fredag, december 14, 2012

Fy FAN!!!!!

Jag har inte kollat nyheterna alls denna morgon. Och inte under dagen heller. Fullt upptagen med annat. Men nu nådde nyheten mig också. Ytterligare en Skolmassaker. Hittills nästan 30 döda varav nästan 20 barn. Jag ser rubrikerna. Men kan ändå inte riktigt förstå orden som möter mig. Strupen snörs samman. Och det finns inga ord. Fruktansvärt! Ändå det ordet är så fjuttigt i sammanhanget. Jag blir så ledsen, arg, förbannad, sorgsen, rädd. Jag tänker på alla som drabbats. Och nej, jag säger det igen. Det finns inga ord....

Alla ni som jag känner i Connecticut - jag hoppas så att ni mår bra! Ja, förutom sorgen, ilskan och rädslan som ju såklart drabbar oss alla vid sådana här hemska omständigheter.


12 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Det finns en speciell plats i helvetet för personer som mördar barn. Det är jag övertygad om.
Om en vecka flyger vi hem till södra CT, 40 minuter från Newtown. Vi brukar förresten anlita några hantverkare från Newtown, känns inte bra just nu...
My heart breaks. Förstår inte. Tvekar om jag borde berätta och förklara för barnen?

Massor med kramar

Anonym sa...

Det är så fruktansvärt!
Frågan är HUR ska dessa hemska dåd förebyggas?
Det är nog dags att vapenlagen ses om ordentligt.
Tänker på alla dessa föräldrar som får ett samtal om vad som hänt och inte vet om ens barn lever eller är död. Ofattbart!

Många extra krama till ens egna barn blir det ikväll.

KRAM!

Lotta sa...

Har flera vänner och arbetskamrater som bor i Newtown. Vi är alla i chock. Nu ser vi på nyheterna som rullar hela tiden. Vi tänder ljus. Hjärtat blöder för de drabbade.

Kram


Ps. En vän har sin son i skolan där det hände. Han är hemma med sin familj.

Saltistjejen sa...

eastcoastmom,
ja det är så fruktansvärt att det är ofattbart! Att för er höra detta och sedan komma tillbaka till CT så snart efter massakern måste kännas otroligt sorgligt.
Jag kan bara inte sluta tänka på alla som drabbats.
Varm Kram!!


Jess,
nej visst är det så att det här landets jävla vapenlagar gör sådant här möjligt! Hemskt!!! Fruktansvärt! Och en sådan förlust för både personerna som drabbats och gör samhället i stort.Och ja, jag tror vi är många föräldrar som ger våra barn en extra kram ikväll....
Kram!!


Lotta,
å så hemskt! jag gissar att de som bor i Newtown mer eller mindre känner de som drabbats eftersom det handlar om en så liten stad. Och vilken enorm lycka för din vän, mitt i all sorgen. Jag förstår att den familjen är både chockad och att sorgen är stor eftersom de måste känna många av dem som dog, men ändå att efter en sådan ofattbar händelse få hem sitt eget barn oskatt måste kännas helt otroligt mirakulöst.
Jag har inte ens tittat på TV-nyheterna här än. Ska göra det nu. Men vi avråddes av dagispersonalen att ha nyheterna på om detta och även att prata om det då barnen här. Så vi har försökt vara som vanligt nu ikväll men nu nattar M Lill-Skruttan så nu tänkte jag sätta på TVn.
Stor varm kram!!!!


Trillingnöten sa...

Jag läste nyheten på min lunchrast. Jag bröt nästan ihop helt. Mitt hjärta gjorde så ont att det hotade att brista. Jag tänkte på min egen N, på alla föräldrar som aldrig mer skulle få krama om sin lilla dotter eller son. Jag gråter...det är fruktansvärt!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja detta är så fruktansvärt att man inte ens kan förstå det. Och jag har gråtit av och till sedan jag fick veta vad som hände. Men försökt att vara "som vanligt" med E.
Varm kram!!

Annika sa...

Ja, vilken dag.
Jag hörde inte om det förrän framåt em, kanske vid 14 tiden.
Vilken chock, vilket SLAG.
OCH inte trodde jag väl ngnsin att ngt dylikt skulle drabba en ES!!
Det är ju en av mitt livs fasor, skolskjutningar. OCH nu hände det. Igen.
Ja, mina tankar går till de som drabbats, och jag undrar hur de ngnsin ska kunna leva igen.
Hörde på TV otaliga ggr ikväll hur de uppmanade fldrar till småbarn att vara "som vanligt".
Förstår att det är svårt.
KRAMAR!!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja jag hörde det inte heller förrän efter lunch idag. Så fruktansvärt. Chock. Och ja en skola där det även finns pre-school eller kindergarten! Mina tankar går till alla familjer. Och ja, nu har jag sett mer på TV och tårarna bara rinner. Så hemskt!
KRAM!!!!

Anna, Fair and True sa...

Usch ja, finns inga ord som räcker till.

Det måste ju vara något mer i mentaliteten också eftersom t ex både Kanada och Schweiz har liknande liberala vapenlagar. Men det är väl komplicerat med allt från first amendment och har starkt det är till brist på hjälp för mentalt instabila eller något. Men det de borde börja med är ju iaf att begränsa tillgången till vapen!

Desiree sa...

Ja detta är så fruktansvärt hemskt. Det finns inga ord som du säger. Resten av världen sörjer med Newtown. Det blev stora rubriker med en gång här i Sverige. Så offatbart och så fruktansvärt att det nästan känns overkligt.
Kram!

Liz sa...

Det ar sa fruktansvart. Man kan inte greppa det ofattbara och det kommer hela tiden ny information och nya berattelser fran handelsen som gor att man blir helt stum. Tanker da framst pa den ena lararen som blev mordad som gomde hela sin klass i forrad och andra utrymmen i klassrummet nar hon horde skottlossningen utanfor. Nar han kom in i hennes klassrum lurade hon honom och sa att hennes klass var i gymmet. Han skot ner henne men gick vidare..

Tank, hade inte denna manniskans osjalviska handlande, hade eventuellt en hel klass till mordats! Vilken hjalte. Vilken kansla for foraldrarna att veta...

Det kommer ta tid att fa tillbaka julstamningen igen.
Stor kram!!

Steel City Anna sa...

Det är fruktansvärt. Jag funderar över medias roll också, alltid finns det nån galning som blir inspirerad. Mördarna får alldeles för mycket uppmärksamhet.