lördag, december 22, 2012

Julkaksbak

Sista jobbdagen innan julledigheten. Jag hade hoppats på en hyfsat "enkel" sådan men det blev en rätt stressig dag istället. Med massor av saker som skulle hinnas med. Vi har förutom den vanliga "vi-måste-hinna-med-allt-innan-jul-stressen" även en riktigt stor dead line i början av januari vilket gör att jag även kommer att behöva jobba lite under nästa vecka. Men vi ville såklart försöka hinna med så mycket som möjligt nu innan. Men efter jobbdagens slut var det dags att varva ner lite med julbak. Vi var bjudna till vänner för att baka och dekorera julkakor och det blev en mycket mysig, rolig och trevlig eftermiddag.

Vilken kakform ska jag välja nudå?

Lill-Skruttan och C

Kompisen L dekorerar med rosa icing

Och så O som just kommit tillbaka efter en månad i soliga Florida!

Koncentration....

Lill-Skruttan älskade att dekorera kakorna

Här en av hennes pepparkaksgubbar!

Färgglatt

Det blev en hel del kakor innan vi gick hem


THANKS KATE for inviting us!
It sure was lovely!

Det var som sagt mycket roligt att få vara med och få lite julstämning. För hittills under december har jag inte riktigt fått det. Tiden har sprungit fram och jag har haft så mycket annat runtomkring mig att jag inte riktigt lyckats få mig själv i stämning.  Men imorgon kommer julen även till oss. Det är i alla fall planen. Visst, vi har pyntat en del redan. Men imorgon blir det mer. Det ska städas (jo för annars blir det inte jul tycker jag.....) och sedan ska vi dekorera pepparkakshus och gå och köpa gran. På eftermiddagen kommer senare troligen även några gamla vänner förbi en stund. De flyttade till Maryland för ungefär ett och ett halvt år sedan, men är nu i krokarna för att hälsa på familjen såhär i Holidaytiderna som råder här. Det ska bli jätteroligt att träffa dem!

4 kommentarer:

Marianne sa...

Men vilka FINA kakor! Skruttans med knappar och fin frisyr är ju superfin!

Jag har inte hunnit med något kakbak, känns lite trist. Men jag har i alla fall lagt in sill och fixat en del annat. Nu är det storstädning som gäller och sedan ska det göras äppelmos, gröt och jansson. SEDAN är allt klart.

Hoppas ni får en jättefin jul!

Stora JULEKRAMAR!

Desiree sa...

Småtjejerna är ju bara så himla söta när de julbakar tillsammans. Gillar de Amerikanska pepparkaksgubbarna. De är lite rundare och goa i formen jämfört med de svenska pepparkaksgubbarna. Låter som ni får en väldigt mysig dag imorgon med MYCKET julstämning. Kul att era vänner som flyttat till Maryland även kommer på besök. Jag hoppas du hinner få lite julefrid också och att det inte blir allt för mycket jobb fast ni har denna deadline i januari.
Kram!

olgakatt sa...

Förmodligen är detta den första jul som Ella kommer att kunna ha medvetna minnen ifrån längre fram i livet. Då är ju dessa pyssel med kompisarna guld värda både för henne och er föräldrar. Hon ska ju skaffa sig egna traditioner! Hoppas kakorna smakar lika bra som de ser ut. tjusiga!

Trillingnöten sa...

Mys! Tack för påminnelsen att vi också ska pynta pepparkakorna! :) Hade jag glömt, fast vi har icing hemma och allt. Jag har heller inte riktigt kommit i julstämning. Kanske för att vi bor på annat ställe och inte har massor med julpynt att ställa ut. Idag kommer granen in så jag hoppas att det ska hjälpa! Lycka till med ert graninköp!