fredag, december 14, 2012

Fredag igen

Började dagen med att hoppa upp ur sängen för att baka scones. Till vår Holiday Breakfast på dagis. Jag och M är Room Parents detta år och har arrangerat frukost för alla i The Blue Room nu innan folk börjar ge sig iväg för  att fira jul (eller Channukka eller Kwanza eller vad alla nu firar....). I ärlighetens namn är det faktiskt M som sköter i stort sett 99% av allt som har med Room Parents uppgifterna att göra. Han har detta året blivit den av oss som har tagit störst ansvar för just dagisbiten. Eftersom jag är borta tre dagar i veckan så har det blivit så. Heja honom!!

Frukosten var riktigt trevlig och vi gav även våra Holiday Gifts till lärarna. Här i USA är det ju så att man ger lärarna lite extra innan både jul och innan läsårets slut. Iallafall har det varit så på vårt dagis. Så vi föräldrar samlar in pengar och ger lärarna antingen just pengar, eller ibland har vi även köpt någon present till dem och gett tillsammans med pengar. Som svensk tyckte man att detta kändes väldigt konstigt första gångerna, men nu är man så van. Detta året gav vi ca tvåhundrade dollar var till de "fasta lärarna" i Blue Room och lite mindre till de som inte är där "full time". Dessutom gav vi även Rummet lite pengar så att lärarna skulle kunna köpa något som de känner att barnen behöver. Tydligen skulle de gärna köpa lite fler ljudböcker till barnen så lärarna blev väldigt glada även för den donationen.

I helgen blir det Luciafirande (imorgon i kyrkan och vi vet fortfarande inte ifall Lill.Skruttan kommer gå med i Luciatåget eller ej....). Sedan ska vi på teater på söndag. Vi ska se Snövit vilket är en av Lill-Skruttans favoritsagor. Och på eftermiddagen är vi sedan bjudna på ytterligare en glöggfest. Hos våra svenska vänner i huset. Som vi firat både jul och Midsommar tillsammans med. De har nyligen fått tilläkning så vi måste fixa en present till den lille nykomlingen också.
4 kommentarer:

Martina sa...

Fullspäckad helg med andra ord!
Här är det ocksa kotym att ge presenter till lärarna i skola/dagis... innan jul och vid läsarets slut. Antingen gör man en insamling eller sa kör man pa en individuell present.
Mysigt att ni hade ett sant härligt lussebak! Kan tänka mig att de blev goda!
Kramar

Saltistjejen sa...

Martina,
ja det är en ganska full helg. Som ofta. Försöker att inte fylla helgerna alltför mycket men det blir ändå lätt så. Och ja, insamling här verkar vara det vanligaste på¨vårt dagis, Men det varierar säkert mellan olika skolor.
Kram!!

Sahra sa...

Roligare än att ge en jädra blomma iallafall. Så fantasilöst. Och tokigt es de kanske drar iväg på semester. Första året här ute gjorde vi superambitiösa korgar med allsköns gott i. Det var väldigt uppskattat och ngt som de fortf pratar om.
Kram. Ha en fin helg. Ger du och M varandra julklappar

Anna, Fair and True sa...

Här hemma är det också ganska vanligt med present till jul och till sommaren. På vårt blev det 150 kr per barn, dvs 50 kr per pedagog då de är tre på Isoldes avdelning. Och min mamma samt vänner som är förskollärare har fått en hel del presenter genom åren, varav en del krimskrams samt barnalster då ibland individuella barn vill ge något eget också.