söndag, december 30, 2012

På Smithsonian Air and Space Museum i DC

eftermiddagen i torsdags tog vi oss in till DC för att besöka Smithsonian Air and Space Museum. Det blåste riktigt kallt och vi hann bli rejält frusna på vägen både till och från muséet. The Mall ger verkligen inget som helst skydd mot kylig snålblåst. Men det var ändå roligt att åtminstone på håll få se en del av DC's "landmärken". Och muséet är verkligen roligt både som vuxen och som barn. Dessutom är det gratis, så som så många av DC-s museum är. Inte helt fel det heller.

På vägen stannade vi till på Starbucks och fikade. Det var riktigt skönt för det var riktigt kyligt ute.

Lill-Skruttan i sin nyinköpta mössa (hennes gamla är som bortblåst vilket är synd för jag gillade den mycket bättre. Men denna nöd-inhandlades innan Starbucksfikat eftersom det var galet blåsigt och kallt.

Space shuttle!!! Enligt Lill-Skruttan var det "nog en sådan som Aliens åker med när de kommer och besöker jorden"Detta var nog det Lill-Skruttan tyckte var allra roligast. Att få styra ett plan.

R gillade också att sitta i cockpiten.

Efter att stannat till för att äta middag på ett barnvänligt hamburgerställe där de spelade 80-tasldängor tog vi tåget tillbaka.5 kommentarer:

Liz sa...

Vilken innehallsrik helg ni har haft. Och en fin jul fick ni!! Jag vet inte om jag kommer hinna blogga imorgon, sa jag vill redan nu passa pa att onska dig och din fina familj ett riktigt gott slut pa detta aret imorgon och jag vill onska er ett framgangsrikt och lyckligt gott nytt ar! May all your dreams come true...:)
Jag ar glad att ha hittat din blogg under aret och kommer fortsatta folja dig nasta ar..
Stor kram!

Desiree sa...

DC är en cool stad. Jag åker väldigt gärna tillbaka för det var så mycket som vi inte hann se. Vi hade tyvärr inte tid till något museum så det finns många museum som jag är sugen på att besöka där. Helt rätt med fikat på vägen så att ni fick chansen att värma upp er en smula. Visst är det coolt att få ha sett och gått bland de kända landmärkena som finns i DC som man ofta ser på film.
Gott Nytt År till er Saltis.
Kram!!!!

Annika sa...

Japp, hela Smithsonian är gratis.
Fantastiskt bra!!
Love it!
Nästa ggn får ni gå på Air and Space vid Dulles, jättefint det också. Också Smithsonian.
Som vi sa, det är så jädra kallt på The Mall på vintern. Det ligger på där som på kalfjället. Sällan och aldrig har jag frusit så mkt som där, brrr....
Tur att det finns Sbux och andra ställen att värma sig på!!
Kramar!!

Anna, Fair and True sa...

Ett av mina favoritmuséer i DC!

Anonym sa...

Vilken härlig blogg du har:) sköna bilder.

Om du gillar inredning kan du kolla in min blogg:)

Gott nytt år

LOVE Maria från inredningsvis.se
(sweden)