onsdag, december 26, 2012

Snart iväg

Här är det en helt vanlig dag idag. Business as usual för många många många. Våra vänner som var här i lördags berättade att de arbetade som vanligt hela denna veckan utom just igår på Christmas Day och så hade de tagit/fått ledigt på julafton också. Men det hade de inte fått veta förrän på fredagen så de hade ändå tagit semester. Nu firar de inte jul men hade ändå tagit ledigt på julafton eftersom de åkt hit från Maryland där de bor för att hälsa på familjen i New Jersey där de firat Channuka. Vi tänker ju på denna dagen som annandagen. Men det är en dag som inte existerar här. Som för våra vänner. Han forskar på ett sjukhus och hon jobbar för FDA. Det är ju inga privata obskyra små företag utan det är helt enkelt så här att julen inte är så stor här som i Sverige.

Fast vi är lediga resten av veckan. Och ska nu ut och resa lite. Inte långt och inte jätteexotiskt. Till Hufvudstaden ska vi. Washington DC, eller DC rätt och slätt som man säger här. Och hälsa på våra bästa vänner Familjen K! Så ROLIGT ska det bli! Skypade med dem igår och det kändes helt konstigt att säga "vi ses imorgon" då vi avslutade. Det kommer att bli en ganska dryg bilresa tror jag, men jag hoppas att det inte ska vara alltför tjockt med trafik. 5-6 timmar ungefär räknar vi med. Allt beroende på hur många och långa pauser vi tar. En lunchrast måste vi ju ha åtminstone. Sedan får vi se.

När vi nu kommer vara i DC tänker vi även givetvis hälsa på en sväng hos Käraste Annika också! Där har vi inte varit sedan i maj 2010. Då flög vi dit och bodde hos henne och hennes mysiga familj i ett par dagar. Nu är det ju inte varm maj utan vinter. Enligt henne snöade det där idag på morgonen. Vi åker förbi dem nu på lördag och denna gång stannar vi bara över dagen. Sedan åker vi tillbaka hem igen. Det ska bli så himla roligt att ses!!!

Vi får se hur det blir med bloggandet då vi är borta. Eventuellt blir det lite bilder. Men allt beror på tid och lust såklart.

Nu packning och iväg....!
7 kommentarer:

Miss Marie sa...

Vad härligt det låter! Underbara dagar! Har förstått att julen inte är så stor over there, synd det! Skönt ändå att ni har lite ledighet att njuta av! :)

Lotta sa...

God fortsättning och trevlig resa till DC! Härligt!

Vi är lediga, så skönt.


Kör försiktigt nu, det ska visst bli busväder idag om några timmar.

Kram!!

Emma sa...

Ha en mysig julresa!

Desiree sa...

Åh vad kul! Washington DC är en sådan härlig stad. Jag är så sugen på att åka dit igen. Skulle vara otroligt kul att hälsa på Annika en sväng precis som ni ska göra. Du får ge henne en extra kram från mig. Jättekul också att ni ska iväg och träffa familjen K. Det kommer säkert bli ett kärt återseende. Underbart att ni fick möjlighet att var lediga under mellandagarna och få njuta av en liten minisemester.
Kramar!

Annika sa...

Trevligt!
Här är det helgdagsstämning i kojan. Peter ledig, och nästan varenda granne också :-)
Vi ska på brittisk julfest nu, boxing day party.
Nu regnar det bara, ett kallt, ihållande regn. Ja, det märker du nog.
HAHA!
Vi ses på lördag! Ska bli så förbenat kul att TRÄFFA er!!!
KRAM!!!

Sahra sa...

Åh vad kul med en liten resa. 5-6 timmar är väl inte så farligt? Jag håller på att förbereda mig för 8-10 med bil till Åre. My god så rastlös jag kommer att bli.
Hälsa Annika. Vad kul att träffa henne. Kram kram

Anonym sa...

Kör försiktigt! Hoppas er dag med Annikas familj blir riktigt mysig =). Stor kram och Gott Nytt År om vi inte hinner höras innan det smäller =). Mimmi