fredag, juli 05, 2013

Varmt

Nu är den verkligen här. Värmen. Hettan. Och framförallt fukten. Och det är väl den senare som gör att det kan kännas jobbigt. Temperaturen är egentligen inte så "farlig" i sig. Runt 30-gradersstrexket ungefär. Plus minus ett par grader beroende på dag. Men fukten. Fukten. Lite ångbastu över hela staden. Man sitter faktsikt gärna inne. I AC-svalka. Iallafall då det är som varmast mitt på dagen. Idag var dagis stängt och jag jobbade halvdag. Men efter lunch gick jag och Lill-Skruttan till en av hennes kompisar medan M gick till jobbet. Efter att först varit inne ett tag gick vi sedan ut i värmen. Till John Jay Playground där tjejerna roade sig i vattnet. Jag är verkligen glad och tacksam över att nästan varenda lekpark här i staden har "vattenspridare" i olika former. Annars hade det varit olidligt.

Gårdagen var förresten otroligt lyckad! Och ja, vi åt nog så att vi alla mer eller mindre rullade hemåt framåt midnatt. Otroligt. Lite bilder kommer senare. Imorgon är det lördag. Det känns lyxigt eftersom det redan nu känns som om vi haft helg i och med ledigheten igår på Independence Day och så halvledigt idag. Vi får se vad vi hittar på i helgen. Något svalkande gissar jag för värmen och fukten fortsätter.

6 kommentarer:

finelinan sa...

Åh, igår lät jag Gibson gå i den stora fontänen på Stortorget här i stan. Jag satt med nerverna på helspänn och väntade på att få en tillsägelse av någon, eller kanske rent av en polis! Det är liksom något man inte gör här i Sverige, badar i fontäner och dammar i parker. Jag önskar att det fanns lite mer sånt här!

Martina sa...

Samma här; hett och fuktigt!
Men jag älskar att den riktiga sommarvärmen äntligen har kommit!
Kramar

Liz sa...

Skont att ni kan utnyttja dessa fontaner och sprinklers. Det ser dessutom ut att vara mycket skugga, da ni har mycket trad runtomkring, vilket ju gor det annu skonare i varmen!

Skont med langhelg for er, behovdes efter all stress!
Stor kram!

Desiree sa...

Skönt att det finns gott om både parker och vattenlek till barnen. Känns som om dessa oaser är helt nödvändiga i en storstad som NY med sommarhettan ni har. Det är ju fukten som är det riktigt jobbiga snarare än temperaturen. Här har vi kommit tillbaka till ett sommarvarmt Basel. runt 26 grader men torr värme gör att det bara känns behagligt och sommarskönt.
Kram!

Liz sa...

Hmm, skrev en kommentar har igar, men den verkar inte ha kommit med. Hursomhelst, annu en gang, sa skont med dessa vattenspridare i parkerna. Vad jag ocksa tankt pa ar ju att det ser sa lummigt och skuggigt ut. Det ar ju underbart for det blir ju inte lika varmt da, har finns nastan aldrig skugga i parkerna tyvarr, vilket nastan gor det omojligt att vara ute.
Hoppas ni far en fortsatt fin helg!
Kram

Annika sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.