måndag, december 17, 2012

Vart tar tiden vägen?

Så är vi framme i mitten av december. Lucia häromdagen. Och julen bakom knuten. Själv tycker jag denna hösten gått fortare än fortast. Hinner inte med. Är mentalt knappt färdig med Halloween än... Nu är detta året nästan slut. Självklart är mitt nya jobb en stor del av detta tror jag. Allt nytt. Jag har varit ganska uppslukad av både pendling, nya arbetsuppgifter, att försöka navigera rätt i den nya företagskulturen, sköta mina uppgifter och samtidigt försöka lära mig nytt nytt nytt. Varje dag nästan har det varit nya saker eller personer att lära känna. Hur gör jag? Vad gör jag? När gör jag? Vem ska jag göra saker med? Roligt. Spännande. Men mycket energikrävande också. Och tiden fortsätter gå. Eller snarare köra förbi med någon form av raketbränsle. Swiiiisch!

Jaja, det som känns skönt är att jag hittills verkligen tycker om mitt jobb. Jag trivs som fisken i vattnet. Självklart finns det saker som är mindre bra. Saker som är svåra att förstå. Saker man kanske skulle kunnat hantera annorlunda om man kunde vända ut och in på olika processer. Men så är det väl med de flesta jobb skulle jag tro. Det sköna för mig är att ändå att jag känner att jag utvecklas otroligt mycket. OCH att jag har ett enormt stöd hos mina chefer. De låter mig verkligen just utvecklas. Och de stöttar och hjälper. Just så som ett bra chefsskap ska vara.

Och nu efter ungefär 3 månader känner jag att jag till viss del kommit in i en annan balans. Jag förstår strukturen och processerna bättre. Jag har tack vare Parisresan fått träffa de flesta av mina kollegor som jag arbetar med, vilket känns otroligt bra. Så nu får vi se hur nästa år kommer att bli. Spännande helt klart.

Helgerna är dock mer eller mindre helt vigda åt familjen. Och om det är något jag verkligen känner nu så är det att det är från min fina lilla familj jag hämtar kraft och energi. Det är egentligen en fantastisk känsla och jag är otroligt glad och tacksam över att de finns och över att jag känner just så. Självklart finns det gånger då man irriterat och stressad snäser och fräser åt dem. Gånger då man känner att man inte orkar. Det är inte alltid helt lätt att kombinera sin yrkesroll med familjen. Det är många måsten och viljor från flera håll. Det krävs helt klart lite trixande och fixande. Med både tider och annat. Men även detta är ju helt naturligt och på något vis också en del av att vara just en familj. Det är upp och det är ner. Och i skuggan av de tragiska händelserna i Connecticut innan helgen så är min tacksamhet och glädje över att jag har min familj här hos mig ännu större. Det är lätt att ta alltför mycket i livet för givet. Nu hoppas jag bara att vi ska få en bra jul också. En jul som jag inser kommer emot mig i rekordfart!

Lill-Skruttan öppnar en ny lucka i sin Legokalender varje morgon.
14 kommentarer:

Anne-Marie sa...

Att komma in i ett nytt jobb tar tid och energi. Ofta flera månader innan man börjar känna sig mer "hemma".
Härligt att dina chefer är bra chefer.
Allt finns i en familj - närhet, glädje, irritation osv. Och att man förlåter varandra och går vidare.
Vilket vackert Luciatåg. Så synd att jag inte har någon svensk kyrka i närheten. Tänk att E gick med till slut och att det gick så bra. :)
Kram!!

Anonym sa...

Jag håller med dig sååå mycket! Tror att hösten bara försvann för att vi båda två har ställt om våra liv så mycket. Det ÄR roligt, det ÄR utvecklande men gud så mycket energi det tar! Pappa sa alltid att det "gör alltid ont att växa" och syftade på växtvärk. Lite så är det ju att växa mentalt och existentiellt med!

