söndag, december 09, 2012

Andra advent

Hoppas ni alla haft en fin Andra Advent. Här har vi haft en riktigt skön dag med hög mysfaktor trots det småregniga och icke-juliga vädret. Men jag kan verkligen inte klaga. Tycker dagen varit en sådan där skön blandning av lugn, mys och lite aktiviteter. Vi tog det hur lugnt som helst på morgonen. Lill-Skruttan vaknade vid niotiden och då gick vi upp och vittjade kalendrarna. Hon har en Legokalender, en Bamsekalender och så hennes "strumpkalender" med choklad eller andra små godbitar. Vi läste, lekte, ritade, lyssnade på musik och såg lite på TV. När M kom upp gjorde han sig i ordning för att åka och storhandla på Costco medan jag och Lill-Skruttan fortsatte pyssla lite hemma.


Lill-Skruttan ville höra på "We all live in a yellow submarine" så det gjorde vi (tack Youtube!) och sedan ritade hon en gul ubåt.


Här är det färdiga resultatet. De ni ser i ubåten är hennes kompis E och så hon själv till höger. 

Sedan blev det även tid att göra sig i ordning för att ta oss till Svenska Kyrkan och Luciaträningen där. Väl framme satt Lill-Skruttan Kvicksilver-M, hennes systrar och de andra barnen och sjöng medan jag fikade lussebulle och kaffe tillsammans med Kvicksilver-M's mamma och pappa. Innan vi kommit fram till kyrkan deklarerade Lill-Skruttan för ungefär sjuttioelfte gången att hon "minsann INTE skulle gå i något Luciatåg inte!" men när barnen sjungit färdigt och de kom nerrusande från trappan till oss som drack kaffe hade hon andan i halsen och berättade ivrigt att "nästa lördag måste vi kmma redan klockan ett för att träna innan luciatåget!". Plötsligt skulle hon gå i tåget. Och lucialinne och elektriskt ljus skulle få lånas av Kvicksilver-M. Där ser man En helomvändning. Jaja, än är det en vecka kvar så vi får se vad som händer innan dess.

Vi fikade lite mer och Lill-Skruttan lade pussel med Kvicksilver-M innan vi skulle åka hemåt igen. Med oss hade vi även lite julsaker vi handlat i Svenska Kyrkans kafeteria och även två låneböcker. Kalas att kunna låna lite svenska barnböcker där!

Denna fina lilla ljuslykta köpte jag idag! Tycker redan väldigt mycket om den.

När vi kom hem hade M storstädat hela skafferiet och fyllt med nyinköpta saker från Costco. Bästa namnsdagspresenten man kan få!! Vi åt gryta från slow cookern och kollade julkalendern på TV. En perfekt mysig dag helt enkelt!

8 kommentarer:

finelinan sa...

Vilken konstnär hon är!

I år har jag bunkrat upp med lucialinne, luciakrona, tärnljus, rött (favoritfärgen) och silvrigt glitter, tomtelykta, tomtekläder och pepparkakskläder. Allt för att Gibson ska kunna välja helt själv vad han vill, och ändra sig i sista stund. =)

Sahra sa...

De är ombytliga de små rackarna. Molly skulle vara lucia. Självklart val, kan tyckas. Men i veckan deklarerade hon att nej, tomtenisse skulle hon vara. Så igår inhandlades tomteklänning.
Ni verkar haft en supermysig advent. Kram

Anonym sa...

Kul...Om E bestämmer sig för att vara med går våra döttrar i samma Luciatåg:-) Vi har biljetter tillkl 18, vår C medverkar ju i alla tre. Förra veckan var hon också med och lussade på Svenska Handelskammarens jullunch, tog ledigt några timmar och åkte ner från Yonkers, NY där hon jobbar. Luciafiranet har alltid betytt så mycket för henne...något av en röd tråd, då vi flyttat en del.Fjärde året hon är med i NYC.

Bea i NJ

Annika sa...

Fin söndag!
OCh att M for till Costco och du slapp var ju pricken över i :-)
KUL med luciatåget och att Ella nu vill GÅ med i det. HEJA!!!
Vad duktig hon är på att teckna, det har vi sett förr.
WOW!!
Yellow Submarine var en av de första poplåtar K gillade också, och Another one bites the dust och Walking on Sunshine :-)
Kramar!!!

Desiree sa...

Fin ljuslykta med dalahästar på. Mysig andra advent ni fick. Guldstjärna till M som rensat skafferiet och sedan fyllt på med nytt. En perfekt mysig dag precis som du säger.
Kram!

Pratglad sa...

tjo!!

kan inte låta bli... jag har ÅKT en gul ubåt!!! Under förrförra veckans resa till Teneriffa! http://www.submarinesafaris.com/
Såååå coolt!!

Lotta sa...

Mysmys! Vad fina ljus ni har och söt teckning blev det också ;)


Hej Ella! Det blir det finaste luciatåget nu!


Kram!!!

Martina sa...

Grattis i efterskott!
Vilken mysigt andra advent ni verkar ha haft!
Söta E som är sa duktig med att rita sa fint.
Kramar