måndag, december 24, 2012

Vår julafton

Lill-Skruttan vaknade i morse, satte sig upp i sängen och sa "Mamma! Pappa! Det är JULATFON idag!" Själv var jag galet trött så det var M som gick upp med Lill-Skruttan denna julaftonsmorgon. Hon vittjade strumpan och när hon hittat klistermärken, ett litet spel samt ett litet pussel sa hon lyckligt "Nu har jag fått allt jag önskade mig!". M sa då att hon skulle gå ut och titta under granen eftersom tomten nog varit där redan i natt, och efter att hon sett paketen där utbrast hon exalterat "Oj, det är jättemånga paket till dig och mamma under granen!". "Några är nog till dig också." sa M då. "Men varför då?" undrade hon då lilla stumpan. "JAG har ju redan fått allt jag önskade mig!" Gullsnuttan.

Efter en lång och slö morgon med frukost, mys och såklart Skype och Face timing med Sverige, gick vi ut en stund. Vädret var klart och lite kyligt men ingen snö. Det blev en promenad till bland annat ostaffären ett tiotal blcok söderut på 1st avenue för att inhandla lite Västerbotten. Sedan skulle jullunchen förberedas och vi hade en riktigt god sådan.

Jullunch

Vi fick ihop det riktigt bra i år tycker jag. Den svenska julskinkan, pastejen och prinskorvarna från Schaller and Weber, några olika sorters sill, rökt lax och köttbullar och så västerbottensost som vi gick och köpte tidigare idag (från vår specialostaffär ett par kvarter härifrån). 

Så gott!

Stjärngossekisse!Efter julmaten var det dags för julklappsutdelning. Lill-Skruttan hade nu förstått att flera av paketen faktiskt var till henne. Hon klurade ut det eftersom hon sett sitt eget namn på en hel del av dem när hon tittat lite närmare under granen...Ett spel!


Pettson & Findus

 
Här är M med med vår finfina julklapp från Lill-Skruttan. vad det var inuti? En målning hon målat på dagis.

Här är hennes paket till mig och M. Här visar hon kortet hon gjort till oss och som satt på baksidan av paketet.

Här är hennes fina kort!
"Happy Holidays Mommy and Daddy
Love, Ella"

Och på framsidan har hon ritat sig själv med tofsar i håret.


En av Lill-Skruttans favoritjulklappar var detta lilla hus till sin elefantfamilj

Det huset lekte hon sedan mycket med.Här spelas julklappsspelet ChickyBoomJulmiddagen bestod av fisk. Lutfisk för min del och torsk till M och Lill-Skruttan.


En mycket mysig julafton tycker jag. Alldeles lagom. Vi hann det vi ville utan att stressa. Imorgon är det juldagen och vi har inget alls inplanerat då vilket känns väldigt skönt! Då blir det nog mest att ta det lugnt och prova en del av våra julklappar. Jag hoppas dessutom att M ska bli bättre eftersom han har en förkylning som härjar och som gjort att han känt sig lite trött idag. Nu blir det sängen för min del. Hoppas ni alla haft en riktigt fin jul ni också!
9 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Låter som en jättemysig dag! Vilken fin tjej ni har som var så glad och nöjd redan efter strumpan. God fortsättning!

olgakatt sa...

God fortsättning!
Så härligt ( och troligen ovanligt) med en unge som tycker hon fått tillräckligt!

Emma sa...

God FOrtsättning på julen finingar! Storkram ifrån ett julvitt Sverige!

Annika sa...

Underbart Saltis.
Vilken mysig julafton ni fick.
Blir glad!!
OCH vad sött att hon var så nöjd redan vid strumpan, fialottan!!
Kramar och ha en fin juldag idag!!!!

Lotta sa...

Mysjulafton! New York style ;) Härligt!

God fortsättning!!!

KRAM

Desiree sa...

Lilla E är för härlig och söt som socker som alltid. God fortsättning till er. Vilken mysig julafton med mycket gott på julbordet.
Kramar!

Västmanländskan sa...

Fina lilla E! :)
Det låter som att ni hade en riktigt härlig julafton. Kram!

finelinan sa...

Det låter helt perfekt! Gibson var ju inte nöjd efter strumpan på morgonen. Jo, nöjd med de två klapparna var han, men han ville ha mer. Det fick han också sen på eftermiddagen, och efter det blev han nöjd! Det är så skönt när de är nöjda, och allt inte slutar i katastrof...

Ha en fortsatt bra vecka!

Miss Marie sa...

Vilken härlig dag! Låter supermysigt och vad söt E var som redan hade fått allt hon ville ha! :) Gullis! :)