Hoppas er jul blir riktigt mysig. Kram Mimmi

Saltistjejen sa...

Anne-Marie,
ja det är en ordentlig startsträcka helt klart. Och i mitt fall har det ju även varit mycket nytt att lära om själva "kulturen" också. Corporate culture i allmänhet och företagskulturen på just detta företaget i synnerhet.
Ja, Luciatåget här är alltid otroligt fint! Jag njuter varje år men visst var det lite extra roligt nu när E var med. .-)
Kram!!


Mimmi,
ja du så rätt han har din pappa om växtvärken! Så är det. Och som du säger gäller detta även mental.t Eller kanske är det mer som träningsvärk? Man blir öm och trött när man använder nya muskler men TÄNK vad STARK man blir lite senare!! ;-)
Och du och J har ju verkligen haft en "ny" höst i år!! Nytt land, nytt hem och massor av nya intryck.
Stor Kram!!

Millan sa...

Ja hjalp... varje har tanker jag att i ar ska jag forsoka njuta lite av hela decmeber och inte springa runt som en skallad ratta .. men det blir alrig sa. Nu har ju barnen allskons aktiviteter med skola och dagis dar olika grejer ska med varje morgon, julkort, elf costumes etc etc. Det kanns som om det ar grejer som maste forberedas och goras varje minut av varje dag. Jag vet inte hur man ska fa tid att bara njuta?

Nasta ar kanske? ;-)

Vad skoj att se foton fran ert Luciafirande nedan! Sa sot hon ar skruttan! Vi fick ihop 40 svenskar till vart tag har i Bristol men ert ser annu storre ut! Det ar allt nagot valdigt speicellt med lucia och det ar valdigt roligt att vara barn ocksa far chansen att ha den traditionen nu.

Kram!

Saltistjejen sa...

Millan,
ja det är verkligen den tid på året då "allt" ska ske. tror man. Så många aktiviteter inklämda ojojoj! och på jobbet ska massor bli färdigt innan julledigheten.... ;-)
Wow så många svenskar ni lyckades få ihop till ert luciafirande! Skoj! Och visst är det alldeles speciellt med just lucia.
KRAM!

Annika sa...

Men hösten går fort.
Den går så grymt fort.
Man hinner inte med. SÅ vad ska då inte DU tycka som har nytt jobb och allt det där.
jag förstår att det är först nu du kanske börjar landa i tillvaron där.
det bästa är att du trivs så bra och att du har så fina chefer (de bästa chefer jag haft var också här i USA).
Trist med din långa pendling, men bra att du kan jobba hemifrån ibland.
Jag fattar absolut inte heller att det är jul nu. FATTAR NOLL!!
Vart tog hösten vägen?
Kramar!!!

Desiree sa...

Det tar verkligen mycket tid och energi samt krafter att komma in i nytt jobb med nya människor och uppgifter. Det märks att du trivs och gillar ditt jobb. Du verkar ha väldigt bra både chefer och arbetskamrater och sådant är ju guld värt. Men som sagt ork och kraft är något som slukas då man är ny och sedan har du också pendlingen. Skönt att du iallafall kan jobba hemifrån ett par dagar i veckan. Tycker du varit jätteduktig som fixat både pendling och alla nya arbetsuppgifter på ett galant sätt. Jag sitter också här och undrar vart tiden efter halloween tog vägen. Känns som jag nyss var i Basel på besök och nu ska jag snart flytta dit på riktigt. Känns som jag inte riktigt hinner med här i sista svängarna.
Kram!

Martina sa...

Trots att man är tacksam och över allt annat älskar sin familj sa visst är det upp och ner och visst brakar man med varandra och är inte alltid den trevligaste. Men man är ju inte mer än människa och som du säger, när det finns manga starka viljor i familjen da är man inte alltid överens. Och sa är det väl ocksa sa att det just är med dem som man star närmast och har bra relationer med som man KAN braka och vara sur mot?! Men det viktigaste är väl att det för det mesta är kul, mysigt och bra?!

