta av staden också :)

Jag undrar också vart alla bilar kommer ifrån. Mer än någonsin! Jag har inte så långt till arbetet men det har tagit längre tid än vanligt. Ledig i morgon - så skönt!

Happy Thanksgiving my dear!

Kram
Lotta

ExPIAtriate wife sa...

Vad spannande med Paris och business class ar suverant!!!
Vi ska ocksa fira Thanksgiving med vara amerikanska grannar och ovriga icke-amerikanska grannar! Det har blivit en fin tradition och vi ska bidra med potatismos! Hoppas ni far en underbar Thanksgiving!
Kram!

Martina sa...

OMG vad jobbigt när hemfärden tar 2,5 timmar!!!
Ja du verkar har mer än fullspäckat schema just nu!
Tur att det blir nagra trevliga dagar med kära vänner ocksa.

Buisness Class till Paris! Later inte helt fel!
Hur länge stannar du där? Hoppas att du hinner med lite annat än bara jobb ocksa!

Hoppas att ni far en underbar Thanksgiving och glöm inte att andas i all stress!
Kramar

Miss Marie sa...

Men du, business class till Paris?! Wow! Jag tyckte synd om dig när du hade varit hemifrån mellan 6-20, men nu vete sjutton om jag tycker synd om dig längre...! ;) Jo, lite, inte kul när det tar så lång tid till o från jobbet!

eastcoastmom sa...

Paris, underbart! Och Business Class... yay! that´s the way to travel.

Millan sa...

Oj vad roligt! Paris!! Du lar fa jattskoj dar. Och vad skoj med Thanks Giving och massor av skoj med vannerna. Det later som en riktigt fin vecka i mina oron :-). Jag onskar att vi ockdsa hade langhelg den har veckan for josses vad trott jag ar. Forstar inte riktigt varfor ... Men gissar att det ar morkret.

Jag ska ocksa till en metropol i helgen for ovrigt - London (otippat va? ;-)). Det ar svensk julmarknad dar som vi bristolsvenskar har tankt aka till. Och nar vi anda ar dar tankte vi bo pa hotel och gotta oss i tva dagar :-).

Kram!

Anonym sa...

Vilken fantastiskt mysig thanks giving ni har framför er med alla vännerna! Alltid extra mysigt med ledighet och kvalitetstid med sina bästisar. Många gånger blir ju ens vänner lika viktiga som ens familj, speciellt om man inte bor nära den "riktiga" familjen!

Åh, så fort jag läste Paris, tänkte jag "wow, nu är Anna ganska nära mig igen" enda tills det slog mig, att jag är ju inte längre i Europa...så knäppt, men tror inte riktigt att kroppen och hjärnan har förstått än! Jag kan verkligen relatera till lantis-syndromet, är känner jag mig som ett barn i en godisbutik som ser allt för första gången! Men det är ok, man behöver inte ha gjort och sett allt, det är skönt att få uppleva nya saker och att inte vara färdig! Njut av business class, jag har inte heller flugit det (än) även om företaget satte Johan på det när han var här i somras. Han tog lite bilder som fick mig att tänka på SaTC, eftersom Emirates står som inspiration kring deras flygscener =)

Önskar er en fantastisk helg <3
Mimmi

Anna K sa...

Riktigt avis på Thanksgivinghelgen! En helg jag verkligen saknar. Vi kör en variant nästa helg eftersom folk redan var uppbokade :-) nästa år är det ingen mercy, den som inte kan blir utan, thanksgiving firas när den ska!

Härligt med jobbresan också och att få vara businesswoman sådär!

Stor Kram

finelinan sa...

Jag har ju aldrig firat Thanksgiving förstås, men det känns som om det är en bra, härligt tradition som alla verkligen KAN fira, oavsett religion och etnicitet. Alla har vi något att vara tacksamma för!

Syster i söder sa...

åååå vad kul med Paris! Känns ju som ett superbra jobb som du har lyckats skaffa dig. Kul! Kram

Desiree sa...

Huga så jobbigt med hemresor som tar 2.5 timmar. Men skönt att du nu har en hemma jobbar dag samt kort vecka med Thanksgivning att se fram emot. Du kanske träffar min Calle i Paris då nästa vecka för han ska dit med jobbet också. Det är ju en ganska storstad så chansen att man springer på varandra är ju inte så stor. Väldigt nice att ni ska dit ett gäng. Kul!
Kram!

Annika sa...

Paris!!
Lovely!!
VAD härligt. OCH därtill Business Class. NOT bad at ALL!!!
Men du, vilken pendling du har!!
SATAN.
KAN du inte jobba hemifrån sgs hela tiden??
DET vore ju bäst!!
HA det så fint nu i hlgen!!
KRAMAR!!

Anonym sa...

Vad du gör det bra med din långa pendling.
Jag jobbade en gång på ett ställe som tog mig 2 h att komma till men jag stannade inte länge där. Är det nått jag avskyr som pesten så är det pendling.
Förstår om dina stunder med Ella och Mats måste kännas speciella när du jobbar långa dagar.
Men skönt att du kan jobba hemifrån vissa dagar också för att balansera det lite.

Kul att ni ska fira Thanksgiving med kära vänner och att sen få besök OCH sen åka till Paris!
Fullpäckat schema med andra ord!

Ha en underbar helg! Kram!

Anna, Fair and True sa...

Å vad kul med Paris! Och business class! Jag har rest business en gång mellan Philly och London (blev uppgraderad) och det var så skönt (förutom turbulens) och sedan ett par gånger typ Bryssel-Stockholm men då är det ju knappt någon skillnad.

Håller med Marie där, nu tycker jag inte synd om dig för att du satt fast i trafiken längre! ;)

Är det någon som jobbar (ja, förutom läkare och andra liknande yrken) på fredagen eller har alla verkligen ledigt? Känns så. USA:s enda klämdag :)

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Trafiken och den långa arbetsdagen menade jag