torsdag, juli 11, 2013

Sjuk

Japp, jag har misstänkt det ett par dagar och igår insåg jag att jag kommit till The point of no return. Och idag har det fortsatt. Jag gjort av med en hel hög pappersnäsdukar under dagen. Druckit hur många muggar varmt te som helst. Förberett för en presentation som jag sedan höll med mycket kraxig stämma. Sedan tackade jag för mig och körde hem. Med sprängande bihålor, en hals som ser ut ungefär som om jag har påssjuka samt en näsa med konstant läckage. Imorgon blir jag hemma. Jobb, men jag kan ta det lite lugnt emellanåt. Välbehövligt. Och jag hoppas alla mina mediciner börjat verka då. Jag vet att det är lite tidigt att förvänta sig något men det struntar jag i. Mirakel vill jag ha. Mer mirakel till folket!

Och till er som inte redan lyssnat på Leo Razzak kan jag VARMT rekommendera hans Sommarprat. Jag är fortfarande fascinerad. Och tänker. På mycket av det han sa. Kraften. Energin. Fokus på Positivt tänkande men utan den "enkelhet" som ibland kan följa på det där alltför glättiga. Istället handlar det väl om att försöka hitta lösningar och orka peppa sig själv och sin omgivning även då det känns helt meningslöst. Att orka bita ihop. Att inte ge upp. Att kämpa. Och att inte bara försöka ta de små chanser som glimtar förbi. Någongång. Utan att även försöka skapa sina egna chanser. Oerhört svårt. Iallafall om man tilldelats några av de inte alltför bra korten i livets kortlek. Och jag funderar återigen på det här med vad det är som gör att vissa personer så lätt gör sig till offer. Att skylla på omständigheterna. Skylla på andra. Ödet. Otur. Olycka. Medan andra har kraften och styrkan att resa sig och inte bara gå vidare, utan snarare bygga ett helt tåg och ta med sig nya passagerare på vägen. Sådana tankar väckte Leo´s sommarprat hos mig. Och det finns väl inget direkt, enkelt svar på de frågorna. Men man kan ju fortsätta fundera lite. Då och då. Från och till.

10 kommentarer:

Sahra sa...

Varit många nya bekantskaper i år som överraskat och fascinerat
Kryakramar

Syster i söder sa...

Krya på dig Anna! kram!

Liz sa...

Fy att vara forskyld i varmen och fukten...hoppas att du snart kanner dig battre och att du kan ta det lite lugnt imorgon och resten av helgen och forhoppningsvis kurera dig lite!

Intressant amne, aven om jag inte alls kanner till sommarprataren. Har inte lyssnat alls pa dessa sommarpratare, men hor pa flera hall att de ska vara bra!
Stor kram

Lisa sa...

Krya pa dig!!!
Kramar, Lisa

bettankax sa...

Intressant. Ska lyssna i efterhand. Jag har tänkt, och tänker en hel del på det du skriver om. Antar du hört om Aron Antonovskis salutogena slutsatser. Hög "KASAM"=känsla av sammanhang är den faktor som enligt forskning betyder mest för hur man tar sig fram i livet(och så gener förstås). Mycket intressant om man fördjupar sig i individens sätt att förhålla sig livet och vad/vem/vilka som bidrar till ens känsla av sammanhang i detta livet.
Jamen oj vad långt det blev. Men som sagt, mycket intressant.
Krya-på-dig-KRAM

Trillingnöten sa...

Krya på dig!! Jag lyssnar intensivt på sommarpratarna i år! jag är inte i synk, men kommer nog att kunna få till alla program i år igen :) Ser fram emot detta program när jag kommer dit!

Annika sa...

Krya på dig, Ssaltis!!
Jag kommer att texta dig imorrn då vi anländer till Manhattan. Bara så du vet att vi är framme :-)
Sen hoppas jag att du snart kryar så att vi kan ses!!!
Du bestämmer dag! Vet inte om det blir med Lotta, eller om det bara blir vi två.
Eller oss alla med P och M och E också.

Har lyssnat på så många fina Sommarprogram denna sommar. Nu när jag haft tid. Fantastiska.
TACK för ditt tips!
Ska lyssna på det medan jag packar idag.

KRAMAR!!

Lotta sa...

Krya på dig vännen! Så trist och jobbigt att vara sjuk nu (aldrig roligt men sommaren är extra trist på något sätt).

Skönt att du kan vara hemma! Jag jobbar hemifrån idag med. Guld. Jag är fortfarande jet lag och trivs så bra med att inte behöva fixa mig och sitta här med en ice coffee ;)

Jag hoppas vi ses i veckan! Jag är flexibel!

kRAM
Lotta

Desiree sa...

Åh vad trist att du är sjuk och inte mår bra. Jag hoppas att du snart kryar på dig. Det där lät verkligen som om något jag borde lyssna på. Har en person nära mig som så ofta tar på sig offer rollen. Den där poden ska jag helt klart lyssna på. Tack för tipset.
Kram och krya på dig.

Saltistjejen sa...

TACK alla raringar!! Ni är så söta!
Jag mår mycket bättre idag även om jag fortfarande knappt hör ngt. hahaha! Men som sagt, det går åt rätt håll.
:-)
KRAM!!!