Ja du, december borde vara dubbelt sa lang som andra manader tycker jag. Varje ar kommer julen alldeles för snabbt! Och varje ar blir man lika förvanad konstigt nog!

Kramar

Lotta sa...

Först och främst, vad söt Ella är som liten Lucia! Helt bedårande. Vad roligt att det gick så bra. Förstår att det var stämningsfullt. En vacker upplevelse och lycka.

Och så tiden. Vart tar den vägen?
Jag är också på Halloweenstadiet nästan. Tiden rusar. Snart är det 2013.

Vad roligt att du trivs så bra på ditt jobb. Det betyder mycket! Underbart att läsa att du har bra chefer som stöttar. Topp!

Kram!!

finelinan sa...

Javisst går det fort. Men det är väl så man brukar säga, att tiden går fort när man har roligt!

Victoria sa...

Ja, tiden går så fort så ibland känns det som om jag inte hinner med. Det har säkert mycket att göra med avsaknaden av snö här - det känns ju inte som vinter, och då kan det ju inte vara vinter, eller hur?!?

Ja ja.
Ikväll kommer Johans mamma och pappa och hälsar på, det är ett och ett halvt år den vi såg dem sist.

God jul och ett gott nytt år till er alla! Kramar/Vic och killarna

Anne sa...

Ja, hösten har rusat förbi. HEla året har bara svischat förbi och snart är det nytt år. Hur gick det här till. Så hur ska det inte upplevas för dig som haft en otroligt händelsrik och förändringsfull höst. Vad skönt du känner du börjar greppa lite, lite landat i allt det nya med jobbet. Men det tar ju tid, mycket tid och som du säger det tar en väldig massa energi också. Det är otroligt mycket nytt i början, som tar mer än man kanske tänker på. Vad härligt det låter att dy känner det känns BRA på ditt nya jobb. Det är så viktigt. Sen, som du säger, vissa saker är väl mindre bra men så är det nog precis alla jobb (som du också säger). Man får ta det dåliga med det bra liksom. Nu vet jag ju inte hur stort ditt företag är så, men varje företag brukar ju ha sin kultur, sitt sätt att jobba på som egentligen inte direkt har nåt att göra med vad konkret som görs/utförs men en företagskultur som man får anpassa sig till (och ta det goda med det dåliga även där). Det är väl både gott och ont du är ny i företagsvärlden, å ena sidan har du ingen direkt erfarenhet av just den världen och är därmed "formbar" å andra sidan har du totalt sett lång yrkeserfarenhet som format dig och varit normen.
Men du är ju en person med öppet sinne och nyfiken av din natur så du tycker ju det är jättespännande att lära dig andra tänka, förhålla sig till osv. Spännande som sagt!

Dessutom var du ju sjuk också, vad jag förstår får man leva med trötthet långt efter så det är ju inte konstigt om du stundtals känt dig väldigt utmattad.

Förresten, kul med legokalendern. Har hört flera mammor med äldre barn i Ellas ålder säga att de har nån form av legokalender och barnen är helt uppslukade av den där kalendern. Min granne berättade just om nåt tantrum då barnet inte fått öppna kalendern före nån annan viktig uppgift gjorts klar, inte populärt det inte...

KRAM

olgakatt sa...

Jag har FULL förståelse för att du blir trött och att tiden bara flyger.. Jobbstarten med körtelfebern var ju heller ingen höjdare. Och trötthet av den sjukan kan hänga i månader. Så nu kan det bara bli bättre!!
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Jag har inte nytt jobb men ändå fullt upp så jag förstår att du verkligen tycker det gått fort och att du haft mer än fullt upp! Tre månader är ju ganska kort tid. Vid nästa sommar kommer du nog ha kommit i fas så att säga. Kram!