fredag, december 07, 2012

Lite mer Paris

Här kommer ytterligare en del bilder från min Parisvistelse förra veckan. I stort sett alla är tagna på kvällspromenader kring Champs-Élysées eftersom det var i de kvarteren jag både bodde och arbetade.

Upplyst Champs-Élysées

En av kvällarna tog jag en promenad och fick se Eiffeltornet, om än på avstånd.

Parisisk julgran


Jag tyckte mycket om de här ljusdekorationerna i träden

Här på lite närmare håll.

Trots att det var ganska kyligt ute satt många vid borden utanför restaurangerna. Det tog en stund innan jag förstod att det såklart är för att de rökte!

Kikade in i ett Parfymeri! Only in Paris.....

Förutom parfymerier vimlade staden såklart av designeraffärer


Det stod hyr- och lånecyklar runt om på flera ställen. Kul tycker jag!

Passerade återigen de små julmarknadsstånden och såg dessa äpplen.

Min sista kväll fick jag även se Triumfbågen. Också den på avstånd....

Men allra mest såg jag nog detta. Utsikten från vårt konferensrum på jobbet där vi hade de flesta av våra möten och där vi även satt och jobbade mellan mötena.11 kommentarer:

olgakatt sa...

Paris by night tycks inte ha elbrist, precis! Måste ha varit magiskt. Kände du dig som i Woody Allens film och väntade på bilen som skulle ta dig till 1920-talet, kanske?

Lotta sa...

Love it! Paris at christmas time.

Tycker till och med din dagliga utsikt ser fin ut...lite "paris roof toops"

KRAM!!

Saltistjejen sa...

olgakatt,
haha nej jag kände mig inte riktigt så "spännande" som i filmen. Men det var himla fint att se juldekorationerna. :-)

Saltistjejen sa...

Lotta,
ja det var fint. och byggnaderna där vårt huvudkontor ligger i var helt otroligt fina! Den perfekta blandningen av gamla byggnader och nya moderna "insidor". Och ja det är härligt med vyer över takåsar oavsett stad tycker jag. :-)
Kramar!!

Anne sa...

Vad fint det ser ut! Jag har faktiskt aldrig varit i Paris (verkar vara den enda...t.om. många amrisar har ju varit till Paris..)Hihi, jag tänkte faktiskt lite som Olgakatt, på den där Woody Allen-filmen (på tal om den, blir man sugen på Paris efter att ha sett den eller inte).

Som jag förstått det var ni folk från olika håll och kanter, du och dina kollegor från USA t.ex. Var ni "utlänningar" i majoritet eller var det mycket fransmän också?
Jag har en kompis som var utplacerad på filialen (eller var det huvudkontoret) till företaget hon jobbar på och hon sa att den franska företagskulturen/arbetskulturen som blev synbar under hennes kortare period i Paris var väldigt speciell, annorlunda än den brittiska, amerikanska och svenska som hon sen tidigare kände till. Annorlunda på ett negativt sätt...
Du var ju bara där på en kort resa så du hann säkert inte få en inblick eller känsla för den saken på så kort tid kanske.
I alla fall, jag blev påmind om det hon berättat efter att jag läste om din jobbresa bara.
Ha en fin-fin helg!
ps hur långt är ni i Homeland?ds

Trillingnöten sa...

Måste bara få undra. Var det inte lite konstigt att vara så nära "hemma" Sverige och ändå inte liksom? :)

Saltistjejen sa...

Anne,
haha jag vet inte om jag kans äga så mycket ang företagskulturen i Frankrike. Har ju ingen direkt erfarenhet av ett "riktigt jobb" på något företag sedan tidigare så jag har inget att jämföra med. :-)
Paris är en fin stad och jag hoppas ni får chansen att åka dit någonting!
Kram!


Trillingnöten,
jo på sätt och vis var det lite konstigt. Å andra sidan ÄR det ju ändå en bit mellan Sverige och Frankrike. När man bodde i Sverige tyckte man ju att en resa till södra Europa var ganska "lång". Men visst, nu kändes det verkligen som om man var nästgårds. :-)
kram!

Desiree sa...

Härliga Paris foton. Det räknas även om Eifeltornet var på avstånd - du har sett det. De där ljuslyktorna i träden var ju helt underbara! Så fina! Äpplena vid julmarknaden såg väldigt lockande och goda ut. Även sista fotot med utsikt från ert konferansrum tycker jag ser ganska trevligt ut.
Kram!

Västmanländskan sa...

Vilka härliga bilder från Paris. Ja, fast kanske inte det sista ;)

Saltistjejen sa...

Desiree,
tack! jo det var såklart roligt att vara i Paris även om jag inte hann se så mycket av staden.
Kram!!

Västmanländskan,
haha!fast jag gillade ändå utsikten från jobbet där. Men visst, det hade varit ännu roligare om jag fått se lite andra delar av Paris OCKSÅ. :-)
kram!

Martina sa...

Ater igen.... vackra Paris! Vad mer kan man säga? Paris är Paris.
Kramar