torsdag, juli 25, 2013

En dag "på landet" och kväll i storstaden


Igår var jag, som jag redan berättat inte på min vanliga arbetsplats. Istället var vi på en Country Golf Club en liten bit bort. Quarterly Business Review med både medical och marketing närvarande. För s.k "alignment" och för att presentera var vi är just nu, samt våra närmast kommande mål. Allt för att vi tillsammans i vårt team ska kunna nå dessa mål. Personligen tycker jag de här mötena är otroligt värdefulla eftersom det ger mig en helt annan överblick (och inblick) i vår strategi. Plus att det alltid är bra att träffa kollegor och diskutera saker utifrån olika perspektiv.


Själva platsen vi var på var också otroligt rofylld. Grön. Blommor i all sköns färger. Stenhus, stenmurar. Så otroligt annorlunda mot Storstaden. Kontrast är bara förnamnet. Här kändes det verkligen som man var på landet. Landsbygden. Sådana här Country Clubs är ju privata ställen och det krävs medlemskap för att gå tillträde. Men de håller ju även sådana här företagsevent och liknande (som konferensanläggningar) och säkerligen kan man även hyra dem för t ex bröllop och liknande. Intressant värld är det ändå. För en utomstående. Man förstår verkligen att de som medlemskap på sådana här ställen tillhör den välbärgade skaran, och att det här säkerligen även sker en hel del business också. Väldigt exklusivt på många vis. Och "hemligt".

På kvällen var jag dock rätt trött. Dagen innan hade ju varit väldigt lång och jag hade inte fått många timmars sömn under natten. Att trafiken dessutom var värre än vanligt så det tog mig 2 timmar att komma hem gjorde inte saken bättre. MEN det är då det känns så underbart att mötas av en liten tjej med tofsar, kjol och Tinkerbell t-shirt som står och lyser utanför hissdörrarna när de öppnas. Strålande glad och som bubblande berättar att "hon och pappa minsann stått i fönstret och sett bilen då den stod nedanför huset på gatan och väntade på grönt ljus, och sedan även mig när jag gick hem från garaget". Sedan kommer man in och middagen är klar och efter den gick vi alla ut i den härliga sommarkvällen (lagom varm!!) för lite cykelövning nere vid East River.


Sommarkvällar som den igår känns magiska även i en storstad som New York. Jag är så glad över att vi bor så nära floden. Skiftningarna i vattnet och himlen ovan den är något man kan njuta riktigt mycket av. Avslappnande trots att FDR surrar alldeles intill. Man får helt enkelt försöka ta vara på det man har nära sig, när man inte har tid eller ork att ge sig iväg längre bort. Och East River räcker en bit iallalfall.

Lill-Skruttan har inte varit ute och cyklat på ett tag nu på grund av den otroliga hettan vi haft i staden den senaste tiden. Nu då den äntligen börjat lätta något hoppas jag att vi kan komma ut lite oftare. Trots att hon nog bara tränat ett par gånger sedan hon fick cykeln i början av juni har hon blivit otroligt mycket bättre! Visst lär det ta lite tid till innan M kan släppa henne men hon har faktiskt en helt annan balans nu än i början.

Idag och imorgon arbetar jag hemifrån vilket känns underbart efter den här veckans långa dagar. Ikväll ska dagiset dessutom ha sin årliga Sommarknytis så vi ska fixa lite lax att ta med. Hoppas att det inte ska regna. Enligt prognosen ser det ut som om det ska bli regn ikväll, men vi får se. Imorgon ska Blue Room till Zoo och då ska vädret iallafall bli fint. Enligt prognosen alltså. Hoppas på det.

2 kommentarer:

Lotta sa...

SÅ fina bilder! GIllar kombon country och stad. Härligt att det var så lyckat. Jag hoppas på en konferens i höst som jag tror är exakt vad jag behöver vara med på. Det innebär en flygresa dit ;)


Skönt att arbeta hemma! Och jag njuter av dina fina bilder. Ni bor så bra!! Härligt med vatten så nära.

Önskar vi hade vår date imorgon igen.

KRAM!!

Lotta

Saltistjejen sa...

Lotta,
TACK! Och ja det är fint med kontrasten stad- landsbygd. jag gillar det. Och visst hade det varit super om vi hade haft vår date imorgon. MEN du vet att vi kan alltid ses igen om inte alltför länge! Vår soffa finns här också vet du. Eller vår air-bed om du föredrar det (det hade jag gjort) ;-)
KRAM